Sevilja da li mozda znas sve definicije iz Interne medicine napamet od slova do slova sa svim tackama i zarezima? Ali iskreno i bukvalno tako mislim.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
....Vec 5 godina radim sa studentima, nas petoro pisemo diplomske i master radove..... Kako smo svakodvenvno u kontaktu sa mnogobrojnim klijentima... Ja bih licno najvise volela kada bi mi profesionalna etika dozvoljavala da obelodanim neke od radova koje smo dobijali od studenata drzavnih fakulteta (sa ciljem da ga dopunimo, na primer) pa da vidite do kojih granica doseze nepismenost...
Nego cujem da neka kompanija u Indjiji pravi neki kompleks za proizvodnju racunarskih komponenti i da dovlace masu radnika iz Indije. I da ce za njih da se grade stambeni kompleksi.
I sad se ja pita. Zasto ne zaposle nase mlade strucnjake, sa nasih genijalnih fakulteta, koji su tako genijali, mozgovi ovo ono. Ima mali milion nasih mladih super mozgova sa dip ispod imena pa cak i sa mr pa i sa sci. koji cekaju na posao. I sada neko dovodi Indijce da rade.
Ajde neka ni neko kaze zasto?
PA ZATO STO OVI NASI SA DIPL NE ZNAJU DA URADE POSAO. ZNA ON DA PESAKA RESI INTEGRAL HILJADITOG STEPENA ALI TO POSLODAVCA BAS ZABOLE.
LJUDI OD RADA SE ZIVI, SVATITE TO, OD RADA SE ZARADI NOVAC, KO NE ZNA DA RADI POSAO NECE DOBITI POSAO, KO NE DOBIJE POSAO NECE MOCI DA ZARADI NECE IMATI NOVAC, A NOVAC JE HRANA, STAN, NOVAC SU DECIJI RODJENDANI, OPSTE OBRZAVOVANJE JE SUPER STVAR ALI OD OPSTEG OBRAZOVANJA SE NE ZIVI, NE MOZETE DA ODETE NA PIJACU I DA KAZETE "JA IMAM KILO OPSTEG OBRAZOVANJA OCU DA GA MENJAM ZA KILO KROMPIRA"
E ZATO NAM DOVLACE INDIJCE DA RADE. ZATO STO IM TREBA NEKO DA RADI POSAO KO ZNA DA RADI POSAO. A MI TO NEMAMO. MI IMAMO "OPSTE OBRAZOVANE"
Ја сам Ацо изразит логичар. Чак су ме аутиритети наговарали да студирам ЕТФ. Код мене нема учења напамет, само по логици. А то је учење за сва времена.Sevilja da li mozda znas sve definicije iz Interne medicine napamet od slova do slova sa svim tackama i zarezima? Ali iskreno i bukvalno tako mislim.
Ја сам Ацо изразит логичар. Чак су ме аутиритети наговарали да студирам ЕТФ. Код мене нема учења напамет, само по логици. А то је учење за сва времена.
А кад је у питању нешто што се састоји од сувопарних чињеница, које су саме по себи аргументи, онда ако и заборавиш, некад си то учио и знаш где да тражиш, тачније у којој књизи.![]()
Тачно тако, да не кажем да студенти стоматологије уче само основе интерне медицине...а тестови се продају на сваком кораку, студенти излазе на тест на коме унапред знају питања.
Усмени је нешто друго.
Taj fakultet ne vredi nista- u fazonu plati pa se klati. idite vi na drzavni pa cete videti sta je fakultet !!!!

Taj fakultet ne vredi nista- u fazonu plati pa se klati. idite vi na drzavni pa cete videti sta je fakultet !!!!
Znate li gde u svetu ima da od 300 polozi 20 i da to prodje tek tako? Da se niko ne zapita. I da to jos traje godinama?
Pa svakako nigde.
Mislim ajde logicno.
To su sve masom bili nekada odlicni ucenici, vukovci dobra deca.
I sta se onda desi kad upisu fakultet? Postanu losi? Od radnika postanu neradnici?
Jel to fakultet salje neke negativne talese?
Mali zeleni menjaju mozgove na spavanju?
Onda postavljam pitanje: zasto je uopste potrebna srednja skola? Zasto ne bismo posle osnovne skole odmah upisivali fakultete? Obrazovanje, sta je to? Smarali ga predmeti? Koji predmeti? Srpski jezik i knjizevnost, matematika, istorija, fizika, biologija, to je vama smaranje? Kao, boli me tuki za srednju skolu, sta ce meni srpski i matematika, ja cu da upisem menadzment i ima da je8em kevu? Pritom cu biti polupismen i poluobrazovan menadzer? Ako nekoga smara srednja skola i ako u toj srednjoj skoli ne zeli da stekne neki pristojan nivo OBRAZOVANJA, onda smatram da taj ne zasluzuje da uopste upise fakultet. Bilo koji. E to je problem sa privatnim fakultetima, sto dozvoljavaju da masa ljudi bez tog KONTINUITETA OBRAZOVANJA dobije diplomu bez nekog strogog kriterijuma. Na kraju krajeva, svrha srednje skole jeste da pripremi ucenika za studije. Ako se neko smarao u srednjoj skoli, onda mora da ulozi OGROMAN trud da bi nadoknadio svo to izgubljeno znanje. Tu cu kao primer navesti jednog mog druga koji je u gimnaziji ponavljao zbog matematike, ali je zato upisao Masinski fakultet i zavrsio u roku. Ali taj se decko zato od Nove godine spremao za fakultet svakog dana pre i posle skole po 2 casa. SVAKOG DANA NEPREKIDNO 6 MESECI i na (teskom) prijemnom ispitu imao maksimum bodova i tako kompenzovao manjak bodova na osnovu skolskog uspeha.Sanja011:Ne mogu a da ne prokomentarišem ovo. Neverujem koliko su ljudi ograničeni,pa to je strašno.
Prvo kakve veze ima srednja škola sa fakultetom? Možda neko u srednoj nije voleo da uči,smarali ga predmeti,bio je zaljubljen,puno je izlazio,sve ovo kao npr...Posle toga upiše fakultet, i dobije volju i uči..Na fakultetu uglavnom učiš ono što te interesuje, za šta si se opredelio.Tako da mene ali uopšte ne iznenađuje kada čujem da je neko jedva prolazio u srednjoj,tj.nije voleo da uči,a onda na fakultetu zablista.U među vremenu sazri,shvati neke stvari..Ali te predrasude, tipa u gimnaziji je bio ovakav a sad na fakultetu 9-10..Pa ljudi se menjaju brale,ako to nisi znao.
Zato u Srbiji decko koji je u preteskoj gimnaziji imao dobar uspeh i cam za njega morao da tare guzicu o stolicu ne uspe da upise fakultet a neki tamo iz neke seoske vukojebine gde se ocene dobijaju na "A ciji si ti?" upise. Ali to je problem sistema a ne dece , nisu tu deca nista kriva. Sistem kaze da ko ima vece osecne ima prednost pri upisu, bez obzira na to kako je stekao te ocene i gde ih je stekao.
Realno ko danas zna da ispise formule svih amino kiselina a da mu neki oblik hemije nije zanimanje?
A to se ucilo i te kako u skoli.
Realno gimnazije u BG-u (ne sve ali dobra vecina) spadaju u najteze odn najkvalitetnije u Srbiji,zajedno sa jos nekima iz unutrasnjosti.Neke od tih u unutrasnjosti su cak i bolje od BG gimnazija ali ipak beogradske gimnazije su daleko daleko iznad proseka u Srbiji....Ne mislim da je to dobro ali nazalost je tako.....
A sto se MEGETRENDa tice... Nikada nisam prisustvovala predavanjima,upoznala se sa sistemom rada,tako da ne mogu da sudim....
Ali od ljudi koje znam svi kvalitetniji su se upisali na drzavne a na privatne fakultete su otisli oni 'lako cemo' i 'samo da zavrsim'.
Posto na MEGATRENDu ne postoji ono sto mene zanima nikada nisam ni razmisljala a upisu na isti.