Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@wade94
Obicno oni koji upisu medicinu, upisali su je jer su jedino to i zeleli u zivotu da rade. Naravno, ima i onih drugih koji upisu jer su im roditelji u tom poslu pa racunaju na lako zaposlenje, ili ih roditelji teraju da nastave tradiciju. Ja sam iz ove prve price, nemam nikog u medicini, ali oduvek sam jedino time zeleo da se bavim. Nemam ideju kako cu se zaposliti, a narocito nemam ideju kako da dobijem specijalizaciju, ali nista drugo nisam zeleo nikad. Ako si i ti iz slicne price, nemoj da razmisljas, kajaces se ako odustanes od medicine zbog nezaposlenosti.

Inace, za maksilofacijalnu hirurgiju, mislim da moras da zavrsis i medicinski i stomatoloski faks. Nisam siguran

@wade94
Obicno oni koji upisu medicinu, upisali su je jer su jedino to i zeleli u zivotu da rade. Naravno, ima i onih drugih koji upisu jer su im roditelji u tom poslu pa racunaju na lako zaposlenje, ili ih roditelji teraju da nastave tradiciju. Ja sam iz ove prve price, nemam nikog u medicini, ali oduvek sam jedino time zeleo da se bavim. Nemam ideju kako cu se zaposliti, a narocito nemam ideju kako da dobijem specijalizaciju, ali nista drugo nisam zeleo nikad. Ako si i ti iz slicne price, nemoj da razmisljas, kajaces se ako odustanes od medicine zbog nezaposlenosti.

Inace, za maksilofacijalnu hirurgiju, mislim da moras da zavrsis i medicinski i stomatoloski faks. Nisam siguran

Pa ovako,ja sam ovaj drugi,volim medicinu,stomatologiju i nemam ideju sta bih u zivotu drugo radio osim toga.....Moj otac jeste oralni hirurg,ima svoju ordinaciju,ali ne bih studirao samo zbog toga...A juce je pricao sa jednim kolegom iz Nisa,maksilofacijalnim hirurgom,koji mu je rekao da ce kao biti uvedeno da ako npr. zavrsim stomatologiju,krecem na specijalizaciju maksilofacijalne i u isto vreme studiram skraceno medicinu.....I imam 2 faxa...:D:D:D:D:D:D...Verovatno je mislio na celu Srbiju,mislim ne samo za Nis...:):):)

E,nesto mi nije jasno......Zasto je uopste napravljena nova grana medicine-Maksilofacijalna hirurgija kad je to ustvari podgrana Plasticne hirurgije i kako su obe specijalizacije po 5 godina ako je Plasticna hirurgija-Maksilofacijalna hirurgija plus sve nadole.....?????Mislim,razumem da je Maksilofacijalna fokusirana na deo vrat i glava,ali zar to ne rade i plasticni hirurzi?

Poslednja izmena:
E,da ne gleda neko mozda "DR90210"????Emisija je na televiziji E!,o plasticnim hirurzima na Beverli Hilsu.....Kako ljudi rade...Ali su im i plate nevidjene,tj. srazmerno njihovom trudu,radu i godinama koje su proveli u skoli...A ne kao kod nas,izopacen sistem vrednosti....Pricao je moj otac skorije sa prijateljem,neurohirugom.....Covek ima 100 000 dinara platu u bolnici....Da covek sa 12 godina fakulteta ima samo 2 puta vecu platu od prosvetnih radnika,koji su zavrsili cetvorogodisnji fakultet i nista ne rade????????

E,nesto mi nije jasno......Zasto je uopste napravljena nova grana medicine-Maksilofacijalna hirurgija kad je to ustvari podgrana Plasticne hirurgije i kako su obe specijalizacije po 5 godina ako je Plasticna hirurgija-Maksilofacijalna hirurgija plus sve nadole.....?????Mislim,razumem da je Maksilofacijalna fokusirana na deo vrat i glava,ali zar to ne rade i plasticni hirurzi?

Sad mi otac rece da se Maksilofacijalna bavi polomljenim i deformisanim kostima lica,sto Plasticna ne radi....Plasticna je vise oko koze....

E,da ne gleda neko mozda "DR90210"????Emisija je na televiziji E!,o plasticnim hirurzima na Beverli Hilsu.....Kako ljudi rade...Ali su im i plate nevidjene,tj. srazmerno njihovom trudu,radu i godinama koje su proveli u skoli...A ne kao kod nas,izopacen sistem vrednosti....Pricao je moj otac skorije sa prijateljem,neurohirugom.....Covek ima 100 000 dinara platu u bolnici....Da covek sa 12 godina fakulteta ima samo 2 puta vecu platu od prosvetnih radnika,koji su zavrsili cetvorogodisnji fakultet i nista ne rade????????

E,sad....Za nasu drzavu se 100 000 ne moze nikako nazvati malom platom,cak sta vise.Ne moze se porediti sa platama u USA,Svedskoj,ili u nekim drugim razvijenim zemljama,ali je za nase podrucje sasvim solidna......A koliko samo taj covek dobije para pored te plate,koliko ljudi ga "casti"????Plus sto svaki i malo normalan hirurg radi privatno i uzima od 300 do par hiljada evra po operaciji......Pa da,najbolje da to ne racunamo..........Sa vecinom ostalih fakulteta ljudi imaju plate 30 000-40 000,i to ko ima,srecan je....Apsolutno se slazem da je medicina jedan od tri najteza faksa,ako ne i najtezi kod nas(sto je opet individualno),da zaheva najvise rada,silnih vezbi,kasnije staziranje,pa specijalizacija,ali moze se i vise nego dobro ziveti od nje.....

Pa jeste,nije lose,ali mi se ipak cini da je 2 puta veca plata od prosvetnih radnika,koji by the way nista ne rade,mala.....Ipak covek otvara lobanju i sve to....Dao bih mu bar 300 000...Mnogi se sad vade sa predavanjima na faksu,pa se na kraju meseca skupi-bolnica+fax+"baksis"+ako je moguce privatno.....Aco,da ne gledas DR 90210 na televiziji E!?nevidjeno dobra emisija....

@ Wade 94
po tvojim postovima sam shvatila da bi ti medicinu upisao zbog : drustvenog statusa,ekonomskog statusa i statusa dobrog sina.
izvini me ako gresim

Al ajd malo otvori oci i vidi u kakvoj se situaciji nalazi nasa zemlja a i ceo svet.Ono sto vidis u Uvodu u anatomiju to je serija,ne realnost.:per:
Dobru platu,mozes da sanjas s obzirom da vlada nezaposlenost.
Ljudi nemaju posla a tebi je malo 100 000.

Zbog cega potcenjujes prosvetare?
I njihov fakultet kakav god da je,treba ga zavrsiti..

ps.ako ikad budes upisao medicinu,jadni oni koje bi ti lecio samo zbog plate.
Ljubav prema medicini ne spominji,jer i danasnje devojke umeju da "vole" samo kad ima kesha...

sarcasam off

@ Wade 94
po tvojim postovima sam shvatila da bi ti medicinu upisao zbog : drustvenog statusa,ekonomskog statusa i statusa dobrog sina.
izvini me ako gresim

Al ajd malo otvori oci i vidi u kakvoj se situaciji nalazi nasa zemlja a i ceo svet.Ono sto vidis u Uvodu u anatomiju to je serija,ne realnost.:per:

Ljubav prema medicini ne spominji,jer i danasnje devojke umeju da "vole" samo kad ima kesha...

sarcasam off

1.Medicinu bih upisao zato sto u tome vidim sebe i to volim.A izvini,zasto ucim ceo zivot,nego da budem priznat u drustvu?"Statusa dobrog sina"?Nemoj da vredjas,izvinjenje prihvatam...
2.Uvod u anatomiju ne gledam.
3.Kazem da je malo dati coveku koji ljudima spasava zivote 100 000...A prosvetare ne potcenjujem vec ih uporedjujem sa lekarima npr.Ljudi nikad ne strajkuju,rade,otvaraju lobanje i cute,a prosvetarima boga ti nije dovoljno sto primaju i sad vec ogormne plate za to koliko rade....A molim te,gde sam ja to rekao da je MENI malo 100 000 i da ne bih radio za taj novac?Rekao sam da bih ucene ljude kardiohirurge itd. nagradio,dao im jos vece plate zato sto spasavaju zivote....Koliko sam skorije citao u novinama,pada broj zainteresovanih za neuro i kardiohirurgiju,a to je upravo zato sto je skolovanje dugo,deca su sve lenja i mislim da bi se povecanjem plata tim doktorima samo podstakli mladi.....
4.Ne mozes ti da kazes kakav cu ja da budem doktor i da li su jadni te koje cu da lecim....Ko zna da li si uopste na medicinskom fakultetu ili ces ga ikad upisati.....
P.S. Bez vredjanja,molim....

Poslednja izmena:
Ovako, zeleo bih da upisem medicinski fakultet u Kragujevcu, ali se spremam po zbirkama za Bg, pa me interesuje da li su drugacija pitanja za Kg, ili su svuda ista?
Takodje me zanima da li je prijemni ispit istog dana na svim medicinskim fakultetima?

Za buduće studente i moje buduće kolege...Kako ide prijemni?? Meni je ogromna frka za prijemni, ali mislim da se neće valjda puno ljudi prijaviti....Jel polažete i na stomatologiji? Video sam da ima više gradiva iz biologije za stomatologiju nego za medicinu...UžAS!:sad2:

Joooj,i meni je frka za prijemni....Hemija mi solidno ide,a nikako sebe da nateram bios da pocnem da spremam....Ja mislim da ce ove god sigurno trebati vise poena nego prosle,mislim,ne daj Boze,ali tesko da onako nesto moze da se ponovi.Ja cu konkurisati na stomatologiji,samo ako prijemni bude dan ranije nego na medicini,da vidim kakvi su otprilike zadaci...I na stomatologiji je od prosle godine zabranjeno koriscenje digitrona....

@ Wade 94
izvini me ako gresim

sarcasam off

Potpisujem ovo svojerucno, bez uvrede postavljacu pitanja .

ja se naterala al ima sitnicaaaa i sitnicaaa.....:rida:

Biologija me izluđuje, počeo sam nešto malo, ali sam toliko površno naučio da nemam reči,
kjige za gimnaziju, po meni, nisu prilagođene srednjoškolcima, a 4.godinu i da ne pominjem, pre neki dan sam 4 sata čitao replikaciju DNK i na kraju sam batalio....Na kraju ću hemiju da upišem :hahaha: Kada čujem da neko od septembra sprema biologiju ja se pitam da li duva pa počne da uči ili šta.... Mislim da ću biologiju početi da učim nedelju dana pre prijemnog...

1.Medicinu bih upisao zato sto u tome vidim sebe i to volim.A izvini,zasto ucim ceo zivot,nego da budem priznat u drustvu?"Statusa dobrog sina"?Nemoj da vredjas,izvinjenje prihvatam...
2.Uvod u anatomiju ne gledam.
3.Kazem da je malo dati coveku koji ljudima spasava zivote 100 000...A prosvetare ne potcenjujem vec ih uporedjujem sa lekarima npr.Ljudi nikad ne strajkuju,rade,otvaraju lobanje i cute,a prosvetarima boga ti nije dovoljno sto primaju i sad vec ogormne plate za to koliko rade....A molim te,gde sam ja to rekao da je MENI malo 100 000 i da ne bih radio za taj novac?Rekao sam da bih ucene ljude kardiohirurge itd. nagradio,dao im jos vece plate zato sto spasavaju zivote....Koliko sam skorije citao u novinama,pada broj zainteresovanih za neuro i kardiohirurgiju,a to je upravo zato sto je skolovanje dugo,deca su sve lenja i mislim da bi se povecanjem plata tim doktorima samo podstakli mladi.....
4.Ne mozes ti da kazes kakav cu ja da budem doktor i da li su jadni te koje cu da lecim....Ko zna da li si uopste na medicinskom fakultetu ili ces ga ikad upisati.....
P.S. Bez vredjanja,molim....

Potpisujem ovo svojerucno, bez uvrede postavljacu pitanja .

Ne mogu vise da ponavljam,znam sta sam rekao i sta sam mislio,vec mi je vise dosta pustih Srbendi koji i iz najnormalnijih poruka nalaze nesto lose i pokusavaju druge da spuste.....

Back