Menier

Trebao bi cesce da proveravas pritisak.Moguce je da su to prolazne pojave od prelezanog Kovida,jer je imunitet opao i treba vremena da se organizam povrati.
Nadam se, pošto mi je pritisak 110 sa 60 imam nizak pritisak, za muskar
Trebao bi cesce da proveravas pritisak.Moguce je da su to prolazne pojave od prelezanog Kovida,jer je imunitet opao i treba vremena da se organizam povrati.
Valjda je tako, pošto imam za muškarca nizak pritisak 105 sa 65, a u uvetu nemam pritisak, to jest začepljenje mene vise, onako ko da boli, dva dana lezim kuci i uvo me više ne boli, zujanje čujem samo kada je u sobi skroz tišina, oko 12 uveče, uopšte ne čujem zujanje preko dana, a hvala bogu nemam vrtoglavice nego kao neku osamucenost pri hodu koja opada vremenom, manjeg je inteziteta

E ovako, imam 22 godine, i fizički radim dosta bavim se sportom, aktivan sam, 1 jula sam dobio kovid i 25 dana sam ležao u krevetu, imao sam ne mogu da kažem vrtoglavicu zato što nije vrtoglavica nego kao neka nestabilnost pri hodu, mene je to prošlo posle 25 dana, i sve do 21 septembra kada sam dobio zubobolju, imao sam isto tako nestabilnost pri hodu, ja uopšte nemam vrtoglavice da mi se muti u glavi da mi se predmeti okreću, krenuo sam da radim od prvog oktobra i 4,5 sam dobio zujanje u ušima i kao da je zacepljeno, ali me prolazi, magnetna rezonanca glave je dobra, sta mislite da li da se brinem.

To je jedna od posledica korone, ali ce proci, ne brini.

Valjda je tako, pošto imam za muškarca nizak pritisak 105 sa 65, a u uvetu nemam pritisak, to jest začepljenje mene vise, onako ko da boli, dva dana lezim kuci i uvo me više ne boli, zujanje čujem samo kada je u sobi skroz tišina, oko 12 uveče, uopšte ne čujem zujanje preko dana, a hvala bogu nemam vrtoglavice nego kao neku osamucenost pri hodu koja opada vremenom, manjeg je inteziteta
Idi kod otorinolaringologa. AKo živiš u Beogradu, u Zemunskoj bolnici se slušnim aparatom bavi profesor Štrbac. U Novom Sadu- profesor Komazec. Ne bi bilo loše da te pregledaju s obzirom da pominješ u paru vrtoglavice i zujanje.

Zaglusenje i pistanje u usima je obicno od promene pritiska.Moze se desiti da ti pritisak bude normalan 102/80,ali tebi ne odgovara,jer ti je organizam navikao na nizi pritisak.Hoce to nekad i od promene spoljneg pritiska.Ovo vreme je sad mnogo promenljivo i veruj mi utice i na zdrave osobe.

Meni vremenom, sve više i više opada mantanje u glavi kada se krećem, ja uopšte nemam vrtoglavicu da mi se predmeti okreću, nijednom nisam imao napad vrtoglavice, doktorka iz doma zdravlja mi je rekla da je to verovatno virusna infekcija, i dobio sam uput na vma u petak,nemam zacepljeno uvo, ali ko da me boli, radio sam neki test na Google play test sound i čujem normalno na oba uveta, a trebalo bi da odem da proverim pritisak, jer možda zbog toga imam tako mantanje u glavi

Meni vremenom, sve više i više opada mantanje u glavi kada se krećem, ja uopšte nemam vrtoglavicu da mi se predmeti okreću, nijednom nisam imao napad vrtoglavice, doktorka iz doma zdravlja mi je rekla da je to verovatno virusna infekcija, i dobio sam uput na vma u petak,nemam zacepljeno uvo, ali ko da me boli, radio sam neki test na Google play test sound i čujem normalno na oba uveta, a trebalo bi da odem da proverim pritisak, jer možda zbog toga imam tako mantanje u glavi
Mozda je od promaje,pa doslo do srednjeg uha,koji regulise ravnotezu,ali tebi nije verovatno mnogo,pa je zato samo to mantanje po glavi.Ne bi bilo lose,ako bi mogao otici kod ORL specijaliste.

Ti pod hitno da odes na proveru sluha, tako se i kod mene manifestovalo i hvala Bogu i zavrsilo zujanje u uhu, ali je krajnji
rezultat bio da sam skoro gluva na uho koje je "zujalo".
Ti si verovatno i pre korone imao neki problem sa tim uhom,
ali ga nisi ni registrovao, realizovao "u glavi".Sa koronom je
taj problem pojacan, ali nije korona " kriva" za to. Ti najverovatnije
ne cujes dobro na tom uhu, ali to covek nekako i ne registruje na pocetku. Zato, kako ti je Doktorka rekla, idi kod specijaliste
za slushne aparate jer ce ti tu biti sve objasnjeno.

Ti pod hitno da odes na proveru sluha, tako se i kod mene manifestovalo i hvala Bogu i zavrsilo zujanje u uhu, ali je krajnji
rezultat bio da sam skoro gluva na uho koje je "zujalo".
Ti si verovatno i pre korone imao neki problem sa tim uhom,
ali ga nisi ni registrovao, realizovao "u glavi".Sa koronom je
taj problem pojacan, ali nije korona " kriva" za to. Ti najverovatnije
ne cujes dobro na tom uhu, ali to covek nekako i ne registruje na pocetku. Zato, kako ti je Doktorka rekla, idi kod specijaliste
za slushne aparate jer ce ti tu biti sve objasnjeno.
Bio sam kod specijaliste na ORL, na vma i zakazali su mi test ravnoteže i sluha za 14 decembar 😭, specijalista kaže da verovatno imam problem sa ravnotežom, i rekla mi je da idem na klinički centar, ako necu da čekam 14 decembar, kako da odem na klinički, jer samo da banem sa knjižicom ili, meni treba pregled audio i ravnoteže, ili kako već u zemusmku bolnicu.

Bio sam kod specijaliste na ORL, na vma i zakazali su mi test ravnoteže i sluha za 14 decembar 😭, specijalista kaže da verovatno imam problem sa ravnotežom, i rekla mi je da idem na klinički centar, ako necu da čekam 14 decembar, kako da odem na klinički, jer samo da banem sa knjižicom ili, meni treba pregled audio i ravnoteže, ili kako već u zemusmku bolnicu.
Na zalost svuda sad moras da se javis i zakazes pregled.

[QUOTE="Isame, post: 41082098, member: 431604"]
[/QUOTE]

Sacekaj ti lepo onda taj 14 decembar jer ako stvarno imas neki
problem tipa ostecen sluh, a tebi to ne smeta, onda nema potrebe
da zuris. Ukkoliko imas problem sa ravnotezom dace ti i oni
da rad
is neke vezbe jer ni za to neki konkretan lek ne postoji.
Ja sam stvarno problem sa ravnotezom ( a dolazila je iz srednjeg
uha) resila vezbama.

meni je kompletna bolesna strana ugašena, znači, nema šuma, sluha, ništa! mrtvo! radim, putujem, izlazim čak i gdje je glasna muzika, koja mi je na početku smetala sada više ne, iskreno nisam mogla zamisliti da ću opet normalno živjeti!:super:
prošle nedjelje sam bila na kontroli , nerv mi je potpuno odumro, ja sam zadovoljna sa svojim kretanjem i ravnotežom, ali mi dr. kaže da treba još dosta vremena da sve bude ok. još mi je rekla da sam joj jedini pacijent kojem je davala garamicin, ostali su došli na početku bolesti i žive normalno sa lijekovima; ko mi kriv...:think:
prošla sam pakleni period, ako ti kažem da planiram na koncert, jasno ti je koliko sam se oporavila, ma još ni sama ne vjerujem, jedino što mi smeta je kada mi se dvije osobe istovremeno obraćaju, ne mogu da ih pratim, ali priča u društvu mi je ok, jer pričam sa svakim posebno.
nemam MSN, puno sam na fejsu, ako imaš profil ja sam mićić-pušonja.
a sad idem da pročitam ovo za viruse, ma ne znam, više mi i nije bitan uzrok kad je gašenje bilo jedino što me može spasiti.
veliki pozdrav!:bye:
Kako bi mogao da dodjem u kontakt sa vama jer ja bolujem od meniera 20 godina i sada je stanje vrlo lose.

Kakvo vam je stanje sa sluhom?
Ja 20god.bolujem od ove opake bolesti.Na levo uvo skoro da ne cujem,desno je malo bolje ali konstantno zujanje,sum mi nedaju mira.Interesuje me inekcije koje se daju u uvo i najradije bi otisao na operaciju kad bi znao kako to da izvedem.Ja sam iz unutrasnjosti tacnije iz Jagodine.

Ja 20god.bolujem od ove opake bolesti.Na levo uvo skoro da ne cujem,desno je malo bolje ali konstantno zujanje,sum mi nedaju mira.Interesuje me inekcije koje se daju u uvo i najradije bi otisao na operaciju kad bi znao kako to da izvedem.Ja sam iz unutrasnjosti tacnije iz Jagodine.
Za levo uvo na kome jako lose cujes uzmi aparat za slusanje.
Ja nisam nikada cula za inekcije koje se daju u uho, operacija postoji,
relativno je i jednostavna, ambulantno se izvodi, ali operacija resava
samo problem centra za ravnotezu, tinitus se nece izgubiti, a ako imas
samo tinitus ( ne i Menier) onda tebi ova operacija nije potrebna.
Dobar akusticar bi mogao da ti resi aparatom za slusanje i za desno uho
i taj problem zujanja.

Prvi put pisem na ovu temu.
Vec skoro godinu dana se mucim da ustanovim sta mi je. Konacno dospeo do VMA kod Milanovicke, gde smo prilicno potvrdili da jeste Menijer na desnom uvetu.
Zbog ovog aktuelnog virusa nije mogla adekvatno da me leci, dala mi je Betaserc dva puta dnevno svaki dan.
U zadnjih 6 meseci, tri napada vrtoglavice, sa mucninom i povracanjem. Srecom za par sati budem kao nov. Dakle dogovorili smo Dexazon inekcije u uvo, ali zbog virusa ne radi im ambulanta vec godinu dana???
Ni jedna privatna klinika nece da daje inekcije u uvo. Idem ponovo uskoro na VMA, da vidim da li su konacno poceli da rade, valjda se uskoro ukida ovaj izmisljeni virus.

Prvi put pisem na ovu temu.
Vec skoro godinu dana se mucim da ustanovim sta mi je. Konacno dospeo do VMA kod Milanovicke, gde smo prilicno potvrdili da jeste Menijer na desnom uvetu.
Zbog ovog aktuelnog virusa nije mogla adekvatno da me leci, dala mi je Betaserc dva puta dnevno svaki dan.
U zadnjih 6 meseci, tri napada vrtoglavice, sa mucninom i povracanjem. Srecom za par sati budem kao nov. Dakle dogovorili smo Dexazon inekcije u uvo, ali zbog virusa ne radi im ambulanta vec godinu dana???
Ni jedna privatna klinika nece da daje inekcije u uvo. Idem ponovo uskoro na VMA, da vidim da li su konacno poceli da rade, valjda se uskoro ukida ovaj izmisljeni virus.
Da, to je za sada jedina teraüija, gledaj da nikako ne dobijes koronu jer posledice mogu biti i tinitus, a tebi je vec jedno uho
osteceno.

Procitaj iskustva drugih forumasa:

Mozda si u pravu. Naravno, bice kako doktorka odluci i mislim da ce i ona biti za dexason.
Meni te injekcije nisu bile preterano bolne, malo zaboli i zavrti ti se zbog ubrizgavanja tecnosti i dodatnog pririska ali i to traje vrlo kratko, za par minuta si vec ok, svakako posle injekcije moras da odlezis pola sata.
By the way, ne znam koliko si informisan o gentamicinu, jedna doza ne bi trebalo da osteti sluh a vrlo je efikasna po pitanju vrtoglavica jer smanjuje lucenje endolimfe.
Kad te to spopadne ne razmisljas mnogo racionalno, uradi bi sve da prodje.
Mozda ipak treba biti strpljiv, mozda je trenutna kriza, postoje i situacije kada se to primiri.
U svakom slucaju, hvala na upozorenju, treba dobro razmisliti o takvoj odluci.
Poz svima i miran pogled!!!

https://forum.krstarica.com/threads/menier.217464/page-7

Zdravo , da se pridruzim temi. Nazalost sa dugogodisnjim iskustvom voljene osobe. Probacu da iscitam sve stranice, pa pisem malo duze

Nakon konacnog oslobodjenja VMA moze se nastaviti lecenje Menijera.

Sustanje sve jace i cesce, naravno uz pad sluha.
Dobio tri infuzije sa Manitolom, efekat nula, nakon toga Betaserc, Lometazid itd, efekat nula.

Sada se Nada slozila da ipak nakon godinu dana od prvih inekcija Dexason ponovim iste.

Poceo sam ih primati, ali ne vidim reakciju, mada tek dve primio.

dijelimo istu sudbinu, javi se da razmjenimo iskustva
Vedrana, kako ste sada, šta se dešava sa Menierom, jel bolest stagnira ili napreduje? Ja imam Menier od 18 god, u prvih tri godine napadi su bili česti, prošlo je 11god od poslednjeg. Naučila sam stim normalno da živim, radim, imam porodicu. Ponovo se vraća bolest iznenada, juče je napad trajao pet sati, čekam šta će biti dalje

Vedranap,
Mozes li mi recio koliko dugo bolujes i koliko je proslo od pocetka bolesti do ubrizgavanja Gentamicina u uvo?
Koliko vidim bolest je prilicno napredovala za kratko vreme.Ipak dobra je stvar sto ti je sada bolje,drago mi je.Puno je slucajeva gde bolest jednostavno stagnira.
Ja imam meniera vec 4 godine (sada imam 27god) s tim sto je bolest uznapredovala najvise u prvih godinu dana da bi potom ostalo tako kako je.Imam ogromno zujanje uz gubitak sluha na jednoj strani oko 50-60% dok ni na zdravoj strani nije najbolje -slabije cujem duboke tonove (sto mi uzasno smeta kad razgovaram s nekim ko ima dubok glas).Napadi vrtkoglavice nisu jaki i ne javljaju se cesto,recimo jednom u dve ili nedelje ili sl.Medjutim mora bar jednom godisnje da mi se desi da vrtoglavica bude toliko jaka (za zujanjem) da nemogu na posao.To tako traje 3-4 dana i prodje.Konstantno osecam blagu vrtoglavicu i jako zujanje i tako vec 4 god :)
E sad ,na zdravom uvu mi se ponekad javi kratko zujanje u trajanju od 20-30 sekundi,pa me to brine jer postoji 10% slucajeva kada se bolest javlja obostrano (sto je uzas!).Puno studija je pokazalo da se bilateral menier (obostrani) javlja u 50 % slucajeva kod onih koji boluju preko 20 god .Inace se u 10 % bolesnika javlja na vec pocetku.
Gorane,
Kakvi su rezultati dve operacije keje si imao?Ima li poboljsanja?

Pozdrav svima,
Dajte da razradimo temu :klap:

Uroske
Dali trosite urutal

Nakon konacnog oslobodjenja VMA moze se nastaviti lecenje Menijera.

Sustanje sve jace i cesce, naravno uz pad sluha.
Dobio tri infuzije sa Manitolom, efekat nula, nakon toga Betaserc, Lometazid itd, efekat nula.

Sada se Nada slozila da ipak nakon godinu dana od prvih inekcija Dexason ponovim iste.

Poceo sam ih primati, ali ne vidim reakciju, mada tek dve primio.
Ja imam Menieovu bolest skoro 3 godine. Bio sam i kod dr Nade Milanovic na WMA, ali se sada da kazem, lecim kod Prof dr Borivoja Babica u KCS. On mi je rekao da ta bolest nema leka i da mogu da pijem sta god, ali da efekta nema. Ja ne pijem nista. Prve godine sam imao 4 napada, druge 8, a ove 15 puta. Od toga poslednji put sam lezao skoro 15 dana, a inace me drzi od par sati do 1 dana. Rekao mi je takodje, ako su vrtoglavice ceste da je zadnja opcija operacija, koja je koliko je dobra, toliko i nije. Voleo bih da cujem nekog ko ima iskustva sa operacijom.

Back