Mešanje u tudje život

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.926
Šta bi moglo opravdati uvaliti se u tudje život i promeniti ga?

Više u smislu da donesete odluku jer osoba nema snage za to i zatim sprovedete i okoncate nečije muke i izvedete osobu na slobodu?

Kako će da reaguje ta osoba ?

I zašto bi se u vama javio crv sumnje da li je ispravan čin koji ste uradili ??

Svaka dobra namera opravdava mesanje u tudji zivot. Samim mesanjem govoris da ti je stalo do te osobe.
Sa druge strane nekad je dobro pustiti osobu da se opece jer dok ne oseti na svojoj kozi nece se opametiti.

Ako osoba nema snage svakako je treba pokrenuti i dati joj podrsku.A kako ce reagovati zavisi od situacije u kojoj se nalazi.

Svaka dobra namera opravdava mesanje u tudji zivot. Samim mesanjem govoris da ti je stalo do te osobe.
Sa druge strane nekad je dobro pustiti osobu da se opece jer dok ne oseti na svojoj kozi nece se opametiti.

Ako osoba nema snage svakako je treba pokrenuti i dati joj podrsku.A kako ce reagovati zavisi od situacije u kojoj se nalazi.

Slazem se, Andjo. Problem je sto su ljudi generalno sujetni i tvrdoglavi i misle da je njihov nacin zivota redovno najispravniji. To nema veze sa zivotom, a ja nekako zelim da budem fina i nikome da ne namecem svoje misljenje. Medjutim, covek treba da bude vest kako nekome da se mesa. Kod nekog pali da mu se lepo objasni, nekog dovesti pred svrsen cin i pokazati mu greske, a nekom stalno zvocati, nekako najvise uspeha sam imala sa metodom postidjenja nekoga, javno ili u cetiri oka. Tada ljudi nekako najpre progledaju, ali ako je neko toliko tvrdoglav i bezobrazan, onda se ne treba ni truditi dalje. Moj bivsi decko je ziveo sa roditeljima, a drugi stan mu je zvrjio prazan. Nisu ga ni iznajmljivali, nije niko ziveo u njemu, jer mu je brat otisao da radi u Tadjikistan ili Azerbedjan. Nisam sigurna. Ja sam mu objasnjvala da treba da se preseli ili da iznajmi. Onda smo jeden veceri otisli u taj stan i tu smo se ljubili, mazili, itd. i on je shvatio da mu je bolje da zivi sam, nego sa roditeljima.

Više u smislu da donesete odluku jer osoba nema snage za to i zatim sprovedete i okoncate nečije muke i izvedete osobu na slobodu?

Rekao bih:"Da sam na tvom mestu uradio bih to i to...", e sad to moze da bude indirektno, ali i direktno.

Zavisi od osobe i situacije.
Nekome je dovoljan i prijateljski savet a nekome ni batina ne pomaze.

Osoba o kojoj se radi ne da se opekla već je njen život i život njene djece (koji su odrasli ljudi ali nemoćni ) bio pakao!

Uz pomoć trika iduće sedmice izvodimo je u "slobodu" organizovali smo smeštaj u staračkom domu za 3 nedelje u to vreme njena ćerka će da dodje iz strane države da povede svoju majku sa sobom

Muž od bake neće doznati gde se nalazi njegova žena jer je nasilnik bio i ostao čak u starosti !

Nitko nema prava , niti si može uzimati za pravo miješati se u tuđi život. Nitko ne može znati što je za koga dobro niti može promijeniti nečiji život , osim osobe same. Nitko ne mijenja drugu osobu . Možemo mijenjati jedino sebe . Ako osoba nema snage za donijeti neku odluku , znači da još nije spremna da ju donese. A donijeti ju mora sama , svojom osobnom odlukom a ne nečijim nagovorom. Sam osjećaj ,, da se u Vama javlja crv sumnje u ispravnost postupka ,, znak je da stanete i ne petljate se ... gdje Vam nije mjesto ,

je to moram isusov sam sledbenik al su ljudi raspad ne zasluzuju

lukavo zensko se nikada direktno ne mesa nego istura druge ispred sebe koji prenose njenu ideju dok u pozadini plete otrovnu ili rahatluk mrezu u zavisnosti od cilja
primitivno ili inteligentno musko to radi vrlo prosto..s' neba pa u rebra...

sta je postenije i iskrenije procenite sami

Nitko nema prava , niti si može uzimati za pravo miješati se u tuđi život. Nitko ne može znati što je za koga dobro niti može promijeniti nečiji život , osim osobe same. Nitko ne mijenja drugu osobu . Možemo mijenjati jedino sebe . Ako osoba nema snage za donijeti neku odluku , znači da još nije spremna da ju donese. A donijeti ju mora sama , svojom osobnom odlukom a ne nečijim nagovorom. Sam osjećaj ,, da se u Vama javlja crv sumnje u ispravnost postupka ,, znak je da stanete i ne petljate se ... gdje Vam nije mjesto ,

Mozda je i tako ali sta kad su i deca u pitanju? Muz nasilnik, maltretira zenu, decu, a neko ce da ceka povoljan trenutak, da upadne kad zena sama donese odluku da treba nesto menjati ( a retko se desava zbog straha da se mogu desiti jos "gore" stvari). Upravo se zbog tog cutanja i okretanja glave na drugu stranu desavaju monstruozni zlocini. Svi smo znali da siluje cerke, bije zenu ali aj da se ne mesamo. Nekad mora da se reaguje, svidelo se to nekome ili ne. Taj ko zna sta se desava, a cuti je u ulozi slamke za koju bi se davljenik uhvatio, a slamka se sklanja, bezi, izmice...Crv sumnje ili osecaj nelagodnosti zbog ucinjenog, zbog "mesanja" ?

Piše se "Mešanje u tuđi život", ne u "Mešanje u tuđe život".
Naravno, svuda ima grešaka i loše gramatike, ali ovo i u naslovu teme i u tekstu baš bode oči.

nekad je potrebna tuđa volja da povede, jer odlučivanje ume da bude mng teško za onoga ko nema snage.

Nedavno sam čula da su saveti koje govormo drugima, zapravo saveti koje dajemo sami sebi.Oni su potrebniji nama nego tim ljudima, prema kojima osećamo snažnu potrebu za zaštitom, pametovanjem, sindrom prosvetljujućeg ''Bude''.Na kraju krajeva, mi nikada nećemo moći stopostotno da se uživimo i postavimo u njihovu situaciju, nikada nećemo moći da gledamo svet iz njihovih cipela i na osnovu njihovih prošlih iskustava.
U većini slučajeva, od bezroj saveta koje dobije, svako na kraju uradi po svome, tako da je taj ceo proces kojim pokušavamo da rešimo situaciju nekome drugome, zapravo mlaćenje prazne slame.Najbolje je ćutati i svojim životom i delima biti primer ''ispravnog'' života.

• Podržavam
Reactions: qum
Nedavno sam čula da su saveti koje govormo drugima, zapravo saveti koje dajemo sami sebi.Oni su potrebniji nama nego tim ljudima, prema kojima osećamo snažnu potrebu za zaštitom, pametovanjem, sindrom prosvetljujućeg ''Bude''.Na kraju krajeva, mi nikada nećemo moći stopostotno da se uživimo i postavimo u njihovu situaciju, nikada nećemo moći da gledamo svet iz njihovih cipela i na osnovu njihovih prošlih iskustava.
U većini slučajeva, od bezroj saveta koje dobije, svako na kraju uradi po svome, tako da je taj ceo proces kojim pokušavamo da rešimo situaciju nekome drugome, zapravo mlaćenje prazne slame.Najbolje je ćutati i svojim životom i delima biti primer ''ispravnog'' života.

Tako je.
Zato i ne treba pokušavati da budeš iskrena sa svojim prijateljima.
Ono u šta iskreno veruješ, ne znači da je ispravno za druge.

Ništa ne opravdava mešanje u tuđi život, osim ako se osoba sama ne obrati nekome za pomoć.
Mešaju se "Spasioci" kako bi spasili "Žrtvu" i nastavili dalje da je spašavaju, jer ona po njihovom shvatanju to ne ume.
No, svaki odrastao čovek ume - ako to hoće i ako je spreman.
Ako neće/nije spreman, to je njegova odluka i treba ga pustiti da živi sa njom.

Mozda je i tako ali sta kad su i deca u pitanju? Muz nasilnik, maltretira zenu, decu, a neko ce da ceka povoljan trenutak, da upadne kad zena sama donese odluku da treba nesto menjati ( a retko se desava zbog straha da se mogu desiti jos "gore" stvari). Upravo se zbog tog cutanja i okretanja glave na drugu stranu desavaju monstruozni zlocini. Svi smo znali da siluje cerke, bije zenu ali aj da se ne mesamo. Nekad mora da se reaguje, svidelo se to nekome ili ne. Taj ko zna sta se desava, a cuti je u ulozi slamke za koju bi se davljenik uhvatio, a slamka se sklanja, bezi, izmice...Crv sumnje ili osecaj nelagodnosti zbog ucinjenog, zbog "mesanja" ?

Razumijem te . Možeš savjetovati ali nikako donositi odluke umijesto drugoga. Svatko je odgovoran za sebe i donosi odluke za sebe. Ne možeš ti svladavati tušđe strahove i odlučivati o životu bilo kojeg drugog bića , osim za sebe , bez obzira kako teško bilo. Žena koju spominješ kao primjer , sama mora sazrijeti . Ljubav prema djeci trebala bi biti jača od svakoga straha . A ( bolesna ) ljubav prema nasilniku je ovdje očito jača od straha kojeg ti vidiš.

Back