Медији: Харченко тражио од Несторовића да са СНС прави власт у БГД, он одбио

s_O_k_O

Domaćin
Poruka
4.985


1709370935-haracenko-nestorovic-kombo-750x422.jpg
Aleksandar Bocan Haračenko i Branislav Nestorović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/R.Z./ATAImages

Руски амбасадор у Београд покушао је да се умеша у изборни процес у Србији, али му то овог пута није успело.​

У јеку драме око (не)понављања избора у Београду, у дубокој позадини дешавала се још једна мини-драма. У главној улози: амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан Харченко и неформални вођа покрета „Ми глас из народа“ Бранимир Несторовић.
Пошто је потоњи недељама понављао како оном што је остало од поменутог покрета не пада на памет да било којој од две стране – актуелној власти, али и опозицији – да свој(е) глас(ове), не би ли коначно могла да се успостави београдска управа и изабере (стари) нови градоначелник Александар Шапић, на сцену је, како Нова.рс сазнаје, ступио Боцан Харченко.

„Руски амбасадор покушао је да убеди Несторовића да му је најпаметније да подржи листу СНС и омогући формирање београдске власти, али доктор је остао непоколебљив. Иако тешка срца, с обзиром на то колико и сам истиче своју љубав према свему што долази из Русије, Несторовић је одбио предлог Харченка, па ће се ићи на поновљене београдске изборе“, каже извор Нова.рс упућен у тајне руско-српске преговоре.
Нова.рс покушала је да од актера ове приче провери када су и о чему тачно још преговарали претходних дана. Међутим, ни Несторовић, а ни у руској амбасади нису били расположени да причају на ову тему.

Да од тог посла нема ништа данас су потврдили и председник Србије Александар Вучић, али и Шапић, рекавши да ће се ићи на нове изборе у Београду.
Колико у целом овом замешатељству око формирања власти у Београду има руских прстију сведоче и посебне везе Александра Шапића с председник Републике Српске Милорадом Додиком, о чему је Нова.рс недавно писала.

Које год стране силе да су умешане у ову причу, Несторовић је, из само њему знаних разлога, одбио да се прикључи владајућем блоку и пробаће да тестира поверење народа на следећим изборима за власт у престоници.
С друге стране, Шапић је најавио да ће он и представници странке из које долази своје право да наставе да владају Београдом можда морати да потраже и на улици или како је то пластично објаснио одлазећи градоначелник: „Ићи ћемо да се бијемо по улици, улазимо у безвлашће које води у грађански рат„.
Шта год да се деси с температурним приликама у наредним месецима, очекује нас врео април, а онда и мај, јун…


https://srbin.info/politika/mediji-...rovica-da-sa-sns-pravi-vlast-u-bgd-on-odbio/#Nestorović se nije prodao, održao je riječ i nije iznevjerio birače.
 
Vučić je sve trikove pokušao, čak je zamolio Dodika da ga pozove i priča sa njim.

Nije probao jedino još ono što jeste da Štapićem; da ga ucenjuje i strpa u zatvor pola Nestorove familije. Ali deluje da za sada nema kod njega puno materijala za tako nešto, jer se Nestorović ili neki član njegove porodice, dovoljno iskompromitovao.

Verujem da je Dodik savetovao ono Nestora po Vučićevoj preporuci. Vučić je znao šta sledi, kakvo je stanje u pokretu i da će se tako raspasti. To je bilo prvo neprijateljsko sredstvo koje je primenio protiv Nestorovića.

Vreme će pokazati da li će se uskoro naći posteri Nestora sa šiptarskim kečama na glavi po ulicama Beograda; ako bude remetilački faktor, moguće je da se krene u tom smeru i da dobijemo 'Đilas, Jovanović, Nestorović' već puno puta viđenu mantru u režimskim tabloidima.
 

Back
Top