MERCEDES

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisu mu ukrali nista, i sam Mercedes-Benz kao podatak za Minikin 200D navodi 55PS/40KW.

A proizvodnja je trajala 9 godina (1968-1976) + recimo 100 komada 1967.

Sto se tice broja prodatih, Minika je mala maca za jednu jedinu i neponovljivu W123 - bezmalo 2.700.000 !

pa 55 rasnih konja su cak malo vise od 41kW !!!

Jeste, slazem se za 123-ku.

Jedini problem koji ima 123-ke je da je dosla posle uspeha Minike i da je vec postojalo ogromo poverenje kupca u 'mali' Mercedes. To nikako ne umanjuje 123kine kvalitete i kvantitete.

ipak... pre Zikine Dinastije isle su Lude Godine

PS
jesu i 9 godine... razlika od 8 je minika ;)

S55 AMG,493 konja.Kad mu je nabio gas pukle su nam bubne opne
Image181-1-1.jpg

Juče uzeo moj drug s500 2000. god, ali neka spec verzija, nazad samo 2 sedišta, izmedju naslon na ruke... imaju grejače u sedištima, hlađenje, podešavanje u 3 pravca možeš da legneš nazad :lol: ...tv, dvd i jos milion nekih dugmica.... full verzija .... i to ga dobio džabe.... za 8.000 eur ...

Ajde malo da podignemo temu :) :
Ja sam pre par godina imao 190 2.3 ne znam tacno slabiji od EVO II ali ipak bila masina.
Jednog dana se desilo sledece:
-Isao ja za Obrenovac i vozim se znas normalno kad odjednom nesto zapisti 2 sekunde i nista. Ja mislio nije nista ozbiljno. 10 minuta kasnije auto se ugasi i nece dalje. Nakon slepovanja majstor kaze puko mu lanac skoro nov :roll:
Od tada nikako ne volim taj model

Ajde malo da podignemo temu :) :
Ja sam pre par godina imao 190 2.3 ne znam tacno slabiji od EVO II ali ipak bila masina.
Jednog dana se desilo sledece:
-Isao ja za Obrenovac i vozim se znas normalno kad odjednom nesto zapisti 2 sekunde i nista. Ja mislio nije nista ozbiljno. 10 minuta kasnije auto se ugasi i nece dalje. Nakon slepovanja majstor kaze puko mu lanac skoro nov :roll:
Od tada nikako ne volim taj model
Hm to je cudno,lanac je bas i stavljen da ne bi imao problema kao automobili sa zupchastim kaisom,jedino sta je se moglo desiti je to da niko nije proveravao koliko je lanac zategnut pa je preskocio i bilo je dovljno da klipovi pobrljave.Ne verujem da je lanac pukao.
Inache svi mercedesi imaju lanac.

Pre nego sto pukne ili preskoci lanac na mercedes automobilu, ima MILION pokazivaca, zvucnih i slikovitih.

Jednoredni lanac je, koliko ja znam, bio samo na 380 M116 motoru par godina pocetkom '80 tih

Nisam mislio na instrument tablu.

Lanac puca jer je istegnut, nije dovoljno zategnut ili su sine koje zatezu lanac potrosene.

Svaki majstor koji popravlja mercedese a ima dovoljno iskustvo i kvalifikovan je za mehanicara moze da prepozna promene u zvuku motora prilikom paljenja, tokom rada i uz malo proveravanja.
Nije veliki posao da se skine poklopac motora i proveri koliko je lanac istegnut.

Back