He he majstor si za izbegavanje nepovoljnih odgovora po tebi. Na jasno i direktno pitanje odgovaras prodajuci maglu kilometarskom porukom. Pitanje je bilo zasto "zvanicna" medicina ne vrati novac porodici ciji je clan placao da se izleci od raka a on umro???
Zato što je on platio za terapiju, ne za garanciju izlečenja.
Ako nađeš lekara koji reklamira "100% mogu da izlečim bolest X", odeš kod njega, i on ne uspe da te izleči od bolesti - onda možeš da tražiš novac nazad. Ali lekar ti samo nudi terapiju koja ima određenu verovatnoću da te izleči.
Možemo da zamislimo kako bi izgledao svet u kome stvari idu onako kako ti želiš. Ako pacijent umre, ništa ne plaća. A oni pacijenti koji prežive plaćaju sve troškove za opstanak i funkcionisanje zdravstvenog centra - par stotina hiljada evra, recimo.
Jel bi ti se takav sistem više sviđao?
Nego, kada ovde pričamo o "zvaničnoj" medicini sa sve navodnicima - jel pripadnici "nezvanične" medicine vraćaju pare ako ne uspeju da izleče bolest? Kako onda opstaju uopšte, uzimajući u obzir da za razliku od "zvanične" medicine, oni nikada nikome ništa ne pomažu?
Reko si da sam protiv pregleda zena kako bi se ustanovio rak. Nije lepo da lazes. Ja nigde nisam napisao da sam protiv prevencije.
Jesi. Evo, napisao si i opet ovde:
Nisam ja protiv prevencije ali jesam protiv pregleda mamografom. Pregled MAMOGRAFOM je isto kao da si ti na primer zedan a neko ti da otrov da ti utoli zedj! Mada i ovo poredjenje je blago jer B92 promovise pregled ZDRAVIH zena mamografom!!!
Mamograf je jedina tehnika koja može da detektuje rak u najranijim stadijumima. Ne postoji nijedna druga tehnika koja je i blizu toliko uspešna.
Promoviše se ono što već postoji na zapadu godinama, i
što je doprinelo ogromnom padu u broju smrti od raka dojki: dok su pre četrideset godina skoro sve žene dijagnozirane rakom dojki umirale, danas preko 85% žena sa dijagnozom raka dojke uspe da preživi.
SVE žene treba da redovno idu na mamografiju. Ova tvoja priča je čista, otrovna laž koja se prenosi kroz narod kroz ljude poput tebe, i koja direktno dovodi do nepotrebne smrti mnogih žena.
Znaci teraju se u ogromnoj vecini ZDRAVE zene da se podvrgavaju opasnim pregledima zarad potencijalne verovatnoce od 1:500 da ima rak, a sama ta metoda moze izazvati rak dojke.
Mamografija proizvodi malu količinu zračenja, koja može da izazove problem kod možda jedne u milion žena.
Znači, žena koja ide na mamograf ima šansu od 1:500 da će joj to spasti život, i šansu od 1:1000000 da će joj to ugroziti život.
Priča je ovde ista kao sa, recimo, pojasevima u automobilima. Oni su možda najvažnija pojedinačna stvar koju čovek može da uradi da bi sebi smanjio šansu smrti u nesreći. Ali gomila ljudi odbija da ih upotrebljava, pošto se boje ultramale šanse da će se kola zapaliti ili završiti u vodi, a da oni neće moći da se ispetljaju iz pojasa na vreme. Ovo verovanje ubija nekoliko desetina hiljada ljudi godišnje.
Da li razumeš ovo? Zbog straha od malo verovatne negativne posledice, ljudi izaberu mnogo verovatniju negaitivnu posledicu - da budu izbačeni iz automobila u toku sudara, što retko ko preživi - i to dovodi do smrti. Kada bi svi ljudi vezivali pojaseve, to bi proizvelo oko deset smrti godišnje, a spasilo bi nekoliko desetina hiljada života.
Isto važi i za mamografiju. Kada bi sve žene starije od 40 godina redovno išle na mamografiju (kao što je preporučeno), to bi proizvelo u Srbiji jedan ili dva nova slučaja raka, a pritom bi spasilo nekoliko hiljada žena od smrti
svake godine.
Naravno i ja sam za prevenciju i pregled ali bezbednim a ne rizicnim metodama. A itekako postoje preciznije, bolje i daleko manje rizicne metode prevencije raka dojke od MAMOGRAFA !!!
Je li? Navedi jednu.
Ako misliš da se mamografija koristi zato što lekari, eto, jako vole da zrače svoje pacijente (a i same sebe - lekar dobije mnogo više zračenja nego pacijenti, jer iako manje stigne do lekara nego do pacijenta u pojedinačnom slučaju, lekar ceo dan ponavlja snimanje opet i opet, i akumulira gomilu malih izlaganja), varaš se. Rendgenski zraci se koriste zato što nema izbora.
Ima daleko bezbednije metode od MAMOGRAFA a nasa vlada i B92 promovisu bas najopasniju metodu mamografisanja!!! Zasto?
Zato što je, prvo, ova metoda daleko manje opasna nego prelaženje ulice. Ti imaš oko 10000 puta veću šansu da te pregaze kola dok prelaziš ulicu, nego što žena ima šanse da dobije rak dojke od mamografa.
Ti ovde pričaš o silnoj opasnosti mamografa, i kako žene to treba da izbegavaju po svaku cenu. Mora da si
užasnut kada treba da pređeš ulicu... Veća je šansa da ženu udari grom, nego da dobije rak od mamografije. Veća je šansa da dobije na lutriji, nego da dobije rak od mamografije. Itd.
Drugo, ovo je daleko najbolja metoda za detekciju raka u ranim stadijumima.
Nijedna druga metoda nije ni blizu toliko uspešna.
Ako volis toliko prevenciju i to svakogodisnju X zracima zasto Ti ne ides svake godine da proveris rengenom da li imas rak pluca, ili tuberkulozu, bronhitis na plucima???
Zato što se to nije pokazalo kao efektivan način rane detekcije raka pluća, dok se mamografija pokazala veoma efektivnom.
Opet, jedan od glavnih razloga što je na zapadu broj žena koje umiru od raka pluća opao u zadnjih nekoliko godina je upravo redovna mamografija.
Napisao si da i doktori umiru od raka, pa kao tobeze eto to je dokaz da su oni dali sve od sebe da pronadju lek ali im ne ide. O cemu ti govoris? Ne razumem da li stvarno ne razumes ili mislis da smo mi toliko naivni i da neznamo istinu??
Ne samo što ne znaš istinu, već nemaš ni ideju koliko si daleko od nje.
Zamisli čoveka sa kim razgovaraš o automobilima. I on ti kaže "Automobile porkreću mali jednorozi koji trče unutar motora". I ti se zaprepastiš, pokušaš da objasniš unutrašnje sagorevanje, a on ti odgovori "Da li ti stvarno misliš da sam ja toliko naican i da ne znam istinu"? Šta da mu kažeš na to?
Cak i vecina naucnika zivi u magli koju prodaju oni najveci naucnici koji su u sluzbi zla. Mala sacica mocnika koja drzi kljuceve svega upravlja time sta ce se proglasiti "lekom" sta nece, sta ce se primeniti u lecenju a sta nece, ko ce dobiti nobelovu nagradu za medicinu a ko nece, ko ce se proglasiti vrhunskim strucnjakom a ko sarlatanom, koja naucna istina ce se uciti u skolama a koje istine ce se sakriti u knjigama, koje naucne lazi ce se uciti kao naucne istine u skolama a koje nece itd itd.
Ovo možeš da veruješ samo na osnovu svog kompletnog i totalnog nepoznavanja nauke. Ti zamišljaš nauku kao nešto slično religiji - postoji par ljudi koji "daju istine", a svi ostali onda slepo veruju.
Da ne sirim temu ali dacu samo jedan primer. U svim skolama sveta se uci teorija evolucije kao naucno istinita i dokazana a u stvari nema ni jedan konkretan dokaz da je stvarno to istina.
Količina dokaza za evoluciju je OGROMNA. Evolucija je verovatno druga po redu najbolje dokazana teorija u nauci, posle teorije kvantne mehanike.
Ako želiš da vidiš dokaze, pogledaj:
www.TeorijaEvolucije.com
Tvrdnja da je teorija evolucije neistinita i nedokazana je primer skoro apsolutnog neznanja nauke, praćene neopisivom arogancijom. Ovo je kao da tvrdiš da se "u svim školama uči teorija da bakterije izazivaju bolest a u stvari nema ni jedan konkretan dokaz da je stvarno to istina".
Naime ako kazemo da je na primer covek evoluirao od majmuna gde su fosilni ostaci jedinki koje bi bile medjufaze izmedju coveka i mamuna? Nema ni jedne medjufaze !!
A ovde ne samo što ne znamo, već ponavljamo laži.
Evo ti čitav tekst na temu evolucije čoveka, sa prelaznim oblicima ("međufazama" kako ti to zoveš), arheološkim dokazima, i opštom analizom dokaza:
http://www.teorijaevolucije.com/evolucija_coveka.html
A evo ti i jedna sličica. Gore levo je lobanja moderne šimpanze. Dole desno je lobanja modernog čoveka. Između su nađeni prelazni oblici iz evolucije čoveka:
Tvrdnja da nema prelaznih oblika je često ponavljana neistina, koja opstaje samo na osnovu činjenice da su ljudi poput tebe dovoljno arogantni da pljuju po nauci i naučnicima a da pritom
nikada ni ne pokušaju da provere šta je istina a šta nije.
To je najocigledniji primer prevare i lazi koje serviraju veliki mocnici ali naravno to nije jedina. Ima ih na stotine i hiljade kako bi se ovaj svet drzao u neznanju.
Dragi moj Tražioče Cura, ovde se radi o nečem mnogo prostijem.
Nauka nije jednostavna, i zahteva učenje, istraživanje, razmišljanje i rad.
Mnogo je lakše ne znati ništa, prezirati ljude koji znaju, i sa apsolutnom arogancijom verovati u svoju nadmoć.
Ako želiš da naučiš nešto o gomili dokaza na kojima ze zasniva evolucija, poseti gorenavedeni sajt. Ako želiš da zastupaš kreacionizam, imaš gore lepljivu temu "evolucija VS kreacija" u kojoj možeš da nam objasniš zašto misliš da je evolucija neistinita, i koji dokazi veruješ da nedostaju iz nje.