Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@DiSSident: sad sam cuo da profesori sa fiziologije zavrsavaju pisanje nove knjige iz fiziologije i da je vrlo moguce da cete vi koji sad krecete uciti fiziologiju iz te knjige, pa ti Gajton mozda nece biti potreban. znaci nemoj odmah da ga kupujes nego sacekaj da cujes sta ce da vam kazu

Jel moze neko da mi kaze odakle uciti osteologiju i ruku,a ne bi bilo lose da znam sad i za nogu i grudni kos?Neko kaze da je i za kolokvijum i za ispit dovoljno ruku i nogu spremati iz praktikuma,neko da mora knjiga,ne znam ni sam sta cu,a za sad mi je i ucenje iz praktikuma tesko :) .....

Jel moze neko da mi kaze odakle uciti osteologiju i ruku,a ne bi bilo lose da znam sad i za nogu i grudni kos?Neko kaze da je i za kolokvijum i za ispit dovoljno ruku i nogu spremati iz praktikuma,neko da mora knjiga,ne znam ni sam sta cu,a za sad mi je i ucenje iz praktikuma tesko :) .....

Учење анатомије на почетку је свима тешко ма одакле учили; просто је тако, не узбуђуј се много због тога и само редовно учи... Што се мене тиче, сматрам да ми је велика грешка што сам уопште учио из практикума, али то је моје искуство... Свако ће рећи нешто другачије, мада већина сматра да се рука и нога, као и остеологија могу спремити из Практикума. Грудни кош не, за њега мора књига.

П. С. Треба само редовно и свакодневно да учиш. Брзо ће први колоквијум :-)

Учење анатомије на почетку је свима тешко ма одакле учили; просто је тако, не узбуђуј се много због тога и само редовно учи... Што се мене тиче, сматрам да ми је велика грешка што сам уопште учио из практикума, али то је моје искуство... Свако ће рећи нешто другачије, мада већина сматра да се рука и нога, као и остеологија могу спремити из Практикума. Грудни кош не, за њега мора књига.

П. С. Треба само редовно и свакодневно да учиш. Брзо ће први колоквијум :-)

Hvala na pomoci.Znaci,po tebi je najbolje sve uciti iz knjige....Auuu,koliko ima onih pripoja,a rekli su nam da to jos ne cuimo,ne znam kako da ih preskacem,kad ih ima u svakoj drugoj recenici....

Hvala na pomoci.Znaci,po tebi je najbolje sve uciti iz knjige....Auuu,koliko ima onih pripoja,a rekli su nam da to jos ne cuimo,ne znam kako da ih preskacem,kad ih ima u svakoj drugoj recenici....

Па, да, али немој се ослањати само на савете мене или других колега... Најбоље је да ти сам видиш одакле ти одговара да учиш. Неки људи више воле "причицу", неки гомилу набацаних информација, све је врло индивидуално...

Припоје пробај сад да учиш, ако не успеш ништа страшно, с временом ће то надоћи... брзо се заборављају, али поента је само да их визуализујеш (бар је мени то помагало) и, наравно, бесомучно понављаш. Рецимо, у паузама, у кафићу, можете ,да се испитујете припоје :-)) (али видећеш на крају, на испиту припојима се и не придаје пуно пажње)

Za sve sadasnje i bivse studente medicinskog,koje predmete smatrate najkorisnijima za buduce zanimanje?Nezavisno od specijalziacije. I da,kupio bih knjige ,vidim spominjete nekog Hasana,pretpostavljam da je to neka fotokopirnica... ali gde? Hvala unapred na odgovorima :D

Za sve sadasnje i bivse studente medicinskog,koje predmete smatrate najkorisnijima za buduce zanimanje?Nezavisno od specijalziacije. I da,kupio bih knjige ,vidim spominjete nekog Hasana,pretpostavljam da je to neka fotokopirnica... ali gde? Hvala unapred na odgovorima :D

Хасан је продавац књига који стоји у улици Др Суботића... онај средњи, колико ја располажем информацијама :-)

Znam da je negde vec pisalo, ali mrzi me da trazim, pa jel moze neko da mi kaze iz cega bi trebalo da spremam hemiju? Gde mogu to da kupim i koliko otprilike kosta?

Из збирке која се купује у скриптарници факултета (Др Суботића 8) и кошта неких 1 500 динара, ако се не варам. Плус, теорија, наравно (из књига за гимназију).

Eee hvala puno na brzom odgovoru.Nego,drugi deo pitanja,sta mislite koji predmeti imaju najvecu 'tezinu'..tj su najkorisniji,po vama?

То са сигурношћу може да одговори само неко ко је већ завршио факултет и прошао све предмете... :-)

А, имам и ја једно питање, везано за хемију на другој години: колико на колоквијуму има раачунских задатака, а колико теорије?

ne mogu da se setim iskreno, cini mi se da je odnos bio otprilike 70% zadaci, 30% teorija, ali moguce je da gresim, jer je toliko toga proslo posle te hemije. inace, hasan je zajednicki naziv za sve te ulicne prodavce knjiga, a pravog hasana vi niste imali prilike da vidite, jer je otisao u irak pocetkom prosle skolske godine da radi kao lekar

Cao,zna li neko kakva je procedura oko prelaska sa Medicinskog fakulteta u Kragujevcu na fakultet u Beogradu? Hvala unapred

Најбоље би било да их позовеш и да добијеш информације из прве руке.
Тел: 011 36 36 300

Мислим да је један од услова очишћене све претходне године или само један пренет испит који мора да се положи до одређеног рока.

Back