Mediji: Hrvatska traži da Srbi plate rušenje sopstvenih kuća

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
186.654
Beograd -- Hrvatske vlasti donele su odluku da Srbi sami treba da plate rušenje i uklanjanje oronulih i uništenih kuća koje su im spaljene tokom akcije "Oluja".

Oluja-izbeglice-srbi-iz-karjine.jpg

Tim povodom ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da će država sigurno reagovati, piše "Kurir".

"Blic" piše da su vlasnici kuća u istočnom Gospiću dobili račune u iznosu od 700 do 2.700 evra za uklanjanje svojih nekadašnjih domova i da su oni stigli na osnovu Zakona o građevinskoj inspekciji iz 2013. godine koji je lokalnim samoupravama omogućio uklanjanje ruševina o trošku vlasnika.

"Ima tu mnogo nerešenih pitanja, a upravo imovina Srba je nešto što još nije rešeno. Ja ću u svakom slučaju reagovati i razgovaraćemo sa svim relevantinim ljudima i institucijama kako da rešimo to pitanje" rekao je Dačić za "Kurir" u izdanju od ponedeljka.

Kako navodi list, ako Srbi ne plate rušenje i uklanjanje svojih oronulih i uništenih kuća, izgubiće dedovinu.

Troškovi rušenja iznose između 700 i 2.500 evra.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac kaže da je već bilo sličnih pokušaja.

"Bilo je pokušaja da se uklone ostaci kuća koje su porušili nepoznati počinioci. Čak je i jedan diplomata predlagao da se te kuće maknu da ne bi narušavale lepote Hrvatske. Bilo je i onih koji su donosili takve odluke na nivou grada i opština...Međutim, Hrvatska ima obavezu ne da uklanja kuće koje su srušene u sklopu politike proterivanja Srba nego da ih obnovi na zahtev vlasnika", ističe Pupovac.

On je dodao da ako vlasnici ne žele obnovu, onda je na njima da odluče šta hoće jer je to njihovo vlasništvo.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=05&dd=21&nav_category=167&nav_id=1263019

Cist Fasizam. EU-ropskog tipa....

Tihomire, kako si naumio da se borimo protiv fasizma bez dinara u dzepu sa samo Putinovom slikom u novcaniku?

Uzvikom - padaj silo i nepravdo?

protiv fasizma se najbolje boris tako sto se ujedinis sa onima koji su ga slomili - sa Rusijom

Zapad podrzava hrvatski fasizam

Zapad je neprijatelj Srbije

Zapad cuti na hrvatski fasizam i teror i diskriminaciju Srba

Zapad je i organizovao Oluju 1995 i genocid i etnicko ciscenje nad Srbima

I ti ocekujes da nam oni pomognu ? A oni nas ubijali . Ti si lud

Pa pokusana je tvoja politika od 2000te do 2017? Djindjic, Tadic, i u velikoj meri i Kostunica/Vucic su sprovodili tu tvoju politiku

I koji je rezultat? Nula. Nistica

protiv fasizma se najbolje boris tako sto se ujedinis sa onima koji su ga slomili - sa Rusijom

Zapad podrzava hrvatski fasizam

Zapad je neprijatelj Srbije

Zapad cuti na hrvatski fasizam i teror i diskriminaciju Srba

Zapad je i organizovao Oluju 1995 i genocid i etnicko ciscenje nad Srbima

I ti ocekujes da nam oni pomognu ? A oni nas ubijali . Ti si lud

Pa pokusana je tvoja politika od 2000te do 2017? Djindjic, Tadic, i u velikoj meri i Kostunica/Vucic su sprovodili tu tvoju politiku

I koji je rezultat? Nula. Nistica

Ne. Ja ocekujem da ti i ja obojica skupimo po....950k USD i ulozimo sve u biznis u Srbiji.

Tako bih ja udario na fasisticke satelite i Zapad ako cemo ozbiljno. Konkretno.

Meni je taktika "ujedinjenje s Rusijom" krajnje nepoznata. Kako bi to po tebi izgledalo u praksi? U dve recenice, A-B-C-D. Nemoj me gnjavit' samo matere ti. S istorijom, pravoslavljem i Tudjmanom.

Atomska bomba me zanima. Kako da se mi docepamo atomske?

Ne. Ja ocekujem da ti i ja obojica skupimo po....950k USD i ulozimo sve u biznis u Srbiji.

Tako bih ja udario na fasisticke satelite i Zapad ako cemo ozbiljno. Konkretno.

Meni je taktika "ujedinjenje s Rusijom" krajnje nepoznata. Kako bi to po tebi izgledalo u praksi? U dve recenice, A-B-C-D. Nemoj me gnjavit' samo matere ti. S istorijom, pravoslavljem i Tudjmanom.

Atomska bomba me zanima. Kako da se mi docepamo atomske?

ujedinis se sa rusijom

postanes deo ruske federacije i jednim potezom pera - imas sve to

Ja predlazem da se organizuje referendum o clanstvu i ulasku Srbije u sastav Ruske Federacije

Siguran sam da cemo kao autonomna republika u okviru Ruske Federacije imati daleko veci stepen slobode, ekonomskog prosperiteta i nezavisnosti nego sto to imamo danas kao zapadna kolonija i okupaciona teritorija

Izglasavanjem ulaska u sastav RF Srbija ulazi pod ruski nuklearni kisobran. Svaki rat sa Srbijom znacice zapadu rat sa Rusijom

Ugrozavanje Srbije znacice ugrozavanje Rusije

Rusi su nasa braca po krvi i po veri . Po interesima takodje . Tako da mi nemamo boljeg resenja , da bez rata sukoba i pogibije povratimo nasu slobodu i nezavisnost.

Zapad je hronicno uplasen od Rusije, ekonomski je zavistan od Rusije narocito Evropa koja u privrednom smislu ne postoji ako izgubi ruski gas.

Samim tim nikada vise nece pokusati da nas napadnu. Moci ce samo subverzivne unutrasnje napade da izvode ali tu je Ruski FSB odlican u borbi protiv istih.

Neutralni ne mozemo biti jer nam zapad ne da da to budemo jednako kao sto Hitler nije postovao neutralnost Danske, Holandije i Belgije svojevremeno.

Poslednja izmena:
ujedinis se sa rusijom

postanes deo ruske federacije i jednim potezom pera - imas sve to

Ja predlazem da se organizuje referendum o clanstvu i ulasku Srbije u sastav Ruske Federacije

Siguran sam da cemo kao autonomna republika u okviru Ruske Federacije imati daleko veci stepen slobode, ekonomskog prosperiteta i nezavisnosti nego sto to imamo danas kao zapadna kolonija i okupaciona teritorija

Dobro. Tako reci. To cenim.

Dobro. Tako reci. To cenim.

eto vidis sta rade Hrvati.

Ruse vec unistene i srusene kuce nasim proteranim Srbima iz Krajine

20 godina nakon kraja rata , umesto da su obnovili te kuce ljudima, jer su ih oni i ostetili/unistili - oni ih ruse do temelja, i proteranim Srbima salju racune za njihovo rusenje. A ako Srbi odbiju da plate, oduzimaju im svu imovinu u NDHaziji

I sve to nakon sto su obrisali 20.000 Srba koji zive u Hrvatskoj iz birackog spiska da bi ih sprecili da glasaju na izborima.

A EU i Amerika nista . Cute. Podrzavaju

I ti ocekujes od takvih bilo sta???

Gde su sada njihove organizacije za ljudska prava ???? Gde je savet Evrope? GDe je tzv evropska komisija? Nema ih .

Srbe po njima treba zgaziti da ne postoje. Srbi po EU standardima nemaju pravo na slobodu, na zivot, na ljudska prava.

Na zapadu Srbin je gradjanin petog reda. Veca prava tamo imaju kerovi i macke nego Srbi.

Ocekujes da nas spasavaju od hrvatskog fasistickog zla oni koji su nas ubijali 90tih ???

To je kao da zrtva ocekuje od dzelata da joj bude prijatelj

eto vidis sta rade Hrvati.

Ruse vec unistene i srusene kuce nasim proteranim Srbima iz Krajine

I sve to nakon sto su obrisali 20.000 Srba koji zive u Hrvatskoj iz birackog spiska da bi ih sprecili da glasaju na izborima.

A EU i Amerika nista . Cute. Podrzavaju

I ti ocekujes od takvih bilo sta???

Gde su sada njihove organizacije za ljudska prava ????

Na zapadu Srbin je gradjanin petog reda. Veca prava tamo imaju kerovi i macke nego Srbi.

Ocekujes da nas spasavaju od hrvatskog fasistickog zla oni koji su nas ubijali 90tih ???

To je kao da zrtva ocekuje od dzelata da joj bude prijatelj

HR je suverena drzava i ima pravo da radi sve sto hoce u skladu s ustavom i medjunarodnim pravom, kao i Srbija.

EU i SAD cute jer ih se unutrasnji problemi HR ne ticu.

Nista ne ocekujem od EU i SAD. Apsolutno nista.

Njihove org za ljudska prava ne znaju gde je HR na karti.

Na Zapadu, Srbin zivi aktivno, radno i lezerno kako u Srbiji nece ni za 100 god.

Ne ocekujem ruku spasa, ocekujem da Srbija odbaci osmanlijsko-titoisticku filozofiju o tome da ce neko nesto da uradi, bilo lose, bilo dobro.

Усташе неоНДХ одувек раде исто - А ЗАШТО МИ ТО ТРПИМО - ТО ЈЕ ПИТАЊЕ СВИХ ПИТАЊА.......и да ли су наши људи на власти у ствари УКЉУЧЕНИ У ТЕ ЗЛОЧИНЕ??? Зашто Влада Србије НЕ РЕАГУЈЕ АДЕКВАТНО.
По мом мишљењу ништа се неће променити и усташе ће "наставити свој пос'о" СВЕ ДОК СРБИЈА НЕ БУДЕ УВЕЛА
СИСТЕМ РЕЦИПРОЦИТЕТА.....

isto tako je i s vlasnicima grobova i grobnica,koji nisu plaćali "ležarinu"
zakon je donesen i poštovati se mora,onaj tko ne poštuje zakon prvo se kažnjava novčano a kasnije zatvorom to je tako svugdje u svijetu,
u ovom slučaju kuće su obnovljene onima koji su se vratili,i nema potrebe obnavaljti nesto sto bi kasnije vrijeme opet samo unistilo,srbi koji su otišli moraju shvatiti da su njihove kuće privatni objekti i da se o njima mora voditi briga i odrzavanje,ukoliko ne, ide rušenje i naplata iste radnjje,isto ti je i s autom,ako ga ne odrzavas ne moze proći tehnički pregled,isto tako ima zakon ako se auto uvozi iz EU u RH plaća se naknada za gospodarenje otpadnim vozilima, cca oko 100 eura,danas se sve plaća i to morate shvatiti,:bye:

- - - - - - - - - -

Srbi treba da plate crvatima i nasilnu selidbu,ipak su koristili pri bezanju njihove CESTE,a to je putarina

mozda ne cestrinu ali oštećenje DA,ipak ste tenkovima rovali po cestama,ma sve to ima da uđe u sumu odštete koju srbija kad/tad ima da plati,:D

Усташе неоНДХ одувек раде исто - А ЗАШТО МИ ТО ТРПИМО - ТО ЈЕ ПИТАЊЕ СВИХ ПИТАЊА.......и да ли су наши људи на власти у ствари УКЉУЧЕНИ У ТЕ ЗЛОЧИНЕ??? Зашто Влада Србије НЕ РЕАГУЈЕ АДЕКВАТНО.
По мом мишљењу ништа се неће променити и усташе ће "наставити свој пос'о" СВЕ ДОК СРБИЈА НЕ БУДЕ УВЕЛА

Da li sistem reciprociteta znaci prikljucivanje Rusiji, kao sto je cenjeni gospodin malo pre predlozio?

I Hitler je takodje doneo zakone po kojima se Jevrejima oduzima sva pokretna i nepokretna imovina a isti salju u "radne logore"

I NDH1 je takodje donela iste zakone po kojima se Srbima oduzima sva pokretna i nepokretna imovina a isti salju u "radne logore"

NDH2 radi isto - vi ste fasisti i zli ljudi

mostar_6.jpg

200px-Usta%C5%A1e_order_for_Jews_and_Serbs_to_leave-1941.jpg

ur91x.jpg

pumpaš bez veze,privatna imovina je u RH svrtinja i nitko je neće oduzeti,ali će se naplatiti ( u ovom slučaju) rušenje objekta za koji su opasni po život jer se mogu srušiti i nekog ugroziti životno,drzava koja je vlasnik svojih nekretnina obnavlja fasade,stavalja nove krovove,plastične prozore,a s privatnom imovinom nema nista bilo to srbi ili marsovci,ukoliko građevinska komisija utvradi da je objekat opasan i ugrožava zivote,obavjestava vlasnika(ako je dostupan) da sredi obkejat da nikog ne ugrožava ili ga sruši i račun pošalje valsniku(ako je dostupan) to tako ide i to je tako,

pumpaš bez veze,privatna imovina je u RH svrtinja i nitko je neće oduzeti,ali će se naplatiti ( u ovom slučaju) rušenje objekta za koji su opasni po život jer se mogu srušiti i nekog ugroziti životno,drzava koja je vlasnik svojih nekretnina obnavlja fasade,stavalja nove krovove,plastične prozore,a s privatnom imovinom nema nista bilo to srbi ili marsovci,ukoliko građevinska komisija utvradi da je objekat opasan i ugrožava zivote,obavjestava vlasnika(ako je dostupan) da sredi obkejat da nikog ne ugrožava ili ga sruši i račun pošalje valsniku(ako je dostupan) to tako ide i to je tako,

objekte treba da popravi onaj ko ih je i rusio tj hrvatska fasisticka drzava

Ali vi ste smislili jos jednu fintu kako da Srbima nanesete novo zlo, uzmete novac ili privatnu imovinu

Vi ste veoma zli ljudi. I ta mrznja vas ubija i nestajete kao narod i kao drzava.

Samo vi radite vas posao.

objekte treba da popravi onaj ko ih je i rusio tj hrvatska fasisticka drzava

Ali vi ste smislili jos jednu fintu kako da Srbima nanesete novo zlo, uzmete novac ili privatnu imovinu

Vi ste veoma zli ljudi. I ta mrznja vas ubija i nestajete kao narod i kao drzava.

Samo vi radite vas posao.

Hrvatska država je obovila sve kuće povratnicima,onekoje su srbi sami spalili i one koje su stradale u ratu,ovi koji nisu podnijeli zahtijev za obnovom(a zakon je istekao)moraju voditi brigu sami o svojoj imovini,nigdje u svijetu(osim mozda u srbiji)drzava ne vodi brigu o priovatnom vlasništvu,vec sam ti napisao,ili rušenje ili vlasnik vodi brigu popravlja objekat koji ugrožava druge i to životno,to je tako svuda u svijetu,ti mozes da režiš,da pljuješ,da pišeš nebuloze,ali na kraju zakon čini svoje,
e, da, skoro sam zaboravio,žalite se Rusiji o ovom zakonu o obnovi,mozda vam oni daju lovu da popravite takve objekte,inači buložer ima da radi i da se račun podnese vlasniku nekretnine,

Poslednja izmena:

Kojim Hrvatima su srusene kuce u Srbiji pa da oni treba da plate?

Hrvatska država je obovila sve kuće povratnicima,onekoje su srbi sami spalili i one koje su stradale u ratu,ovi koji nisu podnijeli zahtijev za obnovom(a zakon je istekao)moraju voditi brigu sami o svojoj imovini,nigdje u svijetu(osim mozda u srbiji)drzava ne vodi brigu o priovatnom vlasništvu,vec sam ti napisao,ili rušenje ili vlasnik vodi brigu popravlja objekat koji ugrožava druge i to životno,to je tako svuda u svijetu,ti mozes da režiš,da pljuješ,da pišeš nebuloze,ali na kraju zakon čini svoje,
e, da, skoro sam zaboravio,žalite se Rusiji o ovom zakonu o obnovi,mozda vam oni daju lovu da popravite takve objekte,inači buložer ima da radi i da se račun podnese vlasniku nekretnine,

Samo ti ustaso radi tvoj krvavi zli posao

Dobices od Gospoda na Strasnom Sudu nagradu za svoja nedela.

A sta cemo sa onima kojima je oduzeto stanarsko pravo? A koji nisu ucestvovali u osnivanju RSK, nego su proterani pre toga iz vecih gradova poput Yagreba, Splita?

Imam prijatelja koji je bio bodibilder u Zadru krajem osamdesetih. Kasnije je otvorio teretanu u Zadru. Legalno. Ustase su mu teretanu minirale, a on se evakuisao sa vojnim helikopterom kako bi preziveo.

Sada zivi u Australiji. Nije bio ucesnik u bilo kakvim oruzanim akcijama, vec je normalno ziveo u Zadru, i jos bio ozenjen Hrvaticom.

Kada ce mu teretana biti obnovljena sa sve kamatom za period za koji nije radila?

Da li je Zadar ustaski grad ako mu unistenu imovinu ne obnovi, obzirom da se ne radi o nikakvom agresoru?

Da li je Hrvatska drzava ustaska ako mu ne vrati imovinu?

Kojim Hrvatima su srusene kuce u Srbiji pa da oni treba da plate?

u srbijinije bilo rata,mozda je poneka i bila detonirana samo kako bi se uplašili hrvati da odu,ali nekih vecih problema oko toga nije bilo,hrvati su bili plašeni, i protjerivani a u njihove kuće su useljavani srbi,kasnije je dolazilo do zamijene nekretnina,ali to je sasvim druga priča,
recimo da bi srbija mogla podnijeti odstetni zahtijev za bombardovanje iz 99,ali i tu ima kvaka ta drzava koja je bombardovana vise ne postoji,tako da,:D

u srbijinije bilo rata,mozda je poneka i bila detonirana samo kako bi se uplašili hrvati da odu,ali nekih vecih problema oko toga nije bilo,hrvati su bili plašeni, i protjerivani a u njihove kuće su useljavani srbi,kasnije je dolazilo do zamijene nekretnina,ali to je sasvim druga priča,
recimo da bi srbija mogla podnijeti odstetni zahtijev za bombardovanje iz 99,ali i tu ima kvaka ta drzava koja je bombardovana vise ne postoji,tako da,:D

Pa i svaka tuzba protiv Srbije je nevazeca, jer je tada postojala SRJ. Svi koji imaju problem mogu da tuze SRJ.;

A sta cemo sa onima kojima je oduzeto stanarsko pravo? A koji nisu ucestvovali u osnivanju RSK, nego su proterani pre toga iz vecih gradova poput Yagreba, Splita?

Imam prijatelja koji je bio bodibilder u Zadru krajem osamdesetih. Kasnije je otvorio teretanu u Zadru. Legalno. Ustase su mu teretanu minirale, a on se evakuisao sa vojnim helikopterom kako bi preziveo.

Sada zivi u Australiji. Nije bio ucesnik u bilo kakvim oruzanim akcijama, vec je normalno ziveo u Zadru, i jos bio ozenjen Hrvaticom.

Kada ce mu teretana biti obnovljena sa sve kamatom za period za koji nije radila?

Da li je Zadar ustaski grad ako mu unistenu imovinu ne obnovi, obzirom da se ne radi o nikakvom agresoru?

Da li je Hrvatska drzava ustaska ako mu ne vrati imovinu?

stanarsko pravo nema veze s ovim temom ali i tu smo temu rastanjili do u "slovo" i tu ste omašili svojom politikom svoje srbe,a čuj tko gubi ima pravo da se ljuti,to je tako,

- - - - - - - - - -

Pa i svaka tuzba protiv Srbije je nevazeca, jer je tada postojala SRJ. Svi koji imaju problem mogu da tuze SRJ.;

ti izgleda ne razlikujes SFRJ od SRJ,velika je to razlika velika,:rtfm:

Back