Drago mi je da ste svi dobro i chitajuci sve ovo shto ste napisali svi ste donekle u pravu, jer bez obzira na slichne simptome bolesti svi je dozivljavamo na razlichite nachine. Mene konkretno ne zabrinjava sluh, bash me briga koliko cu da chujem samo da mi se ne povrate vrtoglavice zbog kojih sam proshla kroz sam pakao. Toliko su bile jake da sam na momente gubila i svest,a o povracanju i da ne govorim.........ali hvala bogu

to je sve iza mene

.
Kada sam pitala dr.odakle mi ta bolest odgovorio mi je da sam najverovatnije imala neku malo jachu prehladu

koju nisam odlazala kako treba(znate ono ...malo chajeva po koji antibiotik na svoju ruku itd.)..MOGUCE. Vidim da Draggann sumnja na ronjenje koliko sam ja razumela i to je moguce......znate i sami na bazenima se chesto dobije infekcija uva kao i sveg ostalog........
Evo zovu me.

... moram da idem..... imam nekih silnih obaveza kad stignem javicu se opet. VELIKI pozdrav svima....

Pa mogu ti reci da je doktor itekako bio u pravu! Ja sam se prvo roneci na banjici, hladio sa glavom ispod vode po 2, 3 sata, zatim je duvala promaja na tako mokru glavu, otvore neka vrata od saune a ono duva li duva, zatim izlazak napolje na zimu kasnije a koliko se glava osusila i oko usiju? Ja sam na ovo brzo posumnjao, e sad, usled mokre koze a kad na to sve duva vetar, uvuce se unutra prehlada iliti neko sitno zapaljenje koje mozemo i da ne primetimo, zahvati kapilare i eto. Covek se ne leci i odjednom, los sluh na uvo pocne da daje znak da nesto nije u redu i krecu vrtoglavice i zapusenje!
Moguce i ta infekcija sto kazes ali ko od ovih nasih tupavih doktora obraca paznju na bilo sta? Ja sam otisao, samo audiogram, timpanometrija u redu i kazu da je zbog simtoma menierova i to je sve! Ko mi je rekao od tupadzija da se proveri da nije neki virus, ko mi je rekao da se proveri infekcija? NIKO. Zabole njih, cuju sta pricas, sete se knjige sto su ucili i to ti kazu i eto idi kuci.
Ovo najverovatnije moze biti istina, jer pisao sam vam, to sam ja dobio prvi put u blazem obliku, neke sitne vrtoglavice, blago zapusenje, ja to ignorisao a posto sam dobio grip, lecio se andolima, acetisalima, koldrex-om jedno 15 dana i nakon toga mi je ovo proslo kao rukom odneseno!
5 meseci sam bio miran i onda krenem na adu, ladna voda, plivanje, ronjenje, duva vetar, u autobusu promaja siba po glavi i eto povrati se bolest ali u malo jacem obliku i eto, 10 meseci me drnda, s tim sto zaista sam imao srece da nisam bas toliko jako imao zapaljenje s obzirom da sam imao 10 vrtoglavica na pocetku koje su se povukle i jednu posle 4 meseca i vise nikad od tada.
Daleko bilo, ali evo, od 11 novembra prosle godine do dana danasnjeg, nemam vrtoglavice uopste a to je vec skoro 7 meseci, apsolutno sam funkcionisao normalno sto se zivotnih aktivnosti tice (cak i kad sam onih 10 imao jer su bile samo po ustajanju), jedino me je nerviralo, hidrops pa progledam kad mi se kroz sistanje isprazni a zadnaj 4 meseca mi je hidrops jako mali uz neko zapusenje ali mi je vise otvoreno uvo nego zatvoreno, prazni se bolje nego ikad i cujem prilicno dobro cak i kad je zapuseno, a kad se isprazni A ZAISTA SE DESAVA KAD SE PODVRGNEM JACOJ FIZICKOJ AKTIVNOSTI, onda cujem gotovo normalno, da nema osecaja blagog hidropsa a u z ovo drugo normalno uvo, ne bih ni primecivao razliku u sluhu.
Na eto neku srecu, nisam proziveo ovakav uzas sa vrtoglavicama koji ste vi imali ali VRLO DOBRO znam sta znaci kad drma dva tri sata i da je to blagi UZAS!
Svaka vam cast na snazi duha i kako ste sve to prebrodili, divim se zaista, mene samo znaci ponekad hidrops nervira i zapusenje ali posto nije ni priblizno jako kako je bilo, pocinjem da ignorisem polako, krenucu sad na plivanje ova 3 meseca ali posle svake ade ide po jedan brufen za svaki slucaj a posto sam ginko pauzirao mesec dana, krecem ponovo da ga pijem. URUTAL pijem bez prekida, samo sto sam do sada pio dva dnevno a sad sam poceo po jedan, da vidim kako ce biti.
Mislim da IPAK moze bolest da se povuce, verujem u to, jer jednom kad se sve to zaleci, mora doci do ponovne ravnoteze u cirkulaciji uva, e sad, koliko smo ostetili sluh, tu ne mozemo nista ali uz zdravo uvo i recimo i 80% sluha na bolesno, razlika je neprimetna i pozelimo svi sebi- DALEKO BILO NE PONOVILO SE!
Onih prvih dana kad se setim hidropsa i vrtoglavica i pistanja, ni najgorem neprijatelju ne bi pozeleo taj osecaj...
Srecno ljudi, pisite malo vise kako se osecate, nemoj da vas mrzi, a ko bi hteo i licno da poprica bilo telefonom ili kako god, slobodno neka mi se javi, lakse je bre mnogo ljudima kad se ispricaju, ja ne vidim tu nikakav blam i sramotu, ja sam iz beograda, pa ako se neko slozi, ostavicu mobilni da se cujemo
SVE NAJBOLJE LJUDI!!!