Melanom- terapija- Vemurafenib ?

h050.gif

Drage moje dame,
Vama,siguran sam,niko ne treba da objasnjava koliko su u ovakvim situacijama bitni razumevanje i reci podrske.Vase reci su pravi melem za dusu,nesto sto nam je potrebno makar koliko i terapija u borbi protiv ovog zla.Puno vas sve pozdravljam,naravno i Sofiju koja je uvek tu,ostanite i nadalje jake i vedrog duha.Pobedicemo!

peco drago mi je da su svi rezultati zadovoljavajuci
je se ovih dana spremam da krenem u akciju
eho rtg krv ocno i jos par pregleda ma na kontrolu
u martu ce biti 5 god od poslednje operacije a bilo ih je tri
svasta sam nesto koristila prvih par god
ali naj bitnije u celoj prici je POZITIVAN STAV
Mima,jako mi je drago da si dobro i zelim ti samo dobre rezultate.Cestitam ti od sveg srca ovu PETICU i zelim ti jos mnogo,mnogo njih!

VEMURAFENIB je još u testnoj fazi. Ja sam jedan od rijetkih koji ga je dobio u okviru studije koja se zove "otvoreno multicentrično ispitivanje lijeka RO5185426 kod pacijenata sa metastatskim melanomom" Da bi neko mogao da dobije ovaj lijek mora da prođe niz faza: hemoterapije, kliničko snimanje trenutnog zdravstvenog stanja, klinika šalje pločice i parafine na ispitivanje u institut "Hofman" u Njemačku da bi se utvrdilo da li ima specifičnu mutaciju BRAF V600, pacijent mora biti stariji od 16 godina...znači kod nas u Banjaluci smo samo nas dvoje pacijenata dobili taj lijek i od pretprošle sedmice krenuli sa liječenjem...Inače studiju finansira F. Hoffmann-La Roche LTD...lijek nije još odobren zato ti vjerovatno niko nije ništa nije mogao reći iz prostog razloga što zdravstvena ustanova u tvom kraju nije vjerovatno ni dobila lijek za testiranje...nadati se da će ubrzo biti odobren ali to ne znači da će se i brzo pojaviti u prodaji ili našim zdravstvenim ustanovama vjerovatno zbog cijena i svega ostalog...Lijek je u završnoj fazi ispitivanja znači III faza.
Što se tiče mene ja se s melanomom borim već duži niz godina, ostavio me je 7 godina na miru da bi se opet vratio...al idemo dalje glavu gore...psiha je najvažnija a što se tiče ograničenja treba se čuvati sunca i ako koristiš bilo šta na bazi alkohola u potpunosti ga izbaciti iz upotrebe...
Ako imaš bilo kakvih daljih pitanja tu sam...

Не чуди ме то за Аустралију. Ако сам добро упућена, над Аустралијом је највише оштећен озонски омотач.
Каже пријатељица која тамо живи (у Перту) да они лети не излазе из куће у кратким рукавима, само у дугим, платненим кошуљама.
Јер Сунце уништава кожу, буквално, на очиглед.

ne znam,jednostavno ne znam da li je tačno ili ne,da li samo
pokušava da progura nešto zabranjeno i na taj način legalizuje,
ali se onda setim Tesle i njegove besplatne energije za ceo svet
ili skoro bespaltnog načina da zatvore ozonske rupe i spreče
svo negativno zračenje sunca,povrate klimu kakvu smo imali pre 30
godina...
para vrti gde burgija neće,staro pravilo,novi ljudi :neutral:

ne znam,jednostavno ne znam da li je tačno ili ne,da li samo
pokušava da progura nešto zabranjeno i na taj način legalizuje,
ali se onda setim Tesle i njegove besplatne energije za ceo svet
ili skoro bespaltnog načina da zatvore ozonske rupe i spreče
svo negativno zračenje sunca,povrate klimu kakvu smo imali pre 30
godina...
para vrti gde burgija neće,staro pravilo,novi ljudi :neutral:
jesi videla u kakvim uslovima on to pravi , da ti se smuci , :dash:

a šta ako to deluje,a farmaceutika to neće da dokaže i ozvaniči?
ne radi se samo o ovome,ima toliko prirodnih stvari koje neće ni da probaju da istraže
sve zarad profita
to je ono što mene boli i ubija u pojam,možete,imate sredstva,probajte
daleko bilo,ne tvrdim da je ovo 100% lek,ma na kraju ne postoji lek koji leči sve,to je već suludo pomisliti,
neka probaju,za bombe im nije žao da daju pare i za otrove da pobiju svet,al da ga leče,e to ne može
tolike sam godine strpala u sebe,a još uvek sam naivna i verujem,budala....

a šta ako to deluje,a farmaceutika to neće da dokaže i ozvaniči?
ne radi se samo o ovome,ima toliko prirodnih stvari koje neće ni da probaju da istraže
sve zarad profita
to je ono što mene boli i ubija u pojam,možete,imate sredstva,probajte
daleko bilo,ne tvrdim da je ovo 100% lek,ma na kraju ne postoji lek koji leči sve,to je već suludo pomisliti,
neka probaju,za bombe im nije žao da daju pare i za otrove da pobiju svet,al da ga leče,e to ne može
tolike sam godine strpala u sebe,a još uvek sam naivna i verujem,budala....
ne,samo si u pravu,ispravno razmisljas,ali presudni su interesi

Back