a tebi je sasvim normalno medijsko bombardovanje svesti naroda, narocito na zapadu?
Hajmo ovako ...
Da li je znanje bilo dostupno u SFRJ....?
Jeste.
U SSSR nije, nego se delilo na opasno i bezopasno , pa su i mnoga znanja o manipulacijama bila ocenjena kao opasna i samim tim nisu bila dostupna..
Ali je razvojna psihologija bila dostupna.
Zapad nema razvojnu psihologiju nego je brise, internet i SVET brisu postojanje razvojne psihologije.
Tako da kad je postojala dostupnost ,narod kao narod je pokazao da ga to ne interesuje...svest o sebi ga ne interesuje...
To znaci da se mora primenjivati neki kalup...
Zapadni kalupi se razlikuju...
BBC je najjaci po ponudi za opste mase...ali i dalje se odrzava tradicija kulture Tudora...tj hijararhija vlasti...
U Srbiji je nivo kulture komunikacije na nuli, tj uzasno nizak...
Srpski jezik je u odumiranju.
Srpska svest je u odumiranju, samo ce opstati servisni deo...
Sta se radi u takvim situacijama...pravi se rezervat, zar ne?
Pravi se okruzenje gde se koncentrise izvan prosecan kvalitet i onda se tamo ne mora stititi podobnostima, ali ce se sam lakse stititi...
Ja odavno vise ne pisem stvarne analize drustva, psihologije, sociologije, ono sto sam radio kao futurista. Nije za javnost....bez veze je...nema sanse da iko razume o cemu pisem.
Kao kad dodjes u osnovnu skolu 1 razred i dajes im materijal nekog nuklearnog reaktora sa svim parcijalnim jednacinama i raznim gradijentima, visestrukim integralima i slicno...
A tu je laksi pristup, jer dete moze , ako je genijalno , da provali sta znaci kruzni integral, visestruki i sta je gradijent rotor i ostalo...
Dobar primer je ona tema o razvoju industrije elektro automobila...i to deo oko problema....
Koji ce se problemi javiti, varijanta 1 ako si u glupom drustvu , varijanta 2 ako si u inteligentnom drustvu.....totalno razlicite stvarnosti i totalno razliciti problemi..