Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma kakvi, pa neces ti ni da pricas na latinskom, a ni da pises sastave :D

Nego, pronasao sam slucajno neke crteze preparata iz histologije, koje je crtala jedna moja drugarica, pa mozda nekom od vas to zatreba. Nema ih bas puno, ali mozda vam pomognu za vezbu ili tamo kad dodje vreme za spremanje prakticnog... Ili bar da vidite kako otprilike treba da izgledaju ti crtezi :)
http://netload.in/datei2O2XHrnVF5.htm

Poslednja izmena:
Ma kakvi, pa neces ti ni da pricas na latinskom, a ni da pises sastave :D

Nego, pronasao sam slucajno neke crteze preparata iz histologije, koje je crtala jedna moja drugarica, pa mozda nekom od vas to zatreba. Nema ih bas puno, ali mozda vam pomognu za vezbu ili tamo kad dodje vreme za spremanje prakticnog... Ili bar da vidite kako otprilike treba da izgledaju ti crtezi :)
http://netload.in/datei2O2XHrnVF5.htm
Nmg da otvorim mozda zato sto imam iMac.. :)

Eo ja sam nov,cisto me zanimalo sta se pise pa sam iscitao ovih nekoliko poslednjih strana...Polagao sam na Anatomiji,nisam se osvrtao,gledao sam svoja posla,radio ono u sta sam ulozio dosta znoja i truda,imao sam 94 valjda,upao na budzet,upisao..Dvoumio sam se izmedju stomatologije i medicine posto sam i stomatologiju polozio a cale mi se time bavi pa su mi je svi unapred pripisali..Upisao sam medicinu jer to volim,vidim se u tome i svi su u fazonu "Ti si covek lud,cale ti ima ordinaciju,mlatio bi pare odmah,ti se budalises.."..Sto se tice prepisivanja,nista o tome nisam cuo,usao sam odradio i izasao..Ni oko tih provaljenih testova..Jadni su ti koji upisuju na taj nacin bilo koji fakultet,a posebno medicinu..Fazon je da se ne cimate i da ce takvi da poginu vec na prvoj godini i da batale..
Ljudi Boziji,koje crno citanje jos je jul ovo vam je najduzi raspust u zivotu,iskoristite ga maksimalno,odmorite od svega :))
P.S. Ako je tacno ono za grupe,meni je prezime na St tako da,ako se ne varam,KolegaNikola rece da je stojanovic sto bi znacilo da cemo mozda da budemo u istoj grupi.. :)
Da,izborni,videcu do oktobra al ja bih uzeo "Tehnike disekcije"..Na sajtu napisase da je fazon za one koje vuce hirurgija pa ono..Ima vremena videcemo :)

Poslednja izmena:
pa za medicinu postoji posto je ovo tema tog fakulteta, a samim tim vrlo verovatno da postoji i za stomatologiju prebacivanje iz kosovske mitrovice u beograd kao sto i vecina tamosnjih studenata radi, upise na laksi nacin, pa se prebacuje...

Osim te zbirke od 1200 zadataka,i zbirke kupljene u dekanatu,jeste li koristili još nešto?

Meni moja profesorka daje zadatke iz zbirke za prepremnu nastavu za prijemi za fakultet veterinarske medicine. Za sada nismo ni radili tu od 1200 zadataka.

Da to lepo kazes,ako nisi iz gimnazije valjalo bi da ranije krenes..Sad ti sam proceni koliko ranije :) Zbirke koje sam ja,verv kao i ostali,koristio su ona jedna sto je zovu valjda(650+550/organska neorganska) i ona druga sa podeljenim oblastima,takozvana rimska(oblasti oznacene rimskim brojevima)..sve ce to profesorka da ti kaze koju oblast iz koje..znaju profesori sve cake,ona ce da ti kaze sve..

Buduci brucosi, slatki ste :mrgreen:

Kad se ja setim kako sam bio idealistican omladinac koji je spremao te zbirke, milina.

U medjuvremenu sam prolupao.

Ali ne kajem se.

Ako obozavate medicinu, trud se na kraju isplati i imate osecaj velike satisfakcije kad negde na 4oj-5oj pocnete da povezujete stvari i shvatate da se niste dzabe mucili.

Inace, nikad nije dzabe.

Kod nas ili u inostranstvu, jako lepo zanimanje.

Pitanje za starije studente, kako je bilo u prvoj godini - najpre mislim u koliko sati su obicno predavanja pocela? (Da bih mogao da se naviknem :D )..Koliko su trajala?Jel bilo nekih odmora medju predavanjima? I otp koliko dnevno sati ste tada provodili na faxu? :)

Pitanje za starije studente, kako je bilo u prvoj godini - najpre mislim u koliko sati su obicno predavanja pocela? (Da bih mogao da se naviknem :D )..Koliko su trajala?Jel bilo nekih odmora medju predavanjima? I otp koliko dnevno sati ste tada provodili na faxu? :)

Postoji više termina za jedno isto predavanje, tako anatomija ima tri termina a histologija i genetika po dva. Na rasporedu, koji ćete dobiti pred početak godine, videćeš termin koji je određen za tvoju grupu ali i termine ostalih grupa (na koje takođe možeš ići) pa na osnovu drugih obaveza (vežbe i seminari) izaberi termin predavanja koji ti se najviše uklapa u raspored. Za prisustvo na predavanjima se nije vodila evidencija ali su zato vežbe i seminari bili obavezni i tu bi trebao da ideš u terminu svoje grupe. Kod nas su termini predavanja bili od osam ujutru pa do tri poslepodne (mislim samo na tri gore pomenuta predmeta) i jedno predavanje traje 90 minuta, vežbe isto tako a seminari 45.

Kada obično počinju predavanja za studente viših godina (druga, treća...)?

Back