dr_angie92
Početnik
- Poruka
- 7
hey dr_angie, evo ja sam![]()
aaa...bas mi je drago...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hey dr_angie, evo ja sam![]()
7. Medicina i društvo- Besmislen predmet, koji služi samo za oduzimanje vremena. Javite se da radite prezentacije jer ćete se tako osloboditi dela ispita, koji se polaže kao test. Tu svi prepisuju i sve je to jedno veliko gubljenje vremena. Neke kolege će da morališu i pričaju zašto je taj predmet važan, ali to je samo njihovo teoretisanje i proseravanje, u praksi, taj predmet vam ni za šta nije koristan, samo oduzima vreme. Ne morate da idete na predavanja, rećiće vam da morate, ali nikom neće na kraju praviti problem.
8. i 9. su izborni predmeti. Uzmite nešto lako što ne oduzima vreme i što vas neće dodatno opterećivati. Preporučujem informatiku, jer ne mora da se dolazi i niko ne može da padne, i drugi koji preporučujem je retikulum, jer se sedi kod kuće i uči se preko mreže, na računaru, a jako je korisno da se nauči histologija, čak nosi neke poene u oceni iz histologije. To njihova katedra i drži. Ne ocenjuju se brojčano izborni.
Iako na osnovu ovog zvuči da prva godina nije teška, JESTE. Teška je. Preko sto ljudi će pasti godinu i svi će je pasti zbog anatomije. Prva godina je anatomija. Što pre to shvatite, biće vam lakše.
Kakvo je raspoloženje među profesorima na katedri za anatomiju u oktobarskom roku? Ja juče padoh na uhu i jako se brinem sada pošto mi kažu da je u oktobru nemoguće položiti, koliko je to istina?
Што се тиче информатике, мој савет је да је не узимате. Врло непрофесионална катедра, бар што се мене тиче.
@Oktar i Disssident: pa vi ili ste strasno dobri studenti ili je blagoticka odjednom snizila kriterijumepre ce biti ovo prvo. svaka cast oboma
evo ja da se pohvalim samo da sam ocistio drugu godinu danas, dobio 10 iz biohemije, sto mi jako znaci jer mi se biohemija bas svidjala
![]()
Razlog? Moje je misljenje da je to najbolji izborni na prvoj godini, jer ne trosi vreme, a svi ga poloze iz prvog pokusaja, mada bih voleo svakako da cujem koje si to negativno iskustvo imao.
A,koji atlas uzeti za anatomiju????Koji je po vama najbolji???
Hvala puno na informaciji.
Zanima me jos nesto,da li se preporucuje da se pojedine oblasti iz fiziologije uce iz odredjenih knjiga,jer je tu bolje objasnjeno nego u Gajtonu i koje su to knjige?Pitam zato sto cesto cujem od starijih studenata da koriste jos neku dodatnu literaturu.
E da,jos i ovo da te pitam u vezi izbornih predmeta,htela bih da uzmem jedan koji zahteva minimalni trud i napor,a drugi da bude nesto zanimljivo u vezi fiziologije,sta preporucujes na osnovu svog i tudjeg iskustva? Da li se moze nesto uzeti kod Karela ako predaje bilo sta u drugoj?![]()