Hrvatska je u krizi jer sve vise Hrvata saznaje da su poreklom Srbi

1000032261.jpg

vinčani su bili iliri
mogli su samo i iliri da poticu od vincana koji datiraju iz praistorije

The name "Illyrians", as applied by the ancient Greeks to their northern neighbors, may have referred to a broad, ill-defined group of people. It has been suggested that the Illyrian tribes never collectively identified as "Illyrians", and that it is unlikely that they used any collective nomenclature at all.[3] Illyrians seems to be the name of a specific Illyrian tribe who were among the first to encounter the ancient Greeks during the Bronze Age.[4] The Greeks later applied this term Illyrians, pars pro toto, to all people with similar language and customs.[5]

dakle jedno neprijateljksko pleme, a zatim su naziv aplikovali na sva severno od njih plemena, pa kasnije i rimljani, jednim nazivom sto veci zalogaj da zagrizu kao svoju provinciju, ali generalno su uzimali dunav za granicu, a

Vinčanska kultura je kudikamo starija po lokalitetu Vinča - Belo brdo, koje se nalazi na desnoj obali Dunava​

Vinčansko pismo
Glavni članak: Vinčanski simboli
[Vinčansko pismo https://sr.wikipedia.org/wiki/Винчанско_писмо]

Tartarijske ploče pronađene u Rumuniji, koje sadrže vinčansko pismo.
Još uvek je nerazjašnjeno značenje tajanstvenih simbola koji su urezani na grnčariji i figurinama vinčanske kulture. Već godinama ih izučavaju arheolozi i paleolingvisti. Pretpostavlja se da su bili oznake vlasništva, kaucija, piktogrami ili slikovno ili fonetsko pismo.

Još uvek nije otkriveno kojoj su grupi naroda pripadali nosioci ove kulture, tako da je izuzetno teško odrediti kojim su jezikom govorili, što je neophodni uslov za dešifrovanje nekog fonetskog pisma.
Simboli su nađeni na mnogo mesta širom istočne Evrope, većina je stara između 6500 i 8000 godina, što ih po mišljenju nekih naučnika čini najstarijim pismom.
Dating
These findings are important because the bulk of the Vinča symbols were created between 4,500 and 4,000 BC, with the symbols on the Tărtăria clay tablets possibly dating back to around 5,300 BC (controversially dated by association).[16] This means that the Vinča finds predate the proto-Sumerian pictographic script from Uruk (modern Iraq), which is usually considered to be the oldest known writing system, by more than a thousand years. Analyses of the symbols showed that they have little similarity with Near Eastern writing, resulting in the opinion that these symbols and the Sumerian script probably arose independently.

Poslednja izmena:
pa nebitno je sta ko ima od toga vec samo sta je prava istina
istina je da su isplanirali da nas utope u ilirski pokret na celu sa velikoalbanijom, a sami iliri su bili tek jedno zlo pleme grcima ili iliricum provincija rimljanima;
nas spas je da idemo na Bog da je Rec, Slovo, tj ideografski simbol vincanskog pisma koje je najstarije na svetu, a koje moramo da nastavimo da desifrujemo

samo, i to kada bi dokazili opet bi grcko-rimska civilizacija gledala da nas unisti kao vavilon [irak, iran]! jes da mi nismo zidali kulu da stecemo sebi ime, ali opet

ja sam duhovno najstariji covek na svetu, ADAM, prvi sam pricao sa Bogom, meni ne mogu nista zlotvori. I vas Jafetovaca cu da se odreknem, slabo slusate.

Poslednja izmena:
ne mlati analfabeto, pogledaj malo bolje reference i objavljene radove, a sama dnk genalogija je relativno nova grana, pa ce tek da bude priznat u tom polju, kao pa da ti znas ko je vec priznat
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=Klyosov+AA&cauthor_id=21639832
Evo što kaže internet. Lik je šarlatan! Dokazano. :kafa:

Anatolij Kljosov je kontroverzna osoba, osobito u znanstvenim i akademskim krugovima. Iako je izvorno biokemičar s ozbiljnim znanstvenim referencama (radio je u SAD-u, uključujući Harvard), postao je poznat po svom radu na genetskoj genealogiji, području koje je sam popularizirao – ali koje je istovremeno predmet brojnih kritika.

Zašto je Kljosov kontroverzan?​

1.​

• Njegove metode analize Y-kromosoma i tumačenja genetskih podataka nisu u skladu s međunarodno priznatim znanstvenim standardima.
  • Često koristi podatke iz komercijalnih DNK testova (npr. FamilyTreeDNA) kako bi izvlačio pretjerane ili neprovjerene zaključke o podrijetlu naroda.
  • Njegove radove rijetko objavljuju recenzirani znanstveni časopisi, već ih plasira kroz vlastite publikacije ili forume.

2.​

• Kljosov tvrdi, primjerice, da:
    • većina Europljana potječe od Rusa,
    • Rusi su „prvobitni Indoeuropljani“,
    • mnogi drugi narodi, uključujući i Hrvate, „potječu od Slavena“ u vrlo pojednostavljenim i neznanstvenim konstrukcijama.
  • Takvi stavovi su bliski panslavizmu i često nacionalistički obojeni, zbog čega se njegovi radovi često koriste u propagandne svrhe, osobito u ruskim medijima.

3.​

• Umjesto da vodi znanstveni dijalog, Kljosov često diskvalificira znanstvenike koji se ne slažu s njim, optužujući ih za „antiruski pristup“ ili „zapadnu ideologiju“.
  • To dodatno narušava njegovu vjerodostojnost u akademskom svijetu.

Zaključak:​

✅ Anatolij Kljosov je kontroverzan jer kombinira genetiku s ideološki motiviranim tezama, koristi neprihvaćene metode i zanemaruje znanstvenu kritiku. Njegove tvrdnje se u znanstvenim krugovima često smatraju pseudoznanošću.

Potvrdjujes da sam u pravu

Tzv hrvatska nacija je politicki stvorena od strane Vatikana da bi se podelili Srbi i zavadili medjusobno.

To istrazivanje koje kazes dokazuje da su svi na Balkanu Srbi a da su danasnje tzv nacije najobicnija politicka kategorija.

To npr ko da sad proglasimo nacije Vranjanaca Banacana Sremaca i Sumadinaca. Glupost nevidjena.

SRBI SRBI SVI I SVUDA!

Pazi granice Srbije u vreme srpskog cara Krepimira Ostrivojevica

515051173_24581399121444740_2794589421236933777_n.jpg
Ha ha ha.
Koliko god lupaš i navodiš na svoju vodenicu, za Vatikan si u pravu, ali ima ono ali.

Naravno da je Vatikan (i ne pričam o skorijoj istoriji) širio *rimokatoličanstvo ( da proširi svoj uticaj. Kao je i Vizantija širila pravoslavlje iz istog razloga, pa nam poslali Ćirila i Metodija. Ipak smo prvo bili grčka (pod carigradskom patrijaršijom) crkva, pa se uz veliko protivljenje Grka odvojili, a Grci nam oprostili koji vek kasnije (iskreno ne sećam se kad je anatema iz 1350 ukinuta i odnosi povraćeni), Svi smo mi genetski slični, ali nas je istorija podelila. I ne mislim to u smislu da su podele lažne, ipak su tu vekovima.
Ja sam ponosan Srbin.

Ali se gnušam tih nakrivih stavova Srbi su stariji od amebe, oni su lažni Hrvati i slično.

P.S. Dodatna lekcija iz istorije - kada u kontekstu Vatikana pominjete katoličku crkvu - lepo je biti precizniji i reći Rimokatoličku. Jer grčka reč katolička se prevodi kao saborna, a nekada smo i pravoslavnu crkvu zvali Pravoslavna Katolička crkva, a u simvolu vere izgovarali da verujemo u jednu svetu, katoličku (danas prevodimo kao sabornu) i apostolsku crkvu. Zapravo, fascinanto je da su rimokatolici uzeli grčku, a ne neki latinsku reč u svoj naziv, iako su Grci bili sa druge strane velike šizme.

@Lagerta eto ti jedan od razloga zašto, vezano uz temu o Thompsonu..

Genetika kaže da ste vi Srbi sve: i Dalmacija, i Dubrovnik, i Tesla, i Thompson, i tuđa povijest, i tuđi jezik. Ukratko, srpski nacizam u svom punom sjaju: sve je vaše, osim odgovornosti za vlastite zločine.

Zato vam i smeta Thompson, jer podsjeća da niste uspjeli. Ni u ratu, ni u kulturi, ni u krađi identiteta. Srpski sindrom: sve kopiraš, sve svojataš, a opet ostaneš bez ičega, osim mitova i frustracija.

9011
@Lagerta eto ti jedan od razloga zašto, vezano uz temu o Thompsonu..

Genetika kaže da ste vi Srbi sve: i Dalmacija, i Dubrovnik, i Tesla, i Thompson, i tuđa povijest, i tuđi jezik. Ukratko, srpski nacizam u svom punom sjaju: sve je vaše, osim odgovornosti za vlastite zločine.

Zato vam i smeta Thompson, jer podsjeća da niste uspjeli. Ni u ratu, ni u kulturi, ni u krađi identiteta. Srpski sindrom: sve kopiraš, sve svojataš, a opet ostaneš bez ičega, osim mitova i frustracija.
Pa nekako mi se taj narativ koji ti opisuješ ne uklapa u nacizam. Nacizam jeste iskljuciv, a mi bi da deo svet uključimo, po tvojem.
Thompson meni ne smeta ni najmanje, a mislim ni vecini Srba. Slusao sam nekoliko pesama, i imaju nekakav vulgarni primitivizem. Nije mi jasno kako to moze normalna osoba slusati i uzivati, ali ajde, ima bas svakvih. Inace, njega bi se morali stiditi upravo Hrvati , jer ih posredno opisuje kao primitivce .
Ako su Srbi takvi kakve ih opisuješ, onda ti mi i nismo neki problem, ne vidim smisla uopšte da se uopšte i obazirete na neku rako jadnu i minornu etničku grupu.

9011

Pa nekako mi se taj narativ koji ti opisuješ ne uklapa u nacizam. Nacizam jeste iskljuciv, a mi bi da deo svet uključimo, po tvojem.
Thompson meni ne smeta ni najmanje, a mislim ni vecini Srba. Slusao sam nekoliko pesama, i imaju nekakav vulgarni primitivizem. Nije mi jasno kako to moze normalna osoba slusati i uzivati, ali ajde, ima bas svakvih. Inace, njega bi se morali stiditi upravo Hrvati , jer ih posredno opisuje kao primitivce .
Ako su Srbi takvi kakve ih opisuješ, onda ti mi i nismo neki problem, ne vidim smisla uopšte da se uopšte i obazirete na neku rako jadnu i minornu etničku grupu.
Zanimljivo kako si iz sveg napisanog izvukao “ne uklapa se u nacizam”, a preskočio ključnu stvar, svojatanje tuđe povijesti, tuđe kulture i ignoriranje vlastitih zločina. To je ono što sam nazvao srpskim nacizmom, ne u smislu nacističke Njemačke, nego kao mentalitet koji kaže: “sve je naše”, dok se istovremeno brišu granice istine, odgovornosti i realnosti. Pa tako Tesla bude “Srbin iz Like” sve dok ne spomene američko državljanstvo i hrvatsku kulturu, a Dubrovnik je srpski sve dok netko ne upali kamere i pita gdje su vam dokazi.

Kažeš da vam Thompson ne smeta, a tko je vodio desetljetne kampanje kako je “ustaša”, “fašist”, “sramota za civilizaciju”? Tko je godinama svršavao na zabrane njegovih koncerata po Njemačkoj i Austriji? Ako vam ne smeta, zašto se onda toliko trudite? Ili vam je samo refleks da svaki simbol hrvatskog otpora morate demonizirati jer vas podsjeća na neuspjeh?

A što se tiče vulgarnog primitivizma, znaš kako to ide, iz perspektive naroda koji slavi turbofolk pjesme s tekstovima tipa “Miljacka” i “nema više kokaina”, razumijem da ti Thompson djeluje kao kulturološki šok.

I konačno, kažeš “mi smo jadna i minorna grupa, zašto nas se uopće spominje?” Pa vidiš, ni ne bi vas se toliko spominjalo da ne dolazite pod svaku objavu, svaku temu, svaki povijesni trenutak i svaki simbol hrvatskog identiteta s jednim jedinim ciljem, a to je reći da to “nije hrvatsko, to je srpsko”.

Zanimljivo kako si iz sveg napisanog izvukao “ne uklapa se u nacizam”, a preskočio ključnu stvar, svojatanje tuđe povijesti, tuđe kulture i ignoriranje vlastitih zločina. To je ono što sam nazvao srpskim nacizmom, ne u smislu nacističke Njemačke, nego kao mentalitet koji kaže: “sve je naše”, dok se istovremeno brišu granice istine, odgovornosti i realnosti. Pa tako Tesla bude “Srbin iz Like” sve dok ne spomene američko državljanstvo i hrvatsku kulturu, a Dubrovnik je srpski sve dok netko ne upali kamere i pita gdje su vam dokazi.

Kažeš da vam Thompson ne smeta, a tko je vodio desetljetne kampanje kako je “ustaša”, “fašist”, “sramota za civilizaciju”? Tko je godinama svršavao na zabrane njegovih koncerata po Njemačkoj i Austriji? Ako vam ne smeta, zašto se onda toliko trudite? Ili vam je samo refleks da svaki simbol hrvatskog otpora morate demonizirati jer vas podsjeća na neuspjeh?

A što se tiče vulgarnog primitivizma, znaš kako to ide, iz perspektive naroda koji slavi turbofolk pjesme s tekstovima tipa “Miljacka” i “nema više kokaina”, razumijem da ti Thompson djeluje kao kulturološki šok.

I konačno, kažeš “mi smo jadna i minorna grupa, zašto nas se uopće spominje?” Pa vidiš, ni ne bi vas se toliko spominjalo da ne dolazite pod svaku objavu, svaku temu, svaki povijesni trenutak i svaki simbol hrvatskog identiteta s jednim jedinim ciljem, a to je reći da to “nije hrvatsko, to je srpsko”.

Moraćete izmisliti neki drugi naziv, nacizam se ovde nikako ne uklapa. Koje to svojatanje tuđe povesti, ako moze neki primer. Tesla je valjda bio Srb, sin prote, a i đedovi su mu bili prote. Inače, u tom kraju su ustaše pobili par desetina Tesla, teslinih rođaka, da nije to zbog njihovog hrvatstva.
Meni Thompson ne smeta, ali tekstovi pesama su grozni. To bi u nekim normalnijim drzavama bilo davno sankcionisano.
Probaj naprimer u Dojčlandu da pozdravis naci pozdravom , pa ces biti dobrano kažnjen.
Turbofolk je isto sund, ali ne spominje nikakav Jasenovac, mesare...
A to što mi pokušavamo svojatati,, pa to je poteba po laži, sve po Dobrici Ćosiću. 😀😀😀
I jos ludi po dr. Raskoviću...

Back