- Poruka
- 20.959
jexyb:Neiskustvo se ocigledno placa???![]()
Bio sam i ja neiskusan i neiskvaren ali opstah u ovom ZooVrtu nickova...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
jexyb:Neiskustvo se ocigledno placa???![]()
medved_bg:Oooo, pa ko to nama doso?!
Gde se ti skitaš?
Pusti, vidiš da su medvedi na spisku za odstrel u ovom našem lepom gradu![]()
medved_bg:I ne pojeboše ga medvedi...![]()
Ma ja sam ovde u rezervatuRegistra.:Nema odstrela za medvede, ima za neke druge životinjke, ali za medvede - ne.Ako treba organizovaćemo demonstracije, bar to umemo.
Skitala sam malo po belom svetu, pa se, na žalost, vratih...Idemo ispočetka, do zimovanja.
U Hag sa njima!Grof Ostroški:Ja bi one sure medjede uhapsio...., odma sa njima iza rešetaka!
a33:NEBOJŠA JEVRIĆ - NE PUCAJ, BRATE
HAJKA NA VUKA
Kada se desi nešto tako strašno kao što je smrt u zoo-vrtu, užas zahteva da se bar za trenutak zaustave političke nameštaljke. Odavno se traži skalp kapitalca Vuka Bojovića. I nije ovo prva vlast koja bi da ga ukloni iz zoo-vrta. Vrta dobre nade. Leš koji je nađen kod medveda ubačen je u debelu svesku optužbi protiv Vuka. Jednom rečju, nije konstruktivan. Nije kooperativan. Nije raspoložen da izmesti zoo-vrt koji je na Kalamegdanu 70 godina, da oslobodi toliki prostor. Kakve bi tu kafane mogle da se naprave! Svi su bacili oko na neki deo kod Vuka. Kako bi to moglo da se uvalja, kako da se tapne! Prvi je bio zainteresovan, pre mnogo godina, Jakov Grobarov. Tražio je, ako već ne može da dobije stan na nekom drugom mestu, da mu se dodeli neki prazan kavez.
Iskoristiti nesreću koja se dogodila ili zločin koji se tu desio za politički obračun sa Vukom Bojovićem prelazi svaku granicu dobrog ukusa, da ne kažem nešto gore i mnogo govori o onima koji napadaju Vuka. A Vuk je kriv. Dao je, u centru grada, imena ulicama koja nisu društvenopolitički podobna, ili kako bi se danas reklo, nisu politički korektna. Ako otmu zoo-vrt, a odavno imaju tu nameru, i tamo smeste svoje ofise, zamislite užasa da svaki put kad idete da vidite Vladana Batića, na mestu gde je danas beloglavi Sup (ili Mup), moraćete da prođete kroz Monikin tesnac i to pognute glave. Pošto Vuk nije menjao imena ulica u zoo-vrtu kao da se petooktobarski udar nije ni desio, prvo što bi trebalo da se uradi je da se uza zid pritera i natera da promeni imena ulica koja nisu politički korektna. Da im da nova imena. Tu bi, na primer, trebala da se izmesti Čedina zebra. Onda dalje redom.
Zašto stvari ne bismo gledali ovako. Kriv je Bir Fest. Šta je opasnije? Desetine hiljada pijanih, naduvanih i našmrkanih ljudi, neki na tripu, neki na esidu, neki na svemu, neki prirodno otkačeni ili životinje u rešetkama? Šta je bezbedonosno opasnija situacija? Šta je Bir fest? Bir fest je multinacionalna kompanija koja zapošljava stotine hiljada ljudi i koja na prostoru koji je nekad pripadao zoološkom vrtu pravi manifestaciju visokog stepena rizika. Zašto visokog stepena rizika? Dok pijanci izbauljaju uz Kalemegdansku tvrđavu, ozbiljnu tvrđavu, neko mora da najebe, prostom logikom. Sedam godina apstiniram, ali sam popio olimpijski bazen alkohola i od jetre napravio jetrenu paštetu. Znam, bezbroj puta sam se napio kod Nebojšine kule, kakav je izazov Kalamegdan za pijance.
Što da izmeštaju zoološki vrt, neka izmeste Bir fest. Gde je ravno. Na Ušće, na primer. Ali multinacionalna kompanija ima lovu. One koje buše gde burgija neće. Šta je za njih da dobiju dozvole i sve ostalo. Zoološki vrt nema nikoga, sem Vuka. Oni koji odlaze u zoo-vrt, njegovi najverniji posetioci, još nemaju pravo glasa. Oni koji ga sada ganjaju ne znaju kako je zoološki vrt izgledao pre nego što je došao taj Vuk sa planine. Pre nego što se pojavio kreativan čovek koji je dosad preživeo 11 gradonačelnika. I koji je napravio mesto gde se veselo odlazi.
Vuk ima dug i oštar jezik. Nije mu strano da se upetlja, u slobodno vreme, u političke tuče. Kaže: "Takvo ponašanje čelnih ljudi grada mogao bih da objasnim samo oholšću, bahatošću i demonastracijom moći koju poseduju". Organizuje ručkove po Ravnoj gori za Brozovog i Dražinog unuka.Vuk je duhovit, što ne podnose mladostarci.Vuk je mangup sa terazijskog grebena, a za njih se saznalo kad su postali vlast. Vuk je junak detinjstva moje kćeri jer je on u njenoj mašti bio gospodar životinja koje drži u kavezima. Kod njega je dolazio Brana Petrović da igra šah. Nek jure Bir fest ako imaju muda.
link: http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007/avgust/24/V-07-24082007.shtml