Likovi: Kucni ljubimci (Rados, Tile, Ribice), po neka divlja zivotinja i dve musice koje su se tu nasle po sluzbenoj duznosti
"Tisina, mir, mir, smirite se bre!!!", Rados udara kljunom o drvenu motkicu na kojoj stoji pokusavajuci da imitira onog sudiju sa televizije B92
"Ajde me sada malo poslusajte. I sami znate da su se svi vec izredjali i bili na odmorima i raspustima. Neki po Egiptima, neki po Turskama, neki po Grckama, a neki na ovom "NASEM" moru, ali mi nismo bili nigde. "Sedi tu i cuvaj kucu. Ako neko naidje, a ti ga opsuj i on ce demonstrativno napustiti prostoriju" Tako meni rekao onaj moj. Mozes zamisliti. Umalo ga nisam pljun'o kad mi je to rek'o. Mamicu mu njegovu bezobraznu.
Elem, mislim da je red i da mi idemo na to neko more. Ne moramo bas na more, ali bi bilo dobro da se jednostavno otisnemo u svet na nekoliko dana i omorimo od svog ovog baljezganja ovdi.
JEL TAKO DRUGOVI I DRUGARICE ZIVOTINJE!!!!"
"Tako je" povikaze svi u glas
"Blop"
"Iz tih vekovnih nam teznji koje su kulminirale ovogodisnjim odlaskom nasih vlasnika i stvoritelja, mislim da je vreme doslo da se ostvare nasi hiljadugodisnji snovi o nezavisnosti i oslobodjenju okova stvarnosti koje nam namecu strani okupatori"
"Ej, pretero si"
"Ehm, pardon, pardon. IZvin'te, zaleteo sam se. Ma mnogo gledam ovaj televizor. PA kad ga ovaj moj ne gasi. UZas u kakvoj atmosferi ja zivim"
Da nastavimo. Ja cu, kao svaki infiltrator da se infiltriram kroz filtar fitriranja i da ovog bandita "Ja pa ja" ubedim kako je to dobro po narod i stanovnike ove nase zgrade ( kojih vise ni nema, samo da se zna) i da bi on, zarad visih ciljeva, trebao da nam stvori jedan veliki ...hmmm....automobil.
Zna li neko da vozi ovde? Ima li neko vozacku dozvolu?"
"Imam ja. NAucila me Divlja da vozim trotinet i oblak, automobil ti je to isto. Ima kocnicu i crvene i plave dugmice. Ma ne moze biti toliko komplikovano, majku mu"
"Dobro, dogovorili smo se. Tile vozi.
Znaci sad lepo da se dogovorimo gde cemo ici i ko ce sve da ide. Moram da znam tacan broj, kako bih znao sta da trazim od ovog mog da izmisli. Koliko sedista, koji er-kondishn, koliko flasa pica unutra da bude... Bitne stvari.."
Znaci vidimo se sutra na kucnom savetu kucnih ljubimaca.
I ocu svi da donesete potpisano od vasih vlasnika dozvolu kojom vas pustaju na ekskurziju
Vidimo se sutra.
Drugovi i drugarice zivotinje,
ZDRAVO!!!