Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hahah koje nestrpljenje :D A utisci ce biti: poceo je faks. Nista se nije desilo. dve nedelje kasnije: ok, sad sam naucio gdee je koja zgrada, vreme je da pocnem ozbiljno da ucim. 2 godine kasnije: hoce li ovaj fakultet ikad poceti da nam daje i neka prakticna znanja?
cetvrta godina: ok, konacno imam osecaj da sam na medicini.

Hahah koje nestrpljenje :D A utisci ce biti: poceo je faks. Nista se nije desilo. dve nedelje kasnije: ok, sad sam naucio gdee je koja zgrada, vreme je da pocnem ozbiljno da ucim. 2 godine kasnije: hoce li ovaj fakultet ikad poceti da nam daje i neka prakticna znanja?
cetvrta godina: ok, konacno imam osecaj da sam na medicini.

:hahaha:
Ne reci da je kod tebe tako bilo!

Je li, gde da kupim mantil? :D Predlozi negde gde nije skupo, majke ti! :D

:hahaha:
Ne reci da je kod tebe tako bilo!

Je li, gde da kupim mantil? :D Predlozi negde gde nije skupo, majke ti! :D

Uh, nemam pojma. Ja sam imao jedan, tako da nisam kupovao, ali znam da ima u skriptarnici da se kupi, samo sto su tamo dosta skuplji nego na drugim mestima (bar sam tako cuo ranije). Svakako ce se prvih dana po faksu deliti brdo nekih reklamnih letaka za razna mesta gde mozes da kupis mantil, ali opet kazem, nemam pojma da li je tamo jeftino.

Ja mislim da su svi preumorni da bi pisali, jer recimo ja sam završio s obavezama u 19č, a ustao sam u 6.
Nego je l ima neko informaciju da li imamo vežbe i seminare iz humane genetike u prvoj nedelji? Znam da nemamo seminare iz anatomije, nemamo vežbe i seminare iz histologije, ali za humanu genetiku ne znam ništa.

Hvala Carol na informaciji, ja ne bih išao ali moraću za svaki slučaj. :)

Mikelo, nisam bio na Turzinim predavanjima. Nego je bio uvodni čas dekana od 8č do pola 9, pa sam gledao da kupim knjige koje mi trebaju, u 9.45 predavanje iz Anatomije i iz Histologije u 11.30. Onda pauza 3 sata i na kraju vežbe iz anatomije u 16.25.
Znači da ne idem na predavanje iz Medicine i društva na Patološkom koje traje 3 sata? :mrgreen:

Ja jesam bio umoran juče ali predavanje iz genetike i vežbe iz anatomije su bile odlične i ja sam u prvom danu slušao predavanja iz A, H i HG pa sam na kraju bio oduševljen fakultetom.

Ja sam imao uvodno predavanje, pa od 9.45 anatomiju predavanje, pa od 11.30 histologiju predavanje, a zatim u 14.50 vezbe iz anatomije.
Predavanja nam je drzao prof. Filipović. Duhovit čovek, ali, ja ne idem da se cerekam njegovim dosetkama, pa mi to nije bilo zanimljivo!
Čini mi se da je mogao da zanemari onoliko o istoriji anatomije. K'o da ce nas to neko pitati xD

Histologija je bila super, drzao nam je prof. Bumbaširević...Odlično i interesantno!
Nakon tog njegovog izlaganja, došao je neki molekularni biolog, koji nam je pričao o poreklu naših ćelija, genetičkoj varijabilnosti kroz vreme...
I to je bilo zanimljivo, ali - ja ne znam šta je to bilo, je li genetika ili histo. Genetiku nemamo po rasporedu juče.

Vežbe ne želim da komentarišem. Radili smo claviculu, scapulu i humerus.
Nije teško, ali me je strašno iznervirao pristup profesora, ne znam ko je dotični, jer se nije predstavio, ili je tiho to uradio.
Važno da sam ga odlično čuo kada je krenuo da nam uvaljuje neki njegov priručnik...od 2000

Nego, da vas pitam, starije kolege...
Nama je prof. Filipović rekao da ne kupujemo onih 8 knjiga za anatomiju, već da će uskoro izaći Anatomija 1 i 2 i da to kupimo, jer je faks
bio prinudjen da stampa svoje knjige, jer je Savremena pukla.

Kada pitamo kada to izlazi, svi sležu ramenima!

Hahahaha slatko sam se nasmejala. :D
Mijuš na anatomiji ne postoji, a jedina osoba koja se preziva Đurić je žensko. :D
Možda misliš na Đulejića XD

A za knjige ne znam jer je to nešto novo od ove godine, ipak, ne verujem da će se profesori mnogo obazirati na to, već će pitati i ono što pitaju i sad, tako da sačekajte da neko kupi pa uporedite. :lol:

Poslednja izmena:
Hahahaha slatko sam se nasmejala. :D
Mijuš na anatomiji ne postoji, a jedina osoba koja se preziva Đurić je žensko. :D
Možda misliš na Đulejića XD

I ja sam se ismejao ovde :D Ali koga bi Djulejic mogao da odusevi? Covek je kreten par ekselans.

Nije teško, ali me je strašno iznervirao pristup profesora, ne znam ko je dotični, jer se nije predstavio, ili je tiho to uradio.
Važno da sam ga odlično čuo kada je krenuo da nam uvaljuje neki njegov priručnik...od 2000

To mora da je bio Milosavljevic (ili Milisavljevic, jbm li ga), on svake godine uvaljuje svoj atlas preseka :D

sto se tice knjiga, slazem se sa ovim sto Carol kaze :)

Drago mi je da sam vas nasmejao. Jeste Mališ je u pitanju, Miloš Mališ, ćelav sa sedom kosom oko ušiju. Taj nam je na kraju nudio Grantov atlas od 6000 din koji prodaje njegov prijatelj i neki knjiga iz CNS-a. :whistling:
A ovaj drugi se zove Vuk Đulejić. Slabo sam obraćao pažnju na prezimena. :D
Vidim da se slažete da nije asistent koji oduševljava studente. Recite mi zašto?
Ja sam stekao takav utisak jer je bio direktan, bez formalnosti i uvijanja, znači rekao nam je kako se ispituje, šta se radi na ispitu, da su ispitna pitanja iz vodiča glupost jer se na ispitu ne izvače pitanja kao kod ostalih predmeta, da ne učimo definicije i gomilu teksta nego baš onako kako oni traže, koje knjige treba, naravno rekao je da kažemo ako neko pita šta je rekao, da kažemo iz knjiga se uči, a nama je rekao da može iz praktikuma, nije nam nudio knjige, grlat čovek pa ga sve razumeš, tu i tamo baci neki fazon i širok mu vokabular - zna šta znači fakultativno i koncizno. :mrgreen:

A onaj što je spominjao dve knjige iz anatomije je Branislav Filipović. Inače danas na predavanju je neka žena zlatne boje kose rekla da to nije nova knjiga nego da se Savremena Administracija... ne zna ni ona šta... i da hoće da objedine sve knjige u dve. Tako da ko će da čeka dok se oni dogovere oko autora i prava i kad će izaći...

Nego je l ste išli vi na predavanja iz anatomije i ostalih predmeta? Meni ova predavanja izgledaju kao gubljenje vremene, jedino iz genetike se dobijaju 0,2 boda, zar ne?
Ruku, Nogu i Kosti iz čega ste učili? Iz knjiga ili praktikuma? Ne znam da li se sa praktikumom iz samo te tri oblasti može dobiti 10-ka?

Poslednja izmena:

Back