MERCEDES

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
2.700 srećnika je imalo čast da se vozi u takvom... sad i manje. :(

To je mahagoni, najkvalitetiji. W100 kratki se danas prodaje po 130-ak hiljada jevrejskih cerki, u solidnom stanju, Pulmanni se ne prodaju, Landauleti pogotovo.

Nov je bio, preracuato u danasnje novce, oko 2 miliona maraka (1M€)

Ko je pomenuo plastiku? :lol:

SLC, manje poznat model serije 107

820px-%D0%82%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0018-SLCx2.jpg

Ima znatne pobede na WRC i prvi je MB auto koji je dobio poslednje cudo tehnologije 1978 godine: M117.986 (500 sa aluminijumskim blokom i KE-jetronic, sper-diff, ABS...)

btw, Birdie, odlicna slika!
Preracunavam nesto, koji motor bi mogao u miniku 115 i koji god da uzmem, ili anlaser ili uljna pumpa ili zvono mjenjaca (ako se ne zrtvuje ventilacija,sto ne dolazi u obzir) ne pase... Premalen motorni prostor, pa ga j... Tako da razmisljam da batalim 115 i trazim 116 (a 123 se podrazumeva! Jednog dana...), ali GDE? I od cega, naravno...

Ali 114 miniku, koja ima malo drugaciji kos, koliko se secam...

A, problem je, ne znam da li znas, ali, npr. 240D iz 123 ne pase u miniku zbog zvona i pumpe, a u obrnutom smeru moze.
Od 124 i 201 (m102 1.8E,npr) isto ne...
Nije problem sto moras sve do diferencijala menjati nego sto za pumpu nemas gde napraviti mesta, a ako bi sirio tunel za zvono, ostao bi bez grijanja koje je tu na 10mm.

A 116 ima kos kao 123, pa vise stvari pase.
Ali 116 je bukvalno nemoguce naci u Bosni da a) valja i b) kosta u skladu sa stanjem.
Zato gledam ovih dana neke c123, kao najrealnije varijante, dok se resim Fiata, a pitanje je i koliko ce Scirocco ostati...

Eno ti na otpadu kod Bijeljine W116, stanje - 'nako, bez motora a registrovan je bio 1200 maraka (prva cena). Kontam da mu je registracija dosad istekla, tako da bi trebao da bude jeftiniji.

A obratite paznju pod kojim uglom se otvara hauba ;)

To je pocelo sa W126 na kom mehanizam ima dva zuba, na prvom je hauba otvorena standardno, a na drugom pod uglom od 90 stepeni. Jako dobra stvar s obzirom da se i gril dize sa njom, koliko sam puta opalio glavom kad sam imao W116 ne zna se :lol:

Back