Масовно напуштање факултета у октобру?

Pravilan put...da završe fakultet zaposle se i ne zavise od nikog .da budu svoji ljudi.vec sam to pisao...ako nisi roditelj onda džabe pišem ne razumeš ti to ...
Tesko da ce to moci u Srbiji ,sa sadasnjom vlascu, iz koje su svi koji su mogli pobegli... ako nisi roditelj onda džabe pišem ne razumeš ti to ...
:D

Tesko da ce to moci u Srbiji ,sa sadasnjom vlascu, iz koje su svi koji su mogli pobegli... ako nisi roditelj onda džabe pišem ne razumeš ti to ...
nemam obicaj da pisem javno ali starija cerka diplomirala prosle godine za mesec dana nasla posao u struci i ima vec vecu platu od mene i ne zavisi ni od koga.mladja trebala da diplomira ove godine ali ajde jos godinu dve.isto ce se zaposliti i raditi ono sto voli.to je meni cilj i glavni interes.
Dakle roditelj sam i odlicno razumem sta znaci kada zensko dete ne zavisi od nikog nego samo od sebe,svojih sposobnosti etc.
Odlicno razumem...

nemam obicaj da pisem javno ali starija cerka diplomirala prosle godine za mesec dana nasla posao u struci i ima vec vecu platu od mene i ne zavisi ni od koga.mladja trebala da diplomira ove godine ali ajde jos godinu dve.isto ce se zaposliti i raditi ono sto voli.to je meni cilj i glavni interes.
Dakle roditelj sam i odlicno razumem sta znaci kada zensko dete ne zavisi od nikog nego samo od sebe,svojih sposobnosti etc.
Odlicno razumem...
Šta ti je stranka?!!!!
Dogodine će u vladi da sjedi.:poludeo:

Odlicno razumem...
Pretpostavljam da su se prvo morale da uclane kao diktatorove sluskinje u SNS mafiju.
Ko zna sta su mafijasi trazili od njih da bi im dali posao u propaloj drzavnoj sluzbi.
Slazem se da odlicno razumes kako da se dodvoris vladajucoj mafiji u propaloj drzavi.
Ko zna sta su i od tebe trazili da bi ti dali neki mizerni posao.

Poslednja izmena:
Sta mislite koji % ce uopste upisati sledecu godinu? Veliki broj muskih studenata se vec preorijentisao na fizicke poslove i verovatno ce ostati na tome.

Kako ce i kada biti organizovani prijemni i koliko ce biti zainteresovanih brucosa?
Ne znam koliko njih ce upisati pocetnu godinu studija, to treba da razmisljaju oni (profesori, rektori i dekani) koji su podrzali blokade. Bukvalno su sasekli granu na kojoj sede.

Ako se nastava i "zbrza" u ovih par meseci, onda to vise nece biti kvalitet, i dolazi do pitanja ugleda fakulteta, univerziteta tj, njihove akreditacije.

Samo, ne trebate se ni vi takvi koji ste protiv visokoobrazovnog kadra, zanostiti da ce fakulteti nestati...nece, samo ih treba prilagoditi realnim potrebama.
Превише је факултетски образованих.У СФРЈ било је само 6 % факултетски образованих, радила је индустрија и привреда, и опет је било незапослених са факултетом .Сада има преко 16 % са завршеним факултетом, а много је мање радних места у индустрији и привреди него у социјализму, остао је јавни сектор и још неколико делатности које траже раднике са факултетом.Зато и морају да одлазе из Србије, јер наше тржиште рада не може да апсорбује 2 и по пута више високообразованих него у социјализму,

Треба број студената прилагодити нашим потребама а не потребама Немачке и других развијених капиталистичких земаља.Ако се то не уради, за 10-так година имаћемо факултетски образовану сиротињу која ће радити за цркавицу, и врло богате занатлије и мајсторе, који нису студирали али знају да раде свој посао.
Bas to, treba broj studenata prilagoditi realnim potrebama privrede i vanprivrednog sektora + malo dozvoljeno odstupanje viska, do 5% zarad uravnotezenja trsista rada.

Ovde se studenti vec dugo skoluju za inostranstvo jer nema realnih potreba za tom i toliko kvalifikovanom radnom snagom u Srbiji. Ulizivanje i namer vlasti s jedne, i pohlepa nastavnog kadra s druge strane, dovode vec odavno, preko 3 decenije do pojave "fakultetski obrazovane sirotinje koja radi za crkavicu".

To nikog nije briga, bitan je nekakav socijalni mir koji se izmedju ostalog, sada obija o glavu za sve ove godine i decenije unazad.

Pretpostavljam da su se prvo morale da uclane kao diktatorove sluskinje u SNS mafiju.
Ko zna sta su mafijasi trazili od njih da bi im dali posao u propaloj drzavnoj sluzbi.
Slazem se da odlicno razumes kako da se dodvoris vladajucoj mafiji u propaloj drzavi.
Ko zna sta su i od tebe trazili da bi ti dali neki mizerni posao.

Sta reci...nisu samo to cu reci ovo ne zasluzuje normalnu komunikaciju...

Back