davno mi je bio prijemni, pa se stvarno ne secam tacno, ali zasto ne odes do skriptarnice i pitas tamo? u skriptarnici rade neki deda i baba, rekao bih da tamo rade vec duuuuuugo, pa sam siguran da oni znaju tacno sta ti treba
Iz mog iskustva, a cini mi se da sam ovo vec napisao nekoliko strana ranije, upravo su ucenici srednjih medicinskih (cast retkim izuzecima) losiji studenti, i njihovo predznanje nije ni blizu dovoljno da im pomogne na fakultetu. jednostavno se u srednjoj ne uci toliko detaljno kao sto je potrebno na faksu. osim toga, vecina njih ima jako slabo znanje iz fizike, hemije i slicno, pa im to predstavlja na nekim predmetima problem. dalje, nisu stekli jednake radne navike kao gimnazijalci. opet kazem, postoje izuzeci i ne valja bas generalizovati, ali ovo je iz mog iskustva. i ovo sam napisao pre nekoliko strana: kad dodjes prvi dan na anatomiju pa krene asistent da govori "anterior, posterior, superior, inferior, clavicula, facies" i slicno, a vidis da ovi iz srednjih znaju te reci, ima da se prepadnes i pomislis "sta cu ja ovde, ovi sve znaju, ja nista ne razumem"... to ce trajati 2 nedelje

posle toga ste na istom, a kasnije si ti u prednosti