Menjanje naroda u skladu sa svetskim trendovima ili dvoličnost ima reč

evo ti primer, recimo ove dzibere na mrezi zovem seljacima, a oni se ljute iako sami tako zovu srpski narod...pa jesu li oni srbi ili nisu?
Ne trosi vreme na pravljenje neprijatelja, cak i kad to jesu, jer su vremena slobodnog izjasnjavanja pri kraju.
Internet je cenzurisan.
Van interneta je sve manje vise cenzurisano.
Svi teze institucionalnom ili vec proverenom.

Tako da nemas nigde mogucnost da pravis drugacija okruzenja...
A okruzenja gde je raspodela svesti kao u javnosti i proseku su osudjena na buducnost javnosti, nikako nesto drugacije...
Drugaciji odnosi se sankcionisu..
Npr ti napravis skolu drugaciju ,koja ima fizicko vaspitanje, oni je zatvore jer kazu da pravis nazzi kamp...tacka...

Ako nestane cela porodica u malom gradicu , ti napises da su dali 100 000e nekome ko ne moze da vrati, sto bi u svakom normalnom drustvu znacilo da je ubica taj koji nije mogao da vrati inace ne bi smeo da povezujes babe i zabe...
Medjutim kod nas je moguce da napises da je razlog nestanka tih 100k evra a da istovremeno onaj ko je pozajmio taj novac nije osumnjiceni ili nije uhapsen...
Zato sto dajes odmah na gotovo sta se desilo a da ne znas sta se desilo..

Tako krimos postaje posten a neko ko se zamerio medijskom mocniku postaje krimos..

Moj pristup, ako je to nekom od interesa je bio stari i naivan, da edukacija pomera svest, tj da je edukacija vrsta pranja mozga gde se nekim cinjenicama malo menja putanja razmisljanja i logika.

Medjutim, edukacija je samo slaba robinja u sluzbi mentalnih diskontinuiteta, tj samo slaba robinja u sluzbi licne nabedjenosti pojedinca...

Otud sva javna prica nije vise edukacija, nego polarizacija ili druga varijanta diktatura vecine ili treca varijanta ispiranje mozga.
Sve ove tri pojave su neka vrsta ispiranja mozga a treca opcija je bukvalno ubacivanje stavova bez ikakvih drugih smislenih osobina, zato je izdvojena.

Pogledas publiku sa kojom radis....pola musavi, pola lajavi a znas i da ovi musavi znaju da budu lajavi ako ih cimnes.

Srbi imaju jednu posebnu mentalitetnu osobinu , grebanje, podsvesno i svesno..
Tako da ce svaki poziv za kontakt i saradnju da pogresno protumace kao ponudu za korist ili ce ignorisati...
Srbin ne cuva coveka, prati samo saldo i usluge...a coveka gleda samo kao drustvo , druzbenika, okolinu...ne kao osobu sa svim osobinama...

Zato ga i nije briga , sve moze da se ispravi sa malo mita i korupcije, ljudi se svadjaju , ljudi se mire...
Sve je lako i olako , rad takodje, razmisljanje, ko iz pi....ko iz prsta....
Samovolja i nekultura se zovu jednim imenom, samovolja...nikad nekultura.
I ima tu puno jos nizih faktora, ali rekoh nema smisla cimati ljude zato sto su jos na nivou na kom su...Drustvo je odraz tih dejstava i svesti...

Nije dzaba tako lako biti kriminalizovan u Srpskom drustvu....to je tu....sto bi se reklo u nama....samo ga ubedis da nece biti sankcionisano policijom i eto kriminala koliko hoces, plus kasnije obezbedis da ne bude kaznjeno...

Mozda nije pametno pipnuti pitanje politike, to je nesto drugo od pitanja naroda, ali uzmimo za trenutak pitanje politike.

Kad se izvrsi preslikavanje sta je politika i pitanje politike na narod dobija se IGRA POVEZIVANJA TACAKA.
Tj igra lukavstvima i podmetanjima i namestanjima i interesima i koristima.
Ali ta igra je daleko od optimalne, nego je igra licnih pobeda, sa srednjim profitima i koristima, na nivou prilicno glupih ali lukavih ljudi. A tek onda nastupa borba u sivoj i krimi zoni, i tek tu imamo velike profite ali je nelegalno i namesteno.

Zato se ne zaustavlja vlast na sitnim trikovima i podmetanjima nego se uvek gleda da se kompromituje institucija , sluzba, i sistemi zastite.
Sto vise se ljudi ukljuci u proces truljenja i korupcije, to je manja sansa da dodje do konkretne akcije i funkcionalnosti sistema zastite.

Ono sto je ipak zanimljivo je da je uvek prodorniji ispodprosecni politicar, onaj ostecen, onaj motivisan, onaj ograniceniji , upusteniji u igru lukavstava i podmetacina..

Danas se namerno prave rupe u zakonu, namerno odlaze stupanje novog zakona ili namerno izvrce ocigledno kriminalno.
I postavlja se pitanje zasto svima to odgovara?
Kao izraz bunta, nade da i oni mogu da se okoriste kroz isti put....?
Ne, nego zato sto je osnovni motiv ucesca u drustvu korupcija uticajem.
Bogougodni pristup bi bio takodje dejstvo uticajem, ali pazite ovo je totalno suprotno , korupcija uticajem....navesti osobe sa kojima si u kontaktu da rade ono sto ti odgovara pod dejstvom tvog uticaja....

Ovo je veci faktor u svim tim shemama nego navedene medijske igrice..
Sistem je truo i popravljiv na mnogo manje skupim mestima nego sto priglupi narod misli.
Cak i oni za koje narod misli da su genjalci to ne vide i ne znaju.
Zato je inace timski rad efikasniji od autoritarnog, ponekad, ali ponekad i blokada jer se trazi opsti demokratski konsenzus, a to je uvek gnjavaza...i spustanje kvaliteta.

Ko kaze da Srbija ne prati svetske trendove u medijskim propagandnim tokovima?
Umesto filozofije, umetnosti i nauke "Svet" se setio Dantea i ostvaruje svoje ciljeve.....
Vi koji dolazite u svet slika, napustite svaku nadu....ili obmane media....
http://www.pecat.co.rs/2011/09/strategija-obmane-napustite-svaku-nadu-vi-koji-ulazite-u-pakao-slika/
mnogi poznati iz belog sveta dosli i svidelo im se toliko da si nase pasose dobili na poklon. mozda mi ne umemo da pravilno gledamo na dobrocinstvo ove vlasti.

Kao sto vidis nije tacno, niste promenili Srbe onako kako drugi na godisnjem nivou menjaju svest svojih naroda....
a nije da ne znate nacine i nije da se ne trudite....

Pa Srbima su isprali mozak dva puta u poslednjih 80 godina, prvo posle 1945. a onda sada. Mi smo narod ispranih mozgova, pa zar ne vidis kako nam je? :fdlan:

Gledate farmu, ne skidate se sa mobilnih, eno juce hoce da seku vene jer je pao Facebook i Instagram! Znaci ja uvodim najsavremenije IT tehnologije u Srbiju i nemam Instagram niti me zanima, a svaka susa ide naokolo i ne skida se sa istog ni kad prelazi pesacki prelaz.

Mi smo bukvalno narod ispranog mozga. A na tvoju tvrdnju ne znam da li se da se smejem od muke, ili da placem od muke.

Pa Srbima su isprali mozak dva puta u poslednjih 80 godina, prvo posle 1945. a onda sada. Mi smo narod ispranih mozgova, pa zar ne vidis kako nam je? :fdlan:

Gledate farmu, ne skidate se sa mobilnih, eno juce hoce da seku vene jer je pao Facebook i Instagram! Znaci ja uvodim najsavremenije IT tehnologije u Srbiju i nemam Instagram niti me zanima, a svaka susa ide naokolo i ne skida se sa istog ni kad prelazi pesacki prelaz.

Mi smo bukvalno narod ispranog mozga. A na tvoju tvrdnju ne znam da li se da se smejem od muke, ili da placem od muke.

Слажем се са тобом али мислим да има разлика између насилне идеолошке индоктринације и културолошког уништавања.

Све што си описао је пресликано одавде али на личном нивоу сте ваљда мање заражени.

Слажем се са тобом али мислим да има разлика између насилне идеолошке индоктринације и културолошког уништавања.

Све што си описао је пресликано одавде али на личном нивоу сте ваљда мање заражени.
Nad nama se sprovode oba. Ja samo objasnjavam kolegi da je vec indoktriniran i on i narod. Sto bolje shvatis problem, lakse mozes da se boris protiv njega.

Ali nisam siguran da ovaj narod ima volje da se bori za bilo sta, i jos gore nisam siguran ni da je svestan stanja u kome se nalazi i pojedinac, i narod, i drzava.

I to je cinjenica, nevezano za to sta ja mislim. Ako je za utehu, nadam se da je Beograd najgori i da u unutrasnjosti narod jos ima onog naseg duha. Ali sveukupno ne ide na dobro uopste.

I treba i to reci - danas je potpuno vidljivo svakom ko ima oci da se nad celim svetom primenjuje ista ili vrlo slicna metodologija prisile i prevare. Cisto da se ne osetimo uvredjeno (samo nama rade...) ili priviliegovano (eto mi smo im najveca kost u grlu pa nas...), kako ko to vec shvata.

Vi jeste, jer nikad niste bili slobodni ljudi....

Сад не знам дали си прочитао текст који је постављач теме навео.

Овде је од самог настанка стварана митологија у сврси хомогенизације становништва (није било нити има народа) која је после у рукама врхунских илузиониста прилагођена и примењена постепеној асимилизацији, тј декултивизацији, свих таласа усељеника.

Тако сви придошли прихватају рационале оригиналних злочина успостављања државе и система као своје наследство на штету старијег обесправљеног становништва.

Међутим, врхунски илузионисти су запосели ауторативно тумачење незадовољства свих друштвених страна и константним редефинисањем идентитета навели ток на свој млин па извозом тог фиктивног "Американизма" обезбеђују себе у свим облицима и локалитетима.

Da ali uslov danasnje homogenizacije Srba je da si bas zeljan da koljes...da mrzis komsiju , da mora da se trudis da budes prvi u selu u gradu , da eliminises ili potcinisi druge u selu ili gradu....
Toliko rivaliteta i hijararhije u osnovnim ponasanjima da bi bio homologizovan, tj homogenizovan sa Srbima danas..

Znam slaze se sa hijararhijom vlasti i politicara, to jeste tacno...oni tako uredjuju svoj svet , mora da se zna tacno ko je gradski odbor ko seoski odbor ko odbor mesne zajednice ko predsednik stranke...eliminacija svakog ko nije na svom mestu..

Ali nije moralo da bas bude i gradjansko i naucno i inzenjersko takvo...moglo je samo po selima kad im je to blisko i po politici....nije moralo svuda bas.

Ovako sad ja moram , da bi bio Srbin da eliminisem uspeh svakog drugog Srbina u mom okruzenju...da ga umanjim, ne da ga slazem, nego da mu umanjim efekte, finansijske ili prakticne...da ako mogu da prisvojim to , ako mogu da odmah lansiram novu teoriju koja je nova a oslanja se na to isto i da tako pokupim sve zasluge i ostavim ga posranog...

Da ne dodje u poziciju da neko ulaze novac u njega i da se ozivi...

Pljuvanje po Srbima iz SFRJ je najvise zbog toga sto nisu za ovakvo Srbijasenje...
Nisu ni tada bili....nisu ni sada.
A izgleda da je to osnovna i bez pogovorna komponenta Srbina... to ili nije Srbin..

Ok gluplji Srbi ce to prihvatiti a nece primetiti da su prihvatili , bice negde ispod sredine....Sta briga umetnika kako opravdava sto on dobija uloge u PINK produkciji npr Seka Sablic a ostali suse talente cekajuci reklamu za novogodisnju akciju grand kafe...
Nista nemoralno nece videti u svom prihvatanju cistog Srbijanskog Seka Sablic...ona se samo snasla...
Niti ce ista nemoralno da vidi Eva Ras, sto trabunja po emisijama u svom usporenom ritmu, cekajte da se setim koju rec treba da kazem, a i bolje me razumeju naduvani kad pricam sporo...

Poslednja izmena:
Услов асимилизације и хомогенизације (насупрот интеграцији) јесте и подржавање клања и узурпације уз рационале било које странке.

Ти своје трауме пројектујеш на разним темама прилично стандардизованом тексту према којем си последњи Мохиканац од поштеног човека па и Србина.

@Умри Мушки

Poslednja izmena:
Pa svaki dan vidjam Srbe koji postuju novi moral koji od njih pravi zivotinje i upravo ovo sto sam opisao, nova pravila gde samo jedan moze da bude top privrednik, ostali mora da budu ispod, mora da se zna hijararhija u svemu.

Imamo takvu hijararhiju cak i u nauci i zato vise i nema nauke u Srbiji.

Izjasnjavanje po tom pitanju jos uvek nije svima jasno , ali je bas zbog mojih i drugih insistiranja sve jasnije u kom pravcu se razvija Srpstvo...

Pa svaki dan vidjam Srbe koji postuju novi moral koji od njih pravi zivotinje i upravo ovo sto sam opisao, nova pravila gde samo jedan moze da bude top privrednik, ostali mora da budu ispod, mora da se zna hijararhija u svemu.

Imamo takvu hijararhiju cak i u nauci i zato vise i nema nauke u Srbiji.

Izjasnjavanje po tom pitanju jos uvek nije svima jasno , ali je bas zbog mojih i drugih insistiranja sve jasnije u kom pravcu se razvija Srpstvo...

Да није то наследство брозовштине и дали нема поштеног и неоптерћеног света који се бави разним позитивним и племенитим стварима?

Било би ти здравије да се учланиш у неко фолклорно друштво пуно Мохиканаца.

Да није то наследство брозовштине и дали нема поштеног и неоптерћеног света који се бави разним позитивним и племенитим стварима?

Било би ти здравије да се учланиш у неко фолклорно друштво пуно Мохиканаца.
Da....treba otkloniti svaku pomisao da je danasnja Srbijanstina nesto lose....opredeljenost ka rivalstvu i hijararhiji po ugledu na politicke strukture.

Ups, popucali svi AKUDi, nema para za kulturu omladine....oteli prostorije, ukinuli plate za dirigenta i onda popucali AKUDi...
Deca pevaju uz pivo na ulici i parkicima, a pevanje je u tri tona kao grand estrada.

Samo da bude jasno , ja sam za takvu Srbiju.
Ne da cu ja da budem takav Srbin, necu , vec nisam Srbin, ali jesam za takvu Srbiju jer je vecina Srba takva i smatram da nije fer da se opet prisiljavaju da budu nesto drugo kao u SFRJ da glumataju intelektualce, kad je samo manjina Srba sposobna za to..
Ko je sposoban nek ode iz Srbije, ili ako ostaje, onda mora da se odrekne te svoje sposobnosti i transformise je u nesto sto ide uz highlander strategiju...

Uvek sam protiv laznog prikaza i nametanja vecini...
Vecina Srba je za taj princip rivaliteta hijararhije i eliminacije...samim tim ja to podrzavam.

Srbima su i uvek ce trebati kvalitetni i uspesni ljudi koji su spremni da daju nesto od svog talenta i bogatstva za dz, da bi se malo ojacali ovi sto su medju najjacima..

Сад не знам дали си прочитао текст који је постављач теме навео.

Овде је од самог настанка стварана митологија у сврси хомогенизације становништва (није било нити има народа) која је после у рукама врхунских илузиониста прилагођена и примењена постепеној асимилизацији, тј декултивизацији, свих таласа усељеника.

Тако сви придошли прихватају рационале оригиналних злочина успостављања државе и система као своје наследство на штету старијег обесправљеног становништва.

Међутим, врхунски илузионисти су запосели ауторативно тумачење незадовољства свих друштвених страна и константним редефинисањем идентитета навели ток на свој млин па извозом тог фиктивног "Американизма" обезбеђују себе у свим облицима и локалитетима.

Inace tekst je iz 2011. godine.

Back