noname_znasekosam
Početnik
- Poruka
- 3
Kakva su vaša iskustva sa mentorima sa odeljenja za istoriju na master studijama i doktorskim ili nekadašnjem diplomskom radu i magistarskoj tezi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
SvejednoU Bg ili u Ns ?
U Bg je boljeSvejedno
Istorija u NS nije istorija. Istorija u BG je nikakva istorija.U Bg je bolje
U BG mora da se zagreje stolica da se zavrsi faks, a u Ns je raspad sistem, studenti koji nisu mogli da upisu sta su hteli upisu istoriju. a tek predavanja su .....Istorija u NS nije istorija. Istorija u BG je nikakva istorija.
Beše nekad.U BG mora da se zagreje stolica da se zavrsi faks, a u Ns je raspad sistem, studenti koji nisu mogli da upisu sta su hteli upisu istoriju. a tek predavanja su .....
Izbegavati mentore kao što su npr Nikola Samardžić ili neki istoričarski ekvivalent Gruhonjića.Kakva su vaša iskustva sa mentorima sa odeljenja za istoriju na master studijama i doktorskim ili nekadašnjem diplomskom radu i magistarskoj tezi?
A podrzavati samouke istoricare Milosava Samardzica, Bokana i Marica....Izbegavati mentore kao što su npr Nikola Samardžić ili neki istoričarski ekvivalent Gruhonjića.
I doneti zakone protiv veličanja Broza.A podrzavati samouke istoricare Milosava Samardzica, Bokana i Marica....
Kakva su vaša iskustva sa mentorima sa odeljenja za istoriju na master studijama i doktorskim ili nekadašnjem diplomskom radu i magistarskoj tezi?
Tu je bilo velikih plagijatora. U Novom Sadu je Čedomir Popov prevodio i doslovno prepisao cela poglavlja italijanskih istoričara. U Beogradu je Siniša Mišić prepisao magistarski rad.Između koga se dvoumiš?
Da sada uzimate mentora na odeljenju za istoriju u Bg koga bi ste uzeli?
I to je nešto. Ne treba na tako nešto potcenjivački gledati. Ako je neko te prevode predstavljao kao svoj rad - donekle i jesu njegov rad. Ali neki nisu ni toliko uradili.Tu je bilo velikih plagijatora. U Novom Sadu je Čedomir Popov prevodio i doslovno prepisao cela poglavlja italijanskih istoričara. U Beogradu je Siniša Mišić prepisao magistarski rad.
Beše nekad.
A šta bi onda bili ETF, PMF & medicina? Sve teorije padaju u vodu kad se uzme u obzir da su TO završili (i sad još i predaju!!!) takvi klovnovi kao što su Nikola Samardžić i Bešlin.Niko ne spori da je taj fakultet u vreme Jugoslavije bio još teži nego što je danas, ali istorije spadaju generalno među najteže studije u Beogradu, rame uz rame sa npr. arhitekturom. Ako išta, zbog pojedinih predmeta i bez obzira što je na mnogim poljima bilo došlo do teletabizacije.
A šta bi onda bili ETF, PMF & medicina?
Kako bih te fino sad naterao da lagano polažeš npr numeričku matematiku, čisto ‘nako.ETF nije više ni izbliza legendaran kao što je bio.
Kako bih te fino sad naterao da lagano polažeš npr numeričku matematiku, čisto ‘nako.
Moguće, u moje vreme (a i sad) je bilo dosta njih koji bi upisali ETF ili PMF pa diplomirali recimo geografiju. Što se tiče istorije, tu je već problem: koga istorija ne zanima isto mu je slušao na srpskom ili kineskom.Ja znam prilično veliki broj ETFovaca, kako starih, tako i novih, a i gledao sam brojke.
To više nije fakultet u kojem je 'večiti student' zapravo norma.
Nikako da se ustanovi kako dotične ustanove tolerišu, tj toleriraju Nikolu Samardžića i poznatog historika Bešlina, a i Dinko Gruhonjić-Šakić i Kišjuhas su praktično iz branše. Humanisti ustaške provenijencije.Ja znam prilično veliki broj ETFovaca, kako starih, tako i novih, a i gledao sam brojke.
To više nije fakultet u kojem je 'večiti student' zapravo norma.
Ма пусти Славена.Moguće, u moje vreme (a i sad) je bilo dosta njih koji bi upisali ETF ili PMF pa diplomirali recimo geografiju. Što se tiče istorije, tu je već problem: koga istorija ne zanima isto mu je slušao na srpskom ili kineskom.
Zahvaljujući onima koje istorija apsolutno NE zanima a studiraju protuve kao što su Samardžić i Bešlin dobijaju priliku, takvi to ne propuštaju.Ма пусти Славена.
Историју је увек уписивао један мали број заинтересованих и гомила оних који не могу ништа друго/престижније.
Историчари су добили на значају тек последњих година, а кад их чујеш јавно о чему причају и кад знаш колико су времена провели по архивима, јасно ти је да су у питању антикапацитети завршавали тај факс.
Част изузецима, наравно.