Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima i drugih zajebancija, cini mi se da moras da polazes neku razliku ispita izmedju Medicinskog u Bgu i Medicinskog u Kgu, pozovi i pitaj, samo ne znam mozda su oni vec zatvorili konkurs, naravno nema pravo prelaska sa prve godine to valjda znas, i na zadnjoj...

Neko je pitao šta je korisno od predmeta da se zna. Evo, izneću svoje mišljenje.
U prvoj godini vam anatomija apsolutno nije korisna (mnogi će me napasti, i moralisati, ali to je istina), morate je dobro znati za ispit, ali za kasnije- NE!. Ipak, gledajte da dobro naučite CNS i kranijalne nerve, jer će vas to pratiti i kasnije.

Fiziologiju naučite da je rasturate!!! Znači, što bolje, što savršenije, jer je mnogo važna!!!
Mikrobi- tu gledajte da dobro naučite i razumete imunologiju, sve drugo je nebitno, i učite samo za ispit.
Patofizu dobro naučite... Nemojte učiti iz zvanične literature jer je loša. Opštu učite iz kragujevačke knjige a specijalnu iz skripte.
Patologiju, opštu da znate savršeno, a specijalnu tempirajte za ispit.

Sa ovim znanjem, kad dođete na kliniku, ima da kidate...

Ima dosta na temi o prijemnom, pregledala sam sve. Samo jedno pitanjce koje me jos uvek interesuje. Sto se tice spremanja za biologiju - posto su navedene samo odredjene strane koje treba preci, da li da se drzim toga i da li je to dovoljno, ili treba cela knjiga da se predje?

Pozdrav
da li neko zna da li je moguce prebaciti se sa medicinskog fakulteta iz Kosovske Mitorvive u medicinski fax u Beogradu posle prve godine??
I ako moze kako se to radi ?

Moguce je.Samo je uslov da ocistis godinu u roku i predas molbu za prebacivanje,platis sve takse i odobrice ti....Ne moze se preneti ni jedan ispit,ako hoces da se prebacis,posto znam da u Mitrovici moze da se upise druga god bez date anatomije.

Ima dosta na temi o prijemnom, pregledala sam sve. Samo jedno pitanjce koje me jos uvek interesuje. Sto se tice spremanja za biologiju - posto su navedene samo odredjene strane koje treba preci, da li da se drzim toga i da li je to dovoljno, ili treba cela knjiga da se predje?

Uci samo ono sto je navedeno u informatoru,ima to i ovde napisano..... :)

Gde je ta tema i gde je to napisano? :D

Za medicinski fakultet u Beogradu, za upadanje u budzet, bilo je potrebno najmanje 75.04 bodova (u budzet upisano 450 studenata)
Za medicinski fakultet u Novom Sadu, za upadanje u budzet, bilo je potrabno najmanje 78.06 bodova (u budzet upisano 180 studenata)
Za medicinski fakultet u Nisu, za upadanje u buzet, bilo je potrebno najmanje 67.86 bodova (u budzet upisano 180 studenata)
Za medicinski fakultet u Kragujevcu, za upadanje u budzet, bilo je potrebo najmanje 67.30 bodova (u budzet upisano 67 studenata)
Za medicinski fakultet sa privremenim sedistem u Kosovskoj Mitrovici , za upadanje u budzet, bilo je potrebno najmanje 61.56 bodova( u budzet upisano 35 studenata)

@Vanchyyy94 ja sam 2 godina medicinske skole i ja sam potpuno siguran da cu se medicinom baviti celog zivota...Jedino sto bih mogo da ti preporucim jeste da ovu temu procitas od prve stranice...Jako korisnih i saveta a i mnogo informacija .... Uzivaj citajuci....Tu su i neka moja pitanja koja su me zanimala a mozda i tebi pomognu...Nadam se da cemo biti kolege...SVAKO DOBRO!!!...

Pa kako ste moje drage (buduce) kolege...sta ima novo..kako ide sa fax'om...nesto zanimljivo sto biste hteli da podelite sa nama?....Kod mene je sve ok...napredujem.... do sada sam prisutvovao u 2 operacije...bilo mi je jako zanimljivo...uopste se lose nisam osecao , nisam osecao mucninu. Blok nastava koju sam imao pre 2 nedelje je zaista na neki nacin potvrdila da sam 100% siguran da cu se celog zivota baviti medicinom.Uopcavam da i moji profesori vide koliko sam zainteresovan pa mi postavlju neka pitanja sta bih voleo da se desi u buducnosti daju odredjene savete....bas mi je lepo...Jedino sto sam uocije je to da vreme stvarno "leti" i da stvarno gotovo ne osetis kako ti prodje mesec,za dan necu nista reci......Znate sta??? Sada bih voleo da sam negde u 2. godini fakulteta...koliko toliko uhodan u sve, zagarantovano sam na fax'u , uzivam uceci i gledajuci nove pojmove...nadam se da ce se ova moja zelja ostvariti jednoga dana...Nadam se....Opet se ja raspisah....no nema veze...Znam da mi necete zamerati...mnogi me i znaju sa prethodnih postova gde sam postavljao mnogo pitanja....SVAKO DOBRO!!!!!

Da li neko može da mi kaže koliko je je zahtevno studiranje stomatologije u Beogradu? Ove godine upisujem fakultet pa razmišljam o tome. Nisam previše "zaljubljena" u stomatologiju ali mi se čini interesanta. Dobar sam đak, nije mi problem da učim. Ako imate iskustva sa stomatologijom pišite. :)

Zdravo svima!

Imam jedno pitanje za vas. Zavrsila sam fakultet, ali tim poslom ne zelim da se bavim i ne vidim sebe u tome!
Medicinu volim ceo svoj zivot i mislim da bih bila odlican doktor! Imala sam sve desetke na studijama, u osnovnoj i srednjoj skoli vukova. Sada imam 25 godina. Da li je kasno za upisivanje medicine?

Da li neko može da mi kaže koliko je je zahtevno studiranje stomatologije u Beogradu? Ove godine upisujem fakultet pa razmišljam o tome. Nisam previše "zaljubljena" u stomatologiju ali mi se čini interesanta. Dobar sam đak, nije mi problem da učim. Ako imate iskustva sa stomatologijom pišite. :)

Jako mnogo teorije i jako malo prakse a stomatologija je ipak zanat podignut na neki visi nivo. Znaci trazi da se vezba ruka. Beogradski fakultat je po pitanju prakse jako los sem ako se ne usemis sa profesorskom decom pa upoznas profesore i asistente pocnes da se druzis sa njima pa mozda i budes imao neku ozbiljniju praksu tj. mozda ti i daju pacijente. Pancevo je mnogo bolji izbor ako imas para.

Da li neko zna kada pocinju pripreme za prijemni na medicinskom u BGu? Ja nisam iz Beograda a ne znam gde na netu mogu da se informisem, na infostudu jos uvek stoje informacije od prosle godine a ni na njihovom sajtu ne mogu nista da pronadjem, tako da mi je svaka pomoc dobro dosla! :)

Back