Matrijah?

Nisam video da si posle Artinve odgovorila pre mene.
Izvinjavam se
icon_redface.gif

ra-ta-tat:
ako su muškarci jači od žena izboriće se za svoju dominaciju... aaa , neću valjda ja da im pomažem ili da im činim neke usluge... to već znači da sam superiorna.... jeste, nema pomoći za jačeg

E ovo je SAVRSENA IZJAVA hrizantemo.
I ISTINITA - SVAKO SLOVO.
Svaka cast. Tako je...
Ovo je borba za dominaciju.
Nema tu saveznistva. Nego rat... pa ko pobedi, vladace.
Tuzno je, ali je istinito.

A sto se tice Matrijarhata, to je veoma interesantan koncept... Pretpostavljam da ce "emancipovane, nezavisne, moderne, jake i slobodne zene" (u daljem tekstu - upishulje) u nekom periodu pokusati i da ga sprovedu u delo...
Zeleo bi da im pomognem u pravljenju planova... Savetom.
...
Upucivanjem u reakciju koja bi na to usledila... Gotovo kao pogled u buducnost... :lol:
...
Dakle, ako zele da ga ostvare upisulje :lol: moraju da urade sledece:
- da sprece na svaki nacin musku solidarnost. Jer kad bi mi sad bili solidarni, o ovome se ne bi ni razgovaralo. Vec bi radio prut... I Zivan (autor precasni veleposlanik Veksla). Naizmenicno...
- da rade na povecanju broja gej muskaraca, da bi se tako slabio korpus i broj "onih koji bi da koriste prut" i realna opasnost od njih.
- da emancipuju mlade generacije zena ("ratnica" svoje buduce Revolucije) - uceci ih da sve moraju da misle, da se skoluju, da traze, da se muce, da uce, da stvaraju i da grade..
- da se pritom sukobljavaju sa nasim odgajivacima, koji istu tu ciljnu grupu, love na : "ja te volim i sve cu ti dati, ne moras nista da radis, jer ti si moja ljubav" - varijantu.
- da sprece nas, presretace, da od njihovih "ratnica" i "amazonki" pravimo drolje vec od 15 god zivota.
- da sprece da mi provalimo da one spremaju prevrat i da sve to, medju sobom, torokusama, drze u tajnosti.
- da sprece i preduprede nasu reakciju kad shvatimo da one spremaju taj prevrat, koja ce biti olicena u masovnom oplavljivanju po planeti...
- da sprece, i onemoguce, zatim, nas muski pokret "MARS NAZAD U KUHINJU" koji ce preko noci da nastane.
- da nas fizicki savladaju a da se pritom ne sapletu o lanac koji ce ih drzati vezane za zid pored sporeta. Posto ce im to biti jedino mesto koje ce imati. Za spavacu sobu cemo odgajiti posebnu sortu zena... Koje nece imati potrebu za vezivanjem lancem, ali ni za trivijalama tipa citanje, pisanje, pohadjanje skole... itd...

I eto, to bi bilo to... :lol: Prosto i jednostavno...
Pa vi zavodite matrijarhat... :lol:

p.s.
salim se, devojke, samo se vi izborite za svoja prava :wink:

..commo, nisi se provozao skoro? :lol:
..matrijarhat, patrijarhat, biovlast, teorija zavere, prut, lanac, q/palac..priche za opravdavanje sebe u sopstvenim i tudjim ochima za sve shto nemash herca da pribavish sebi..
..pa osim ako zivish medju talibanima, teshko da si pod represijom..
..ako mislish da jesi, ne menjash poredak nego muza/dechka..
..ako mislish da si papuchar menjaj zenu/devojku..
..allooo.. :roll:
..ko josh nije ukapirao da nas ima svakakvih, neka crkne u neznanju sa onim pored koga je nesrecan i neshvacen i potlachen..

november child:
..pa osim ako zivish medju talibanima, teshko da si pod represijom..

Ma bravo Sweet child o' mine, tako, lepo istinu na sunce... Ispalo je ******, (ili ponekad ispadne na ovom forumu) kako su zene u zapadnoj civilizaciji (a to znaci i u ser) neka muka i jad i pod cizmom... a nisu... nego su premijerke i ministarke i sudije i profesori i lekari... ali, ima nas raznih... lepo si rekla. Ako te nervira decko, promeni ga. Ako ti ***** muz, razvedi se... isto vazi i za muskarce... i mir...
...
znam da nije lako i raditi i radjati i gajiti decu - znam, ali Bog je VAMA dao taj cudesni dar stvaranja zivota, tako da... sta da vam kazem... ponosite se time.
poz.

commodore:
Svaka cast. Tako je...
Ej bre comm...pa nije bas tako. Ispade da se celog zivota vodi borba izmedju polova pa ko prezivi, neka prica...a pesovani samo cekaju to i misle na Zivana (aut. hirurg opste prakse g.veKsla). Ja mislio da si ipak iskusniji. U zivotu sam upoznao samo dve ili tri osobe koje imaju takav pogled na zizvot...e sad il sam ja opaljen pa ne znam ili nesto tu ne stima.

Artinve:
U nasoj drzavi svakoko postoji problem u vezi sa svime pa i sa trudnickim bolovanjem, suzavas temu samo na nase prostore. Ja i dalje stojim iza toga da je zeni mnogo lakse da pronadje posao danas. Vecina oglasa se odnosi iskljucivo na zene...radnica, prodavacica...niko ovde ne govori o diskriminaciji muske radne snage, ali se zato mnogo prica o problemu kada sef nece da primi radnicu koja razmislja o tome da ima decu. Drugi deo koji se odnosi na majcinstvo je na mestu i to sam vec i rekao, majke jesu bolji roditelji. Ali njihova emancipacija polako gura muskarca u drugi plan. Samim tim savremene zene se redje odlucuju da budu majke.
Naravno da sužavam problem na naše prostore. Nego na koje ću?
A zašto ti sužavaš problem na Zapad? :roll:
Znam koliko su zene tamo privilegovane. Šta mene briga za Zapad, tamo ne živim.
A da malo suzimo problem na Afriku, ili musllimanske zemlje? Pa da vidimo ko je privilegovan?
Mi smo neka sredina, u ovom problemu, i ovde žene ni u čemu nisu privilegovane.
A što se tiče lakšeg nalazenja posla - da, naravno da ima više oglasa za žene - ZA PRODAVAČICE VIRŠLI, PLJESKAVICA, ČISTAČICE, RADNICE U KINESKIM BUTICIMA, POSLOVNU PRATNJU, STRIPTIZ... :roll:
Ima ih više, to sam i ja primetila. A oni što izdaju te oglase su njihovi budući muški šefovi.

commodore:
Svaka cast. Tako je...
pa ne vidim šta je tu tužno... meni nije tužno
svi ljudi su različiti
tako nije svaki muškarac jači od mene... moj muškarac svakako jeste... a neki oni drugi... oni i nisu za mene muškarci
toliko o tome :-P
to ne isto tako ne znači da je potrebno biti dominantan da bi bio jak... čovek koji je jak ne mora da potire sve oko sebe da bi došao do izražaja, on prosto hoda i ima svoje mesto pod suncem

@espi

Neka nova Dr. Ruth objavi skoro da u Americi zene najvise vole da se karaju sa crncima, a da vode intelektualne razgovore sa pederima. Mozda u Americi, jer ih ima kao glista posle kise. Sad bas dal' pola muske populacije misli na Zivana (veki) ne znam, al' da ne bude kao u onom vicu kad pita Mujo Hasu kad je saznao da su svi homosi:"A jel' ima u vasoj familiji neko ko voli pitchke?" na to ce Hasa ;"Ima...sestra Fatima" :lol:

marlon:
@espi

Neka nova Dr. Ruth objavi skoro da u Americi zene najvise vole da se karaju sa crncima, a da vode intelektualne razgovore sa pederima. Mozda u Americi, jer ih ima kao glista posle kise. Sad bas dal' pola muske populacije misli na Zivana (veki) ne znam, al' da ne bude kao u onom vicu kad pita Mujo Hasu kad je saznao da su svi homosi:"A jel' ima u vasoj familiji neko ko voli pitchke?" na to ce Hasa ;"Ima...sestra Fatima" :lol:

ma kakvi crnci,:shock:kakvi bakraci:roll:....od danas sam na celibatu:lol::lol::lol:

Back