Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Yersinia- Ja sam sve do danas kada sam se uhvatila da učim mikrobe tvoj nadimak čitala kao Yerisnia, sada mi nekako sve ima smisla.. :D
E sada ovih izlazaka i svega što se tiče, ja nisam iz Beograda, i celu prvu godinu sam putovala na fax, i izlazila i u Beograd i u svom mestu, ako lepo znaš da kalkulišeš sve se to može izdržati i fizički i finansijski i vremenski, bar je tako bilo u prvoj godini.. Ja sam sada u drugoj primorana da konkurišem za dom, ali do druge ćete se već smisliti šta i kako vam odgovara..

Jedno obavestenje za sve koji planiraju da upisu medicinu ove godine, promenjen je plan gradiva za biologiju, izbacena je ona klasifikacija zivotinja a ubacena fiziologija, sto je po meni jako dobro. :D Cisto da znate, posto sam ja to slucajno saznao, nigde ne stoji neko obavestenje

Posebno mi je "drago" što su u studentski parlament izabrani sve sami muškarci uz par izuzetaka. Toliko o istinskoj ravnopravnosti polova, koja mora da postoji najpre u glavama u vidu svesti da sposobnosti ljudi, u ovom slučaju studenata, nisu definisane polom osobe već drugim kvalitetima.

ne vidim kakav problem imas sa tim. svi koji su hteli, glasali su. nema to nikakve veze s polom. ono sto ces shvatiti je da parlament cine velikim delom najveci propaliteti, kao i da se taj parlament najmanje bavi onim sto je vazno, a vecinu vremena provode organizujuci zurke sa sloganima poput "seksi, bahato, bezobrazno"

ne vidim kakav problem imas sa tim. svi koji su hteli, glasali su. nema to nikakve veze s polom. ono sto ces shvatiti je da parlament cine velikim delom najveci propaliteti, kao i da se taj parlament najmanje bavi onim sto je vazno, a vecinu vremena provode organizujuci zurke sa sloganima poput "seksi, bahato, bezobrazno"

Naravno da je sve prošlo regularno i ravnopravno što se propisa tiče, upravo sam i navela da ravnopravnost u propisima očigledno nije dovoljna za ravnopravnost na delu već ona mora da postoji i u glavama ljudi da bi se ostvarila. A očigledno da sad to nije tako, čim kolege mnogo favorizuju muške kolege. To je stvar psihologije, vaspitanja itd.

To što si naveo koliko je "koristan" i čime se bavi taj parlament, samo si sam potkrepio moju tezu. Takvo ponašanje parlamenta je sigurno bar malo vezano i za polnu strukturu članova, jer mi studentkinje smo mnogo više sklone da zaista radimo nešto korisno za sve kolege i koleginice ako bismo se našle na toj odgovornoj poziciji...

Poslednja izmena:
Ja mislim da je tvoja druga izjava uzasno sovinisticka.

:D Eto i to sam doživela, da neko misli da mrzim muškarce. :hahaha: To što me uopšte ne poznaješ objašnjava to tvoje mišljenje. ;)

Sigurna sam da svako ko dobro pročita moju i prvu i drugu izjavu, kako ih nazivaš, a pritom uzme u obzir činjenično stanje da na jednom vrlo mešovitom fakultetu, gde možda ima i više devojaka, od 56 članova parlamenta 51 je muški a samo 5 devojaka, i pritom uzme u obzir rad parlamenta, neće imati tako loše mišljenje o mom mišljenju.

Pokaži mi uostalom fakultet na svetu, gde su devojke kao većina u parlamentu pravile takve gluposti koje su pravili momci pa ću poverovati da to nema nikakve veze sa polom. Naravno da to ne znači da mislim da su svi muškarci loši, ima mnogo, mnogo odgovornih momaka, ali ima očigledno i onih koji se drugačije ponašaju jer je to život pokazao. E sad, druga je stvar da li ćemo žmuriti pred istinom koja nam nije po volji i latiti se mača da sečemo onog ko kaže da je car go... a da pritom nije svaki car loš.

Mislim i da nije baš ok sa tvoje strane što ne shvataš jasnu suštinu moje izjave, a to je da sam primetila da je polna struktura u parlamentu drastično drugačija od polne strukture studenata, nego pokušavaš da "nanjušiš" mržnju prema muškarcima.:eek:

Uostalom, mogu da živim sa tvojim ma kakvim mišljenjem ;) Činjenice su suvše očigledne da bih se dalje trudila da ti objašnjavam.

Poslednja izmena:
:D Eto i to sam doživela, da neko misli da mrzim muškarce. :hahaha: To što me uopšte ne poznaješ objašnjava to tvoje mišljenje. ;)

Takvo ponašanje parlamenta je sigurno bar malo vezano i za polnu strukturu članova, jer mi studentkinje smo mnogo više sklone da zaista radimo nešto korisno za sve kolege i koleginice

Kakve veze ima da li te poznajem, zaboga? ^ Samo pogledaj sta si napisala.

Pokaži mi uostalom fakultet na svetu, gde su devojke kao većina u parlamentu pravile takve gluposti koje su pravili momci pa ću poverovati da to nema nikakve veze sa polom.

Pa sama kazes da je mnogo manje zena u toj celoj prici. Ako imas, recimo, 100 vozaca, 90 muskaraca i 10 zena, pa se ispostavi da su muskarci, na primer, izazvali 4 puta vise nesreca, da li bi to bilo cudno? Onako, cisto matematicki i zdravorazumski. Uzgred, interesuje me da li si se uopste raspitala koliko se zena, a koliko muskaraca, kandidovalo. Voleo bih da cujem kakav je tu odnos snaga ;)

Mislim i da nije baš ok sa tvoje strane što ne shvataš jasnu suštinu moje izjave, a to je da sam primetila da je polna struktura u parlamentu drastično drugačija od polne strukture studenata, nego pokušavaš da "nanjušiš" mržnju prema muškarcima.

Nista ja nisam "njusio" i pokusavao da primetim, bukvalno je izazivalo da ti se odgovori. Jos jednom te molim da mi kazes kakav je bio odnos u broju kandidata u odnosu na pol.

Poslednja izmena:
Ја данас ишао до факса,и онај матори слеже раменима! Нема појма о тој измени у виду физиологије животиња. Ја поменем Нови Сад9а он ми рече да је ово Београд. :)

Парламент - вечита инспирација за полемике... Али добро, сви су на првој, евентуално другој години још увек оптимистични према њему... А онда после схватиш о чему је реч...

Back