Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Je l' to 100% sigurno da su pitanja svuda ista? Ja sam cula da u Kragujevcu izdaju zbirku iz koje ce od 1200 i nesto zadataka na prijemnom da bude 30, potpuno istih... Znam da i u Beogradu izdaju slicnu zbirku ali koliko znam zadaci na prijemnom ne budu potpuno isti kao zadci iz te zbirke... Mozda ovo za KG i nije tacno, nije mi bas poverljiv izvor, ali ako jeste to bi znacilo da ce 30 zadataka iz te njihove zbirke biti i na svim drugim fakultetima... osim NSa... Nema mi neke logike, ali da pitam za svaki slucaj... :)

bas me muce pitanja kako se npr postaje prim. dr, kako mr.sci med, kako dr sci med, kako prof.dr kako doc. dr i ne znam da li ima jos nekih tako da kazem titula.........:zroll: :zstidljivko:

Ако желиш да студираш медицину из љубави, односно, ако је то нешто што те стварно занима, онда то заиста не би требало да те мучи. Бар не још увек. :-)
Није титула, нити позлаћена плочица на вратима са 5 скраћеница оно што је битно у овој области. Мада, нажалост велика већина мисли да јесте.

Ако желиш да студираш медицину из љубави, односно, ако је то нешто што те стварно занима, онда то заиста не би требало да те мучи. Бар не још увек. :-)
Није титула, нити позлаћена плочица на вратима са 5 скраћеница оно што је битно у овој области. Мада, нажалост велика већина мисли да јесте.

potpis

Ja cu medicinu upisati zato sto je volim, zato sto me to najvise na svetu zanima, zato sto me medicina na neki nacin ispunjava, zato sto obozavam taj osecaj da nekom coveku bar malo pomognes u njegovoj bolesti i on onako sav srecan sa suzom u oku ti iz sveg srca kaze: HVALA!!!!!....Nikada nisam razmiljsao o medicini kao o nekom poslu gde mogu zaraditi koliko mi dusa pozeli. A sto se tice svih tih skracenica ispred imena jednostavno su me zanimale kao i mnogo druge stvari i stvarno ne zelim da imate neko pogresno misljenje o meni....:zroll:

P.S.Hvala sto me upucujete u dobar put do postanka odlicnog zdravstvenog radnika (sve u svoje vreme!!!!!!!!!!!)...:D...

Iskreno da ti kazem ako mislis dace ti biti lakse u Kmu debelo ces se zajebati, odmah da ti kazem jer je promenjen sistem rada fakulteta... Treba mi da vas pitam koliko je potrebno da se uci histologija da bi se kasnije ucili predmeti na drugoj godini?

Iskreno da ti kazem ako mislis dace ti biti lakse u Kmu debelo ces se zajebati, odmah da ti kazem jer je promenjen sistem rada fakulteta... Treba mi da vas pitam koliko je potrebno da se uci histologija da bi se kasnije ucili predmeti na drugoj godini?

Можда је претенциозно, али добро научена хистологија је изузетан темељ за физиологију.

Ima neko iskustva sa prebacivanjem na medicinski fax sa više škole? Ja sam pisao mail ženi u sekreterijatu medicinskog faxa u NS, pitao sam je kada bih završio smer za radiologa, i kada bih se prebacio, na kojoj godini bih bio, a ona kaže ne zna, zavisi od plana i programa.. Pa ko onda zna.. Treba da studiram tri godine na visokoj medicinskoj, pa da opet krenem od prve? Tako da molim svakog ko je upućen da mi pomogne.. I da, da li bih mogao da budem na budžetu ukoliko bih se prebacio na fax ? Naravno, ukoliko bih imao dovoljno bodova.. I da, nebitno da li se radi o medicinskom u BG-u, ili u NS.

Back