Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da li stvarno mislis da ce se toliko pomeriti lista?

E bas sam to htio da postavim.. Da li imate informacije, iskustva, razmisljanja i procjene neke koliko bi moglo da predje studenata na druge fakulktete, tj. za koliko bi se otprilike trebala pomjeriti lista? Ja sam 13 mjesta ispod liste za budzet, tacnije 463. i da li postoji neka sansa da budem na budzetu, po vasoj procjeni? Hvala :)

Ма наравно да ће се померити за тих 13 места. Помериће се сигурно и више. А и за самофинансирање, пошто они увек упишу више студената него што кажу, иако то баш није легално, ал' 'ајде...

Ма наравно да ће се померити за тих 13 места. Помериће се сигурно и више. А и за самофинансирање, пошто они увек упишу више студената него што кажу, иако то баш није легално, ал' 'ајде...

Kakva su tvoja iskustva sa pomeranjem liste? Kako je bilo kad si se ti upisivao? Cuo sam da je ove godine dosta njih nekako saznalo za resenja, i laze onaj ko kaze da nije bilo prepisivanja (pricam za BG)..Devojke iza mene su cak 3-4 puta medjusobno razmenile test, kao i 3-4 devojke ispred mene..Ja iskreno nisam ni prepisivao, ali sam video..a i kratkovid sam xD Sto svedoce i moji poeni jer imam 86, i cak 510. sam na listi, tacnije 520. sam na listi jer se prezivam na S, a devojka koja je na 510. mestu se preziva na A ili B a imamo isto poena..

Prelak je bio prijemni... Biologija tu i tamo, ali hemija, koja je obicno prilicno zajebana svake godine, je bila smesna... Zato je i porasla ovoliko granica. A kapiram da je vecina ovih sa budzeta radila prijemni na patologiji. Tamo nije prepisao samo onaj ko nije hteo, tragicna je bila organizacija :D

Prelak je bio prijemni... Biologija tu i tamo, ali hemija, koja je obicno prilicno zajebana svake godine, je bila smesna... Zato je i porasla ovoliko granica. A kapiram da je vecina ovih sa budzeta radila prijemni na patologiji. Tamo nije prepisao samo onaj ko nije hteo, tragicna je bila organizacija :D

Ja sam polagao na anatomiji i izasao sam posle bukvalno malo vise od sat od pocetka, hemija je meni bila laksa ali nisam uradio 3. godinu pa sam izgubio bukvalno 10 poena na tome..a iz biosa je bilo trik pitanja to je tacno i tu sam izgubio 4 poena :) Mada sam realno znao 2 pitanja od tih 4..Koji si ti redni broj prijave?

Kakva su tvoja iskustva sa pomeranjem liste? Kako je bilo kad si se ti upisivao? Cuo sam da je ove godine dosta njih nekako saznalo za resenja, i laze onaj ko kaze da nije bilo prepisivanja (pricam za BG)..Devojke iza mene su cak 3-4 puta medjusobno razmenile test, kao i 3-4 devojke ispred mene..Ja iskreno nisam ni prepisivao, ali sam video..a i kratkovid sam xD Sto svedoce i moji poeni jer imam 86, i cak 510. sam na listi, tacnije 520. sam na listi jer se prezivam na S, a devojka koja je na 510. mestu se preziva na A ili B a imamo isto poena..

Pa uzas,za to prepisivanje. Ako je tako,sad mi je lakse. :D
Ja se frapirao,mislim nemoguce da su se bas svi toliko dobro spremili. :D

Cuo sam da je prijemni bio bas prelak, ali to svejedno ne objasnjava ovakve rezultate citave generacije. Bilo mi je cudno - nemoguce da su bas svi kandidati bili tako briljantni... Onda juce saznam da su se dan pre prijemnog pojavili testovi po krugu oko fakulteta, nesto u stilu onog sto se desilo sa malom maturom. Jezivo. Zao mi je onih ljudi koji su ogulili dupe da spreme prijemni, a onda su zavrsili poen ispod crte, dok je potpuno nezasluzeno upisao neko ko je kupio ili dobio resenja.

Cuo sam da je prijemni bio bas prelak, ali to svejedno ne objasnjava ovakve rezultate citave generacije. Bilo mi je cudno - nemoguce da su bas svi kandidati bili tako briljantni... Onda juce saznam da su se dan pre prijemnog pojavili testovi po krugu oko fakulteta, nesto u stilu onog sto se desilo sa malom maturom. Jezivo. Zao mi je onih ljudi koji su ogulili dupe da spreme prijemni, a onda su zavrsili poen ispod crte, dok je potpuno nezasluzeno upisao neko ko je kupio ili dobio resenja.
Na faxu ce se iskristalizovati, ko je kristal a ko kristalna voda (malo u smislu hemije, ali razumeces me)..Meni je 0.2 presudilo i rekao sam ako se ne upisem, sledece godine idem po amfiteatru i cinkarim sve koji prepisuju ili cu biti gori od njih..To sam i ja cuo i to od koleginice koja je tvoje godiste :)

ne znam stvarno za to prepisivanje i menjanje testova u mom amfiteatru toga nije bilo tako izraženo, jednu devojku su premestili jer je šaputala sa drugaricom i nekoliko su ih opomenuli da se ne naginju, ali ništa strašno, a za testove da su se prodavali dan pre stvarno ne znam jer nisam iz Beograda... a čula sam na patologiji da se dosta prepisivalo.

nazalost, nece. tek tad ces videti kakve sve muljacine postoje. spremi se za to, da se ne bi nervirao kad pocne da se desava :D

Jedna koleginica iz 6. godine mi je na onoj manifestaciji Bodies Revealed samo odjednom rekla: 'Zapamti dobro, na medicinskom svako ima svoju cenu, ali svako'..Mislim da cu to dobro upamtiti, onda ce se iskristalizovati kad budu bili doktori - neki ce biti strucnije, neki manje, a neki najmanje ;) Mora neko svetlo na kraju tunela

Ja sam unapred bila pripremljena na nepravdu, ali i dalje sam u šoku.
Imala sam veliki broj bodova iz srednje škole, prijemni sam spremala više od 9 meseci, a uz samostalnu pripremu išla sam i na pripreme koje organizuje fakultet, iako nisam iz Beograda. Prijemni sam odradila solidno, imam oko 85 bodova što uopšte nije loše, bila sam ubeđena da će biti dovoljno bar za samofinansiranje...Znala sam da će biti prepisivanja i da neće biti sve regularno, ali nisam mogla da pretpostavim da će to biti masovno, kao što se izdešavalo u amfiteatru gde sam ja polagala. Dežurni nisu ni vršili identifikaciju kandidata, nisu ni pogledali ličnu kartu, mogao je bilo ko da polaže umesto mene. Iako su bili upozoreni da to ne čine, masa kandidata je počela da radi testove, a da ih nismo svi dobili. Koristili su i mobilne telefone, a da nisu bili ni opomenuti.

Ne sumnjam da postoje ljudi koji su spremili prijemni i zasluženo imali preko 90 bodova, ali i dalje mi je sumnjivo što je ovoliki broj kandidata imao ovako veliki broj bodova, i što su neki kandidati samo dan pre na stomatologiji imali 9 poena iz hemije, a na medicini preko 25.

Naravno, čestitam svima koji su položili prijemni i svojim radom postigli sjajne rezultate.

Не знам, заиста, колико је тачно места проширено јер сам ја упао на буџет, али знам да се проширило сигурно неких стотинак места. А, преписивања што се тиче, тога је увек било и биће. Биће и на факултету и на колоквијумима. Од тога се нажалост не може побећи. Али, зарад свог мира, само напорним радом ћете бити чисти пред собом.

E jadni smo mi kao nacija ako su ljudi poput tebe buduci doktori ;)

Kad bi samo 5 % nasih sadasnjih lekara imao delic onoga sto ja imam ( kako karaktera, tako znanja i zelje), a verujem i svih ovih koji su aktivni na podforumu medicinskog fakulteta, onda bi nase zdravstvo daleko doguralo (u najpozitivnijem smislu te reci). Ali posto imamo, nazalost, gradjane koji jednostavno ne razumeju nekad potrebu coveka da se nasali, uvek posmatraju samo ono sto je ispred njih, koji samo jednom recenicom mogu da shvate ko je kakav covek, a sto je najgore da li je strucan u svojoj oblasti onda je i logicno da ne trebamo (da je potpuno nepotrebno) razmisljati o boljoj buducnosti. :roll:

A nepravda jeste,mada se ovo dogadja iz godine u godinu i to ne samo na medicini. Tesko ce se tome stati na put,dok god drustvo bude izopaceno i korumpirano!
Jedini nacin je da se kvalitetno pripremimo i da prijemni uradimo sa velikim brojem poena.

Back