Mede i dečaci

Silent Bob:
ZOO mora da bude izmešten. Životinje žive u, najblaže rečeno, odvratnim uslovima, pri tom uništavajuću tvrđavu. Takođe, spomenik kulturi ili neki objekat od istorijske važnosti ne može biti u privatnom posedu, osim u nekim specifičnim slučajevima, a Kalemegdan to nije. Ceo taj ZOO je depesivan, jesi li ika di bila u njemu? Kombinacija kamena i rešetki, nije baš prirodno stanište većine njegovih stanovnika...
Bila sam OVOG meseca.
Vodila sam dete, i nije prvi put.
Uvek postim ZOO-vrt, kad god se nadjem u Beogradu, narocito zbog deteta.
I sama sam imala obicaj da odlazim, ranije.
Znaci, nije tacno da je takav kakvim ga opisujes.
Ja vidim ogroman napredak, svuda se vidi briga za zivotinje, uredjen je.....
Prosle godine sam imala srecu da se tamo nasao Vuk Bojovic, i ima sliku s njim i mojom kcerkom. Vrlo je prijatan covek i posvecen svom poslu.

Evo da se samocitiram - analogija koja po meni u potpunosti odgovara ovom slučaju:
medved_bg:
Ako se ja (medved ili ne) napijem, sednem u kola i sletim sa Brankovog mosta, ko je kriv?
a) proizvođač mog automobila, koji nije obezbedio da mašina odbije da upali kad u nju sedne pijan vozač
b) Beogradput, odnosno Grad, kojima su gradske saobraćajnice u nadležnosti, jer nisu preduzeli mere da se takva nesreća spreči
c) saobraćajna policija, koja me nije presrela pre nego što sam sletela sa mosta
d) arhitekta Brankovog mosta, koji je projektovao očigledno nebezbedan most
e) razno
Molim odgovor.
Složili smo se da treba dodati i mogućnost
f) vlasnik kafane u kojoj sam se napila

Ko je kriv?

Silent Bob:
ZOO mora da bude izmešten. Životinje žive u, najblaže rečeno, odvratnim uslovima, pri tom uništavajuću tvrđavu. Takođe, spomenik kulturi ili neki objekat od istorijske važnosti ne može biti u privatnom posedu, osim u nekim specifičnim slučajevima, a Kalemegdan to nije. Ceo taj ZOO je depesivan, jesi li ika di bila u njemu? Kombinacija kamena i rešetki, nije baš prirodno stanište većine njegovih stanovnika...
Ovo je suština problema,katastrofalni uslovi za boravak životinja.Ali koga briga za to kad se mogu skupljati politički poeni.A kao što rekoh na drugoj temi,čim se malo zaboravi na ovog nesretnika vratiće se na staro i ništa se neće promeniti.
Mada pogledah jutros Press i videh da su sad i sekte ubacili u priču 8-) Ima li kraja ovoj nekrofiliji?

tokyo:
Medvjedice ja sam uz tebe :D

Е само кад је ти подржаваш, онда је на магрцу... :mrgreen:

sahovnicahu7.jpg

medved_bg:
Biljo, ne zamenjujem tezu.
Ja se u vezi gradske vlade i njenog ponašanje i reakcije na ovaj slučaj u potpunosti slažem i sa tobom i sa "vaspitanom" gore. I to sam izjavila već više puta.
E, a isto kao što ne možeš koristiti ovaj slučaj da napraviš hajku na Zoovrt i njenog direktora koji ti se ne sviđa, tako i ne možeš koristiti ovaj slučaj da napraviš hajku na manifestaciju koja ti se iz objektivnih ili neobjektivnih razloga ne dopada.
Kako za sada istraga kaže, momak je pao u alkoholisanom stanju ili je takav slučajno ili namerno gurnut. Dok se ne dokaže da su ga gurnuli Vuk Bojović lično ili glavni i odgovorni Beer festa lično, ni jedan ni drugi ne mogu biti odgovorni. Isto kao ni vlasnik Oh, Cinema, Underground-a, Kalemegdanske terase...
Iskreno mislim da je u pitanju nesrećan slučaj. I neko je već rekao: umesto da se neko zapita o ponašanju omladine i njenom stanju uopšte, svi se prepucavaju o nekim krivicama gledajuće svoje sopstvene interese.
Ovo je vec prihvaljivo, s jednim malim "amandmanom" ako dozvolis: Nema odgovornosti Vuka Bojovica, osim ako neko ne misli da je trebalo da bude budan celu noc i dezura ON LICNO!
Zaista ne vidim njegovu odgovornost, a o ostalom sto napisa, rekoh, prihvatljivo je.

Strela:
Нисам гледала то, али сам читала у штампи Вуков интервју, разбио је градске челнике... 8-)

Pa izneo je sta su mu nudili ovi lopovi iz skupstine grada.Ona Mojovicka mu kao predlagala da mu daju 20 hektara kod Kosmaja za safari park tako da je Vuk odmah tu video koliko doticna ima mozga posto su safari parkovi na minimum 500 hektara.Takodje konsultovao se sa strancima i oko ostalih lokacija Surcin i sl. i rekli su mu da su uzasne.
Takodje da su mu nametali da mora zivotinje da leci i pregleda neka veterinarska stanica na sta je Vuk pitao a ko ce to da plati?Odgovor je bio ZOO vrt a posto ZOO vrt ima svoje veterinare i nema love da prosipa na neke druge Vuk je odbio posto je to klasicno uterivanje para nekom veterinaru koji ima veze u gradskoj skupstini....itd...itd.

Najbolje kad ga Alimpijevic pitao sta ce biti sa medvedima posto su oni sad ubice :D

Vuk kaze:"Pa nista,to im je posao" :D
Kao u nekom austrijskom zoo vrtu je skoro slon ubio cuvara i niko tamo nije postavljao pitanje sta ce biti sa slonom.

*BILJA*:
Ovo je vec prihvaljivo, s jednim malim "amandmanom" ako dozvolis: Nema odgovornosti Vuka Bojovica, osim ako neko ne misli da je trebalo da bude budan celu noc i dezura ON LICNO!
Zaista ne vidim njegovu odgovornost, a o ostalom sto napisa, rekoh, prihvatljivo je.
Meni je to stvar zdravog razuma, hvala na potvrdi :lol:

*BILJA*:
Postoji odgovornost samo jedne osobe a to je B.J.(23) koji je u teškom alkoholisanom stanju praktično izvršio samoubistvo.Ako dokazi pokažu da je ovaj mladić ubijen onda je odgovorno N.N. lice koje je izvršilo ovo krivično delo.
A glupiranje gradske vlasti i Vuka Bojovića je posledica nekih starih ˝razmimoilaženja˝ i ovu nekrofiliju treba odvojeno posmatrati od same nesreće.Ni jedni ni drugi jednostavno nisu krivi što je B.J. mrtav.

Original postavio *BILJA*

Cak sta vise Vuk je naveo da je taj zid odgovornost uprave kalemegdanske tvrdjave i da je taj zid trebao da bude obezbedjen da se po njemu ne seta i slicno.
Dobar mu je bio i primer kad ga je novinar pitao da li je ZOO vrt bezbedan na sta ga je Vuk pitao da li je vas stan bezbedan.Novinar odgovara PA JESTE.
I onda Vuk:"PA DOBRO DODJEM JA KOD VAS U STAN UZMEM DVE ZICE I GURNEM U SUKO UTIKAC I POGINEM.ZOO vrt je bezbedan ali ljudi su debili.Pa navodi primer kako je oko kaveza sa belim lavovima pustio struju.I dolazi baba sa unukom i unik gura ruku u kavez i pecne ga struja.Baba odma kod Vuka i dize buku kakav je to nacin da su pustili struju.Kaze Vuk:"I sta ja njoj da kazem koja je pustila dete da gura ruku u kavez sa lavovima. :) :)

José Luis Torrente:
Original postavio *BILJA*

Cak sta vise Vuk je naveo da je taj zid odgovornost uprave kalemegdanske tvrdjave i da je taj zid trebao da bude obezbedjen da se po njemu ne seta i slicno.
Dobar mu je bio i primer kad ga je novinar pitao da li je ZOO vrt bezbedan na sta ga je Vuk pitao da li je vas stan bezbedan.Novinar odgovara PA JESTE.
I onda Vuk:"PA DOBRO DODJEM JA KOD VAS U STAN UZMEM DVE ZICE I GURNEM U SUKO UTIKAC I POGINEM.ZOO vrt je bezbedan ali ljudi su debili.Pa navodi primer kako je oko kaveza sa belim lavovima pustio struju.I dolazi baba sa unukom i unik gura ruku u kavez i pecne ga struja.Baba odma kod Vuka i dize buku kakav je to nacin da su pustili struju.Kaze Vuk:"I sta ja njoj da kazem koja je pustila dete da gura ruku u kavez sa lavovima. :) :)
Hvala, Torrente, od sveg srca:)
Ovim insertom, rekao si mnogo vise nego svi mi zajedno ovih dana, mislim na nas koji smatramo da Vuk Bojovic nema nikakvu odgovornost, vec da je on takodje zrtva (naravno, ne poredim poginulog momka s njim, bilo bi vrlo neumesno).
Svaka cast Vuku, srdacan pozdrav Tebi:)

José Luis Torrente:
Svaki zid (deo bedema) je u nadležnosti JP "Beogradske tvrđave", odnosno, mora se imati njihova saglasnost za svake radove koji bi se izvodili, i to je i normalno. E sad, što nijedan zid ne možeš obezbediti tako da pijanom ili ludom ništa ne padne na pamet i to je druga priča.
A ovaj primer mu je odličan.

José Luis Torrente:
Pa izneo je sta su mu nudili ovi lopovi iz skupstine grada.Ona Mojovicka mu kao predlagala da mu daju 20 hektara kod Kosmaja za safari park tako da je Vuk odmah tu video koliko doticna ima mozga posto su safari parkovi na minimum 500 hektara.Takodje konsultovao se sa strancima i oko ostalih lokacija Surcin i sl. i rekli su mu da su uzasne.
Takodje da su mu nametali da mora zivotinje da leci i pregleda neka veterinarska stanica na sta je Vuk pitao a ko ce to da plati?Odgovor je bio ZOO vrt a posto ZOO vrt ima svoje veterinare i nema love da prosipa na neke druge Vuk je odbio posto je to klasicno uterivanje para nekom veterinaru koji ima veze u gradskoj skupstini....itd...itd.

Najbolje kad ga Alimpijevic pitao sta ce biti sa medvedima posto su oni sad ubice :D

Vuk kaze:"Pa nista,to im je posao" :D
Kao u nekom austrijskom zoo vrtu je skoro slon ubio cuvara i niko tamo nije postavljao pitanje sta ce biti sa slonom.

Која багра, ови из градске владе, само се трпају тамо где могу да се "уграде" и мазну неку кинту! :twisted:

José Luis Torrente:

Одлично је рекао! :wink:
Само мајмуни и тешки ретарди после овога, могу да га нападају и да животиње називају убицама!
:twisted:

medved_bg:
Svaki zid (deo bedema) je u nadležnosti JP "Beogradske tvrđave", odnosno, mora se imati njihova saglasnost za svake radove koji bi se izvodili, i to je i normalno. E sad, što nijedan zid ne možeš obezbediti tako da pijanom ili ludom ništa ne padne na pamet i to je druga priča.
A ovaj primer mu je odličan.
pa gde si se ti sa takvim avatarom i nickom nasao da komentarises... :confused:
bas sam citao press,prijatelji nesrecnog mladica misle da je ubijen,samo,mislim da jednostavno ne mogu da prihvate istinu,uvek kada se dese slicne situacije uvek je najblizima kriv drugi,ako neko napada vuka,on nije kriv,ovo se za,73 godine koliko postoji vrt nije desilo,zasto nije postavljena ograda iznad kaveza?

Sinoc me je strasno iznervirao onaj Alimpijevic! :mad: Cetiri puta je Vuka pitao "a sta ce sada biti sa medvedima? Ko je odgovoran za medvede?" Nije mi jasno sta se ocekuje od ZOO vrta? Pa medvedi su divlje zivotinje i nece sigurno da ako im neko upadne u kavez kazu "Dobar dan.Izvolite sedite"
A svi ovi sto se utrkuju da optuze Vuka Bojovica nikako da shvate da ZOO vrt nije farma pilica!!!!
Inace, cula sam da se '73 ili '74 takodje desilo da je covek upao kod medveda ali je preziveo.

jexyb:
Sinoc me je strasno iznervirao onaj Alimpijevic! :mad: Cetiri puta je Vuka pitao "a sta ce sada biti sa medvedima? Ko je odgovoran za medvede?" Nije mi jasno sta se ocekuje od ZOO vrta? Pa medvedi su divlje zivotinje i nece sigurno da ako im neko upadne u kavez kazu "Dobar dan.Izvolite sedite"
A svi ovi sto se utrkuju da optuze Vuka Bojovica nikako da shvate da ZOO vrt nije farma pilica!!!!
Inace, cula sam da se '73 ili '74 takodje desilo da je covek upao kod medveda ali je preziveo.
Svaka cast za komentar!
Mozda bi Alimpijevic licno da prisustvuje egzekuciji medveda :roll:
Ne daj Boze, da bude i egzekutor!
Skoro kod svakog kaveza stoji neko upozorenje, sto se to previdja ili ignorise, zaista nije kriv Vuk, ili medvedi.

Back