MEDITACIJA

pa onda nastavis da to radis i detoxikujes se skroz??

a koja knjiga :I

jel to znaci kad bi svi to radili svi bi bili super ili si ti neki poseban talenat pa te krenulo
da ne zeznem neshto ako to uradim?

Misha :.:
Kniga se zove "Lora"-Larisa Fotina ako se ne varam...

meni to bash ne radi cini mi se :( a neki ljudi pricaju da su bash uspeli...kao bili su na mesec dana zivota i onda su to prosli i kao strava...mada kad ih gledash spolja nisu bash supermeni. doduse mozhda mi se promenio neki stav...tipa ne moram da ucim bhabhabhbahbhabhbhab

ali neki su skidali dioptrije, mislim da ne lazu, tj ne znam zasto bi...a nisam sigurna da sam to uspela..nisam

mada dok je trajao kurs neke stvari mi jesu bile bolje ali kad se zavrsio vraitla sam se na losiju tacku. a vise puta sam isla blam me i da pricam kad nisam neki efekat uradila

da li znash za autogeni trening

izvinite

Meditacija je odlična stvar... i nema tu ničega "opasnog", mogu samo ljudi da se plaše nepoznatog.... Možete online naći dosta stvari o meditaciji i kako početi. npr http://www.abc-of-meditation.com tu ima poprilično informacija.

Ovako, što se tiče osnovne meditacije... Pažnja se usmerava na udisaj i izdisaj... Znači sednete u onaj osnovni položaj ... za početak prekrstite noge i sednete sa kičmom uspravno. Sednete u tzv. half-lotus položaj, to je kada je jedna noga na podu, a stopalo druge noge je na butinama od prve noge..... takođe postoje i drugi položaji, o tome možete pročitati na http://www.abc-of-meditation.com/health/chooseposture.asp i http://www.mro.org/zmm/meditation/ . Ruke su npr na butinama sa strane, šake okrenute ka gore.

Veoma je bitno da sedite uspravno svo vreme meditacije. Zatvorite oči.

Dalje, ono što se radi jeste da duboko udahnete i izdahnete vazduh na nos nekoliko puta... Posle toga nastavite da dišete sasvim normalno.... Usta su zatvorena, dišete na nos svo vreme meditacije.... U tom stanju pokušavate da se skoncentrišite samo na udisaj i izdisaj. Poenta je samo da usredsredite um na taj proces disanja... Naravno, dešavaće vam se mnogo puta da vam misli odlutaju i počnete da mislite na neke druge stvari..... Onog trenutka kad postanete svesni da su vam misli odlutale, nemojte se nervirati, već samo staloženo i mirno vratite se na svoj udisaj i izdisaj... i tako svaki put kad vam misli odlutaju... Nemojte pokušavati da kontrolišete svoje disanje, već pustite da ide sve samo od sebe, a vi umom pratite taj proces disanja. Osetite kako vazduh lagano ulazi kroz nozdrve, i kako se vraća ponovo kroz njih kada izdišete. Meditirajte za početak 5-10 min.... Kasnije proširite na 15-20... Mada uopšte nije bitno kolio dugo se meditira, bitno je to koliko ste se vi opustili. Nemojte prisiljavati sebe ni na šta, to je veliki neprijatelj meditacije.

U početku će vam možda biti sve to čudno i smešno... kao "šta ja radim ovako sedeći u mraku" ..... ali verujte, posle nekoliko minuta kada se um umiri, onda i telo mora da isprati um... i telo će se umiriti.... Dakle poenta je pročistiti um od bilo kakvih misli. Nemoje uopšte razmišljati, samo posmatrajte svoj udisaj i izdisaj. Nemojte davati sudove, analizirati itd. Samo posmatrajte.

Jedna od najbitnijih stvari jeste i vaš mentalni stav. Nemojte ništa očekivati od meditacije. Ovo je veoma bitno i od ovoga zavisi vaš dalji tok, da li ćete nastaviti ili ne. Nemojte očekivati da će vam se nešto značajno izmeniti odjednom. Ako vi nešto očekujete, automatski tražite razočarenje i negativnosti kasnije. Utišajte svoj ego, nema nikakve nagrade od meditacije. Meditacija zapravo nije samo tih 10-15 min sedenja, već se blagodeti meditacije prenose na vašu svakodnevnicu.

Budite ravnodušni... Probajte, pa vidite da li vam odgovara... Probajte nekolko dana zaredom, al budite ozbiljni u svemu tome... Nemojte odmah reći da nije to za vas i sl. Nemojte lako da odustajete, znajte ljudi godinama rade ovako nešto. Open your mind.

evo nekolko dobrih sajtova

http://www.abc-of-meditation.com/
http://www.osho.com/Topics/TopicsEng/Meditation.htm
http://www.saigon.com/~anson/ebud/mfneng/mind0.htm (ovo je cela knjiga online)
http://1stholistic.com/Meditation/hol_meditation_how.htm

da kao kurs
lora je bila oko 5500 za prvi put, a autogeni trening je 3000.. autogeni je 2x6 dana

izvini hellgirl ..... je l ona plava iz tvoje meditacije tamnoplava ili svetloplava
mislim da to nije svejedno

izvini hellgirl ..... je l ona plava iz tvoje meditacije tamnoplava ili svetloplava
mislim da to nije svejedno[/QUOTE]

Pa verovatno zavisi kako je u tom trenutku osecas,kao svetlu ili tamnu.
Ako si ironican,zadji dublje,pa me pitaj i za zutu,da'l treba da bude limun zuta,oker zuta,ili mozda fluorescentna...
Nema tu nista nejasno sve boje postoje u vise nijansi,ali nemoj bas da pokusavas da napravis idiota od mene.Nisam rekla teget,nego plava.
Tebi bih preporucila svetlije nijanse....:-I

Karamazov:
Zato sto tako kazu idioti,komunjare i komunjarcici,nemoralni kreteni i ateisti...Oni sve znaju...

tako jeeeeeeeeeee
ajde da ih bijemoooooooo :)

da li su dobre ili nas samo zatupljuju? zasto mislis da su dobre? sta si radio pre nego sto si krenuo na njih?

HELLGIRL:
mislim da to nije svejedno

Pa verovatno zavisi kako je u tom trenutku osecas,kao svetlu ili tamnu.
Ako si ironican,zadji dublje,pa me pitaj i za zutu,da'l treba da bude limun zuta,oker zuta,ili mozda fluorescentna...
Nema tu nista nejasno sve boje postoje u vise nijansi,ali nemoj bas da pokusavas da napravis idiota od mene.Nisam rekla teget,nego plava.
Tebi bih preporucila svetlije nijanse....:-I[/QUOTE]

nisam ironicna, posto mi je palo na pamet da ima veze s chakrama, posto je meditacija...i svaka chakra je vezana za neku boju duge, tj to sam nashla, pocev od najnizhe - crvena - pa kako se penjes... tako da plava i teget nisu isto u tom slucaju, verovatno je plavi spektar shiri od ostalih pa se kod duge pominju nijanse za plavu (ne kazu nikad dve nijanse za zelenu).. pa da, palo mi je na pamet i za crvenu, ali valjda je to ona otvorena crvena. ovo za cakre mozete naci na internetu, recimo chakra na googlu...ako neko ne zna...to je nashe telo podeljeno na "spratove", pa je svaki sprat za neshto, odredjeni organi, osecanja, vibracije.. vibracije u smislu i zvuka, kao svaka vibrira na odredjenoj frekvenciji kad je ok??? recimo najniza je DO, pa kako s epenje, re...mi fa itd tako nekako ovo je sve polujasno..
teget ili "indigo" plava bi bila 6. charka - mentalna, znaci valjd lice??? ne znam tacno a svetloplava je onda valjda vezana za vrat ali ne znam tacnu podelu...ima veze sa onim vecim vratnim prsljenom ali to da ne lupam..shtitna zlezda

ok, onda se postavlja pitanje zasto bi bila zlatna...nema zlatna chakra...ne znam...samo sam pitala ako znas, nisi rekla koja je to knjiga gde si nasla to.

inace pokusavam ovo da radim rped spavanje i redovno zaspim : )) Sto je mozda i dobro
zaspim na crvenoj-zutoj : )) da li mi se nesto menja...pa mozda malo

ali posto ti se slihtam onda se slabo menja ;)

heh pa mozda te i jesam zaebavala sad ni ne znam..ali znam kad sam prvi put radila da sam se mislila da li je plavo kao more ili vise kao nebo, kao da neshto ne zeznem...pa reko da pitam ipak.

inace nasla sam da je vidovitost neko prirodno stanje "Starih" ljudi... tj da to tada nije bilo tako cudno, mozd apogresno interpretiram, citala sam nesto od gurdjieva to sam primetila. mada to nije sushtina a i ko te pita. ok prirodnije ne bas prirodno...to sesto chulo..meni se to sad bas i ne desava :(

?:
HELLGIRL:
aha nisam videla kuchketino.....ajd nastavi onda da meditirash mozda spases svet posto sve vidis :)

E ribo,opasna si,majke mi!;-)

Ne daj boze da sam vidovita,posto u poslednje vreme imam neke psiho snove,a takve stvari mi u ovom trenutku bas i ne trebaju na javi..........
Uf,ali ozbiljno ne zaebavam se,otkad sam pocela s ovom meditacijom kao da sam (malo) postala vidovita,uglavnom kroz snove.Mozda zato sto ne zaspim na plavoj...:-)

otvorila si vrata chudesnog ha..ili neka bolja rech

pa promeni plavu mozda ces biti josh bolja ; )))) tj nijansu
pa je l jos to radis nije ti dosadilo...i dalje napredujes ili n ista neobicno

evo juce sam se poluuspavlaa na zutoj pa sam nastavila.i danas sam pomalo ucila

Radim.Napredujem.Skoro svaki san mi je vidovnjacki.
Nastavi,ali se potpuno posveti tome,bar tih 10 min i videces rezultate,valjda...I veruj..u meditaciju...i u sebe.
Pozzzz carice

P.S.Vidis da je meditacija korisna i za obrazovanje...;-)

Dok sam trenirao,zainteresovao sam se za Zen...Posle puno vremena shvatio sam da je istinita ona "sto vise pricas o njemu to manje znas o njemu"(koan o grlici),posle toga sam preko ledja preturio i T.M. i Silva metode(ovo zadnje se zavrsilo tako sto sam razbio nos "instruktoru") i jos gomilu stvari, od kojih su neke imale ponesto dobro ali mnogo cesce je bilo obrnuto...Danas meditiram sa stopalima u lavoru vrele vode,sa pljugom u krevetu kraj voljene...Mnogo je jednostavno, sto bi reko Buda.

glupo pitanje ali zasto si preskochio pravoslavlje
mislim sad zvucim ko smarach religiozni ali ako trazish nestho tog tipa neku religiju...sto je ajd da kazes izgleda neka potreba zasto odma palish na daleki istok...kao to je nesto cisto
pre bih rekla da je samo nepoznato. ali to sam vec rekla
mada mozda je ta poterba za religijom budalashtina. ali enmam pojmva vise, ejdni kazu ovo jedni ono

e, sad cu ti reci sta je mana u tome...sto moras da koristish kondom
ili sto tvoja voljena mora da se roka bebi pilulama

to bi rekli pravoslavci a ko mnogo prica taj obicno ima problem
posto teoretishem i ove misli sam do sada cuvala za sebe ali sad sam odlucila da delujem.

e glupe su misli ali nemoj ni da padnes pod dejstvo a ni neshto drugo. mislim ne mogu da mrdnem samo idem ovde i zavodim muzhjake bnezuspeshno i jedem cokoladu.

Pitam se kako se izjasnjavaju oni koji veruju da je meditacija dobra,korisna,ispravna,...
Kladim se da ima dosta "pravoslavaca"!Ali tesko da ista znaju o pravoslavlju!

Kada bi nistavilo ili nirvana bila savrsenstvo a ne vecni zivot onda bi i meditacija bila ispravna,korisna,... a do tad (a to nje nikad) ja sam za UMNU MOLITVU i sve ostale darove (blagodati) pravoslavlja!

Svako dobro!

Back