1. Pa i jesam vlasnik, sta nije jasno ako imam udeo u necemu 50% a neko drugi 50% jel sam vlasnik ili ne? Nisam vecinski al sam vlasnik
2. Tetka je otisla kod svoje cerke koja se preselila u Australiju pre 10tak godina ili tako nesto. Sestra se ako te bas zanima porodila pa je otisla da joj pomogne, Vlasnik je bila moja baba ( keva od moje tetke ) koja je mojoj pokojnoj majci i tetki ostavila stan. Ja sam naslednik 50% ona drugih 50%
3. Tetka je U Martu otisla tamo, pogledaj pod 2 razlog
4. Zato sto sam tada imao 4god, moje prvo secanje su iz 87god a od tada i slike/fotografije kao i video zapis
5. Da pa nismo mogli 1999, razlog je bila promena Vlasti ako te bas zanima, znas ono Gotov Je....
6. Da pa nece valjda celu knjigu da ispisuju zbog 100nak ljudi..
7. Tako je zavedeno, u knjigama, ja ih nisam video vec tetka ako te bas zanima.
Imam i ja video zapis ako te bas zanima, al je na DVD-u a na racunaru nemam DVD vec 5+ godina od kada su krenuli flash uredjaji
http://www.slobodnadalmacija.hr/dal...-svoje-imovine-ne-mozemo-niti-nakon-20-godina
http://www.slobodnadalmacija.hr/nov...834/srbi-traze-povrat-600-apartmana-u-pirovcu
eto mozemo staviti točki na I,imate Strasbourg lijepo se svi uortačite u zajedničkom tužbom udri,vrlo jednostavno.
http://www.slobodnadalmacija.hr/dal...-svoje-imovine-ne-mozemo-niti-nakon-20-godina
Druge nema, pa makar morali i do Strasbourga. Nadamo se da do toga neće doći - kaže Ostoja. Koliko će, na kraju država morati iskeširati novca da namiri oštećene kako domaće, tako i strane kupce “Hefnerovih” apartmana, teško je uopće i pretpostaviti. U najboljem slučaju, radi se o 250 kupaca. Pomnožimo li to s 50 tisuća eura, dobit ćemo barem 12,5 milijuna eura.
ALI PAZI SAD OVO::::::::::::::::
http://www.slobodnadalmacija.hr/nov...834/srbi-traze-povrat-600-apartmana-u-pirovcu
Novosadski poduzetnik Jožef Hefner je od 1985. do 1990. u Pirovcu izradio oko 600 apartmana,
koristeći rupe u zakonu, te ih preprodajući. Država je 420 apartmana porušila
Podijeli na Facebook-u Podijeli na Twitter-u Pošalji na email
Novosadski poduzetnik Jožef Hefner je od 1985. do 1990. u Pirovcu izradio oko 600 apartmana, koristeći rupe u zakonu, te ih preprodajući. Država je 420 apartmana porušila
PIŠE MARIJAN DŽAMBO/EPEHA
A LIJEPO SAM TI REKAO DA JE U PITANJU NEKI MULJ;JESAM ILI NISAM?????????
ZAEBO VAS JE VAS MAĐAR HTIJELI STE KRUHA PREKO POGAČE
Riječ je o apartmanima koje je u Pirovcu, između 1985. i 1990. godine, gradio danas pokojni novosadski poduzetnik Jožef Hefner. U vrijeme kada je privatnicima bila zabranjena gradnja stanova i apartmana za tržište, Hefner je, koristeći “rupe” u tadašnjem zakonodavstvu, osmislio vlastiti model gradnje.
Gradnja bez papira
On bi, bez sumnje, funkcionirao da, s jedne strane, nije bio suočen s loše uređenim odnosima u domeni prostornih planova, nepostojanju komunalne infrastrukture u Pirovcu, te s tromim birokratskim državnim aparatom kod izdavanja dozvola. Kako su dozvole kasnile, Hefner se nerijetko upuštao u gradnju bez papira, a tamo i gdje ih je imao, ne samo da je debelo izlazio iz dozvoljenih gabarita, već je uz to i nesolidno gradio.
Sve su to bili razlozi što je država poslala bagere i sa zemljom sravnila čak 420 popularno zvanih Hefnerovih apartmana. Hefner je u međuvremenu svoju tvrtku preselio u Zagreb, kao Mađar uzeo hrvatsko državljanstvo i pokušao spasiti ono što se spasiti dade. Kako je bijesnio rat, upustio se u preprodaju već prodanih aparatmana da bi namirio hrvatske kupce i tako popravio štetu nastalu rušenjem apartmana. U tom poslu ceh su platili građani Srbije i BiH koji danas pokušavaju dokazati svoje vlasništvo.
‘Opasni za stanovanje’
Srušeno je 400, a ostalo 220 apartmana. Žao mi je što nije srušeno barem još stotinu jer se radi o objektima opasnima za stanovanje. Iznimno smo zainteresirani da se problem riješi. Prije godinu i pol kod mene je bila delegacija na čelu s Katicom Bengin iz Skupštine Vojvodine. Ljudi s pravom traže da se problem riješi jer je bezbroj slučajeva gdje su na jedan apartman uknjižene po tri osobe, kaže Ante Šparica, načelnik Općine Pirovac.
Hefner umro u zatvoru
Glavni krivac za slučaj pirovačkih apartmana, Jožef Hefner, više nije živ. Na osnovi potjernice, isporučen je od Mađarske, iz Nađ Kanjiže, gdje je živio i završio u zatvoru u Šibeniku. Prije nekoliko mjeseci, prije okončanja sudskog procesa, umro je u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.
tvoj post u kojem lažeš nemilosrdno i pokvareno
https://forum.krstarica.com/showthr...i-da-Srbi-plate-rušenje-sopstvenih-kuća/page3
post#73
Eto kako ja Vama lako da krivite nekog. Nista muvano nije, ja vlasnik 50%, tetka vlanik drugih 50%. U zemljisnim knjigama gde pise da smo vlasnik MI izbrisani belilom i upisan lik koji je trenutni "vlasnik"
Kakva parcela sada, rec je o zgradi a ne o kuci. Slovenci koji su imali stan do nas su ga uspeli dobti nazad, cak naplatili i nemogucnost koriscenja za 13god unazad....
Eto ja ti kazem da je moguce, i nisam samo ja taj ( i tetka ) koji nije u mogucnosti da dobije nazad svoju imovinu, vec i svi ostali vlasnici koji su SRBI.
ovdje se radi o prevari i drzava nece obestećivati oštećene,oštećeni se mogu naplatiti od njegove pokretine i nekretnine,buduci da je vlasnik, tj,prevarant umro njegova imovina je sigurno ostavinskom raspravom podijeljena između njegove obitelji-pravnih slijednika (zene,brata oca sina sve ovisi kako su se oni dogovorili kome i koliko),tako da,recimo opet potezanje suda prema njegovim pravnim slijednicima,ali tu tesko da mozete dobiti jer tko zna gdjje su oni i šta su napravili s ostavinom koju su naslijedili,u svakom slučaju drzava NE NADOKNAĐUJE NIKOME PREVARANTSKU ODSTETU