Medicinski fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme Celt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Biologija me izluđuje, počeo sam nešto malo, ali sam toliko površno naučio da nemam reči,
kjige za gimnaziju, po meni, nisu prilagođene srednjoškolcima, a 4.godinu i da ne pominjem, pre neki dan sam 4 sata čitao replikaciju DNK i na kraju sam batalio....Na kraju ću hemiju da upišem :hahaha: Kada čujem da neko od septembra sprema biologiju ja se pitam da li duva pa počne da uči ili šta.... Mislim da ću biologiju početi da učim nedelju dana pre prijemnog...

Isti slucaj i sa mnom....Dosta njih koji idu kod ove prof kod koje ja idem na hemiju je vec zavrsilo celu hemiju i bios su pri kraju....Bilo bi najbolje da na prijemnom imam 25 poena iz hemije,a bios padnem :P....

Niko ne pokusaava tebe da spusti :lol:

Ako vidis da je nekoliko nas zakljucilo isto iz tvojih postova razmisli da nije problem u tebi . Ja zivim za to da nekog na forumu krstarice "spustam" :roll:

Procitaj moje postove,ja i dalje stojim iza svojih reci i znam sta sam rekao.....
A spustanje se odnosilo na neke koji mi na osnovu 2 recenice procitase i kakav sam, i iz kakve sam porodice i da sam mamin i tatin sin i zasto cu da upisem medicinu ili stomatologiju,pa cak i sta mislim.......

Zbog toga sto neka deca vole da im je sve na tacni posluzeno...:roll:

moze se to nauciti cak i ako sam sednes i zagrejes stolicu,nije spanko selo;)

:ok:

To ti je onaj tip profesora sto ga mrzi sto zivi a kamoli radi pa da sto vise skrati muke i sebi i drugima :roll:

Ne moze me niko ubediti u to da ih profesorka uci "stvarima koje se ni na fakultetu ne uci"

to je toliko postao izlizan izgovor da ja .... :hahaha:

:ok:

To ti je onaj tip profesora sto ga mrzi sto zivi a kamoli radi pa da sto vise skrati muke i sebi i drugima :roll:

Ne moze me niko ubediti u to da ih profesorka uci "stvarima koje se ni na fakultetu ne uci"

to je toliko postao izlizan izgovor da ja .... :hahaha:

Ajde,ne raspravljajte se oko gluposti....Svaki prof ima svoj nacin rada...A da ta prof hoce da skrati muke,sigurno ne bi diktirala,vec bi ispredavala,rekla da nauce iz knjige i lakse bi joj bilo 5 puta.....Vecina ucenika,pa i profesora prica da je lose napisana knjiga za 1.god gimnazije..Po meni,nije strano,al moglo je blolje...Opet,po meni,je knjiga za 3.god gimn katastrofalno napisana,dok mi je genetika u medicinskoj sasvim solidno obradjena....Svakome odg nesto drugacije,nekome je na faksu jedna knjiga odlicna i pre ce nauciti iz necega gde ima 1000 strana,nego isti taj predmet iz knjige od 400 str....

Ajde,ne raspravljajte se oko gluposti....Svaki prof ima svoj nacin rada...A da ta prof hoce da skrati muke,sigurno ne bi diktirala,vec bi ispredavala,rekla da nauce iz knjige i lakse bi joj bilo 5 puta.....Vecina ucenika,pa i profesora prica da je lose napisana knjiga za 1.god gimnazije..Po meni,nije strano,al moglo je blolje...Opet,po meni,je knjiga za 3.god gimn katastrofalno napisana,dok mi je genetika u medicinskoj sasvim solidno obradjena....Svakome odg nesto drugacije,nekome je na faksu jedna knjiga odlicna i pre ce nauciti iz necega gde ima 1000 strana,nego isti taj predmet iz knjige od 400 str....

:ok:....Zasto bi se zena mucila,pisala nam po 10 strana i onda mi to kopirali i ucili,da stvarno ne misli da je knjiga lose napisana....?Ali dobro,svako ima svoje misljenje....

Jel ste vi iz Beograda?Hteo sam da pitam kakvo je stanje Medicinske skole u Beogradu i drugim gradovima,u odnosu na gimnazije.Posto sam ja upisivao skorije srednju,upisao sam gimnaziju i cini mi se da,tj. cujem i od samih ucenika Medicinske da se bas slabo uci,slab je i kriterijum,pa i sammi strahuju da li ce moci da upisu Medicinu,Stomatologiju,Farmaciju....

ja sam biologiju poceo da ucim u drugoj nedelji maja, a imao sam 23 poena, tako da, ako nosite dosta iz skole i znate hemiju, nemojte da vas mnogo brine bios ;)

inace, genetiku dobro naucite, bice vam mnogo lakse na faksu za ispit, posebno zadatke
i ne gubite mnogo vremena na ekologiju i evoluciju, naucite najpre zivotinje, mikrobiologiju ili kako se vec zove ona prva oblast i genetiku. to vam je vec dosta da polozite

Kad smo vec kod specijalizacije,razmisljao sam nesto o tome....Zasto je u ovoj drzavi toliko tesko doci do te famozne specijalizacije...Npr. ja sam iz Kragujevca...U Kragujevcu,u Klinickom centru,rade 4 plasticna hirurga,po Beogradu da racunamo jos ne znam,50(u drzavnim bolnicama) nemam predstavu...Znaci,kada bi se pogodilo da se bar 3 od tih 60 penzionise te godine kada ja zavrsim,bila bi otvorena 3 mesta,za prijavljenih npr. 100-200....Tezak posao.....
P.S.Da se odmah ogradim od mogucih prozivki...Sve cifre u tekstu iznad sam rekao otprilike,ako je neko bolje upucen u iste,molim da me koriguje...

Poslednja izmena:
Znate kako ja gledam na to...svaki fakultet je sam za sebe tezak i svaki posao naravno..nema tu spora...
ali ako odaberes ono sto volis mozda ce ti bar malo ublaziti svu tu tezinu :lol: i bla, bla
...
zavisi kako se ko snadje u zivotu... a i profesije lekara se razlikuju...nije isto da li ces biti kardiohirurg i po ceo dan operisati i stresirati se za sitne pare...ili lekar opste prakse da ti dolaze ljudi da te smaraju... da im pises recepte i sl.
a i mrtvacnica, tj lesevi nisu toliko strasni u odnosu na to kakve sve stvari jos imas da vidis...

Evo,devojka je napisala isto sto i ja....Mislim realno gledano

Back