Mentalitet Srba

Da li ste zadovoljni mentalitetom srpskog naroda?

• Jesam

glasova: 53 26,9%
  • Nisam

glasova: 139 70,6%
  • Nemam stav

glasova: 12 6,1%

• Ukupno glasova
    197
Kao narod smo bolji prema drugima nego prema sebi, vazno nam je sta drugi narodi (pogotovo neprijatelji) misle o nama, zelimo da im se dopadamo, osetljivi smo, bratimili bi se sa svim i svakim samo da on pokaze zelju za tim. To bi bile mane. Vrline su hrabrost, nismo zavidni, ne uporedjujemo se sa komsijskim (neprijateljskim) drzavama kao sto oni to rade sa nama, dobrodusni sno i uvek smo spremni da pomognemo.

ELK2CooWkAYLy-r

Prelazio biciklom svaki dan 20 puta granicu sa rumunijom nabio listove na noge ko šestić,uvek vuko neki dzak peska pretrisali ga svaki dan vodili na skener uvek bio čist!nikom nista nije bilo jasno sta radi...

Svercovao bicikle dve godine nikad ga nisu provalili,carinici i dan danas sumnjaju u pesak da mešao nešto...

77367586_3464703070236657_7997443883581571072_o.jpg

Оде у Хондурас, метну му неки отров-чили, курчи се, загризе. ''Бајо мој, ово уз ратлук иде...''

Две секунде касније, потоци зноја иду низ ћелу, укршта очима. Покојни деда Славко му се привиђа како лети изнад фавеле.

Види поштара пред кућом: Ћути бајо, други ти одржава тај Томосић и сипа гориво. Тераш и уживаш боли те *****!"

Човек искривио рам на Томосу силазећи низ козију стазу до његове куће. Јурили га кучићи 800 метара.

Претерано истицање "кривице" другима због "издаје" православља за друге религије а и сами нису никакви искрени верници јер су и превише огрезли у атеизацијију током времена социјализма и владавине комунистичке партије којој су православци Срби били највернији и најоданији кадар.

упознао сам једном приликом једну старију хрватицу. долазила је неко време код нас. одмах је почела да испитује одакле су моји која ми је слава где све имам родбину и тако те ствари. од ње сам чуо да су змије добре животиње и да змије чувају куће, да је бог у ствари дан, да је тито био добар и да су муслимани и шиптари вредни. рекао сам јој да свети ђорђе убија змију да бог није дан већ да је то вера данајаца да је тито био из хрватске враг дивизије да су шиптари дивљаци шверцери људских органа и наркотика а да су муслимани потурице. од тада више не долази код нас а другује са једном булгарском циганком која је причала да је мештанка вадећи се на презиме све док ми нису рекли ко је и шта је стварно.

од друге хрватице сам после чуо да је крст смрт а не живот и да се треба клањати сунцу. после сам мало истраживао и нашао да су се стари египћани клањали сунцу, њихов бог сунца био је ра, па сам то повезао са египатским обелиском у ватикану а на крају сам чуо од људи да је египатски бог супротстављен јеврејском богу којем се сви клањају по црквама. на питање да ли то значи да католици и ми не верујемо у истог бога један поп ми је рекао закључи сам.

Back