Масовни нереди у Лондону

kleronacisti iz otpora

Otpor-Egipat.jpg

:lol:
Баш, вала!

Englezi se naoružavaju

Žitelji engleskih gradova masovno nabavljaju metle i bejzbol palice kao idealno sredstvo za odbranu, ali i za napad
Neredi-Birmingem.jpg

Dok se London „smirio”, u Birmingemu se neredi tek razbuktavaju (Foto Rojters)

Vlasti će na ulice izvesti i vodene topove kako bi se efikasnije borili protiv nemira koji su se u Londonu utišali pred silom od 16.000 policajaca, ali se u Mančesteru, Liverpulu Birmingemu i nekim drugim gradovima Velike Britanije tek rasplamsavaju.

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je novinarima posle sastanka vlade da Skotland jard raspolaže „svim resursima koji su mu potrebni” i pozdravio je „energičniji pristup policije”, zbog čega je London preksinoć bio mirniji nego prethodnih večeri.

Za svaki slučaj, građani koji nemaju poverenja u energiju policajaca naoružali su se kako najbolje znaju i umeju. Mnogi vlasnici radionica, manjih fabrika ili radnji zatarabili su vrata i na izloge navukli metalne roletne. Neki su nabavili bejzbol palice, što se reklamira kao idealno sredstvo za odbranu, ali i za napad.

Prodaja ovog sportskog rekvizita porasla je za pedeset puta, kako se ističe u reklamnim brošurama. Ako se tome doda i broj motki koji je u napadu na sportske radnje opljačkan, može se reći da su ovi nemiri karakteristični po masovnoj upotrebi hladnog, a ne vatrenog oružja.

Ipak žrtava ima, istina manje nego što bi se to očekivalo po dramatičnim slikama požara i demoliranja. Trojica pešaka pregažena su preksinoć u Birmingenu. Veruje se da je vozač, koji je pobegao sa mesta nesreće, pripadnik izgrednika koji je bio ljut što su građani pokušavali da blokiraju horde pljačkaša.

Mnogo je ljudskih priča o žrtvovanju i solidarnosti pojedinaca koji pokušavaju da spreče dalje divljanje. Građani u mnogim krajevima Londona izneli su četke i metle u nameri da sa ulice speru otpad, srču i zgarišta.

Jedna baka iz Totenhema snimljena je na „Tviteru” kako autoritativnim glasom poziva decu da ne ruše i ne obijaju tuđu imovinu, da se smire i krenu da rade nešto konstruktivno. Ostala je nepovređena, ali se njen gest opisuje kao izuzetno hrabar.

Sa druge strane, tabloid „San”, na primer, donosi čitavu galeriju fotografija izgrednika i poziva svoju publiku da prijave ime i prezime nekog od njih, ukoliko ga prepoznaju. Uloga „Tvitera”, mobilnih telefona, Interneta i „blekberija” ključna je – kako u organizovanju napada, tako i u odbrani. Građani ovih dana praktično ništa drugo i ne rade nego obaveštavaju jedni druge o stanju „nafrontu”.

------------------------------------------------

Osu­da „di­vlja­nja” po­li­ci­je

Te­he­ran, Tri­po­li – Iran­ski pred­sed­nik Mah­mud Ah­ma­di­ne­žad je oštro osu­dio „di­vljač­ki” ob­ra­čun bri­tan­ske po­li­ci­je s mla­dim de­mon­stran­ti­ma, dok je re­žim li­bij­skog vo­đe Mu­a­me­ra Ga­da­fi­ja po­ru­čio da zbog ne­re­da u Bri­ta­ni­ji pre­mi­jer Dej­vid Ka­me­ron mo­ra da pod­ne­se ostav­ku jer je „iz­gu­bio sav le­gi­ti­mi­tet”, pre­no­si Tan­jug.

„Bri­tan­ski po­li­ti­ča­ri tre­ba da po­mog­nu vla­sti­tom na­ro­du ume­sto što oku­pi­ra­ju Av­ga­ni­stan, Irak i Li­bi­ju ka­ko bi se do­ko­pa­li nji­ho­ve naf­te”, po­ru­čio je Ah­ma­di­ne­žad u po­ru­ci ko­ju je ob­ja­vi­la dr­žav­na te­le­vi­zi­ja.
Z. Š.

objavljeno: 11.08.2011.
Ovaj njihov ministar zestok neki dasa k'o nas Dacic:think:

Случајно видех вест, на једном страном каналу. Колико се сећам нема сличних тема и реших да отворим нову. Уколико постоји слична замолио бих модераторе да их обједине у интересу бољег сналажења на форуму

Масовни нереди у Лондону
Тагови: Вести

7.08.2011, 13:55

У градској четврти Тотенхем на северу Лондона неколико стотина људи је напало полицијску станицу. Осморо полицајаца је повређено. Нереди су започели синоћ у Тотенхему, крају где је ове недеље полицајац убио локалног становника, стоји у саопштењу Скотланд Јарда. Путник таксија, 29-годишњи отац четворо деце Марк Даган је погинуо у окршају са полицијом, која је хтела да претресе аутомобил. У пуцњави је рањен и један полицајац. У суботу увече око 300 људи се окупило испред полицијске станице на главној улици Тотенхема и тражило правду.

http://serbian.ruvr.ru/2011/08/07/54308566.html

Четрдесет двоје људи ухапшено Тотенхему

7.08.2011, 17:31

Одштампајте прилог Испричајте пријатељу Додати на блог
Четрдесет двоје људи ухапшено је због немира, који су протекле ноћи прохујали по северном рејону Лондона, Тотенхему, саопштено је у Скотланд-Јарду. По различитим проценама, од 200 до 300 мештана бацало је флаше са запаљивом смесом и камење на чуваре реда. Изгорело је двоје патролних кола, градски аутобус и две продавнице. Тако су грађани реаговали на дејства полицајаца, који су у четвртак убили оца четворо деце Марка Дагана, који је осумњичен да је починио низ злочина. Извршен је покушај да се 29-годишњи Британац приведе док се возио таксијем. Он је отворио ватру и убијен је узвратним пуцњем.

http://serbian.ruvr.ru/2011/08/07/54315311.htm

Možeš misliti. U Srbiji je taj dan ubijeno možda dvoje ljudi. Šteta što nije više u Engleskoj.

Englezi se naoružavaju

Žitelji engleskih gradova masovno nabavljaju metle i bejzbol palice kao idealno sredstvo za odbranu, ali i za napad
Neredi-Birmingem.jpg

Dok se London „smirio”, u Birmingemu se neredi tek razbuktavaju (Foto Rojters)

Vlasti će na ulice izvesti i vodene topove kako bi se efikasnije borili protiv nemira koji su se u Londonu utišali pred silom od 16.000 policajaca, ali se u Mančesteru, Liverpulu Birmingemu i nekim drugim gradovima Velike Britanije tek rasplamsavaju.

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je novinarima posle sastanka vlade da Skotland jard raspolaže „svim resursima koji su mu potrebni” i pozdravio je „energičniji pristup policije”, zbog čega je London preksinoć bio mirniji nego prethodnih večeri.

Za svaki slučaj, građani koji nemaju poverenja u energiju policajaca naoružali su se kako najbolje znaju i umeju. Mnogi vlasnici radionica, manjih fabrika ili radnji zatarabili su vrata i na izloge navukli metalne roletne. Neki su nabavili bejzbol palice, što se reklamira kao idealno sredstvo za odbranu, ali i za napad.

Prodaja ovog sportskog rekvizita porasla je za pedeset puta, kako se ističe u reklamnim brošurama. Ako se tome doda i broj motki koji je u napadu na sportske radnje opljačkan, može se reći da su ovi nemiri karakteristični po masovnoj upotrebi hladnog, a ne vatrenog oružja.

Ipak žrtava ima, istina manje nego što bi se to očekivalo po dramatičnim slikama požara i demoliranja. Trojica pešaka pregažena su preksinoć u Birmingenu. Veruje se da je vozač, koji je pobegao sa mesta nesreće, pripadnik izgrednika koji je bio ljut što su građani pokušavali da blokiraju horde pljačkaša.

Mnogo je ljudskih priča o žrtvovanju i solidarnosti pojedinaca koji pokušavaju da spreče dalje divljanje. Građani u mnogim krajevima Londona izneli su četke i metle u nameri da sa ulice speru otpad, srču i zgarišta.

Jedna baka iz Totenhema snimljena je na „Tviteru” kako autoritativnim glasom poziva decu da ne ruše i ne obijaju tuđu imovinu, da se smire i krenu da rade nešto konstruktivno. Ostala je nepovređena, ali se njen gest opisuje kao izuzetno hrabar.

Sa druge strane, tabloid „San”, na primer, donosi čitavu galeriju fotografija izgrednika i poziva svoju publiku da prijave ime i prezime nekog od njih, ukoliko ga prepoznaju. Uloga „Tvitera”, mobilnih telefona, Interneta i „blekberija” ključna je – kako u organizovanju napada, tako i u odbrani. Građani ovih dana praktično ništa drugo i ne rade nego obaveštavaju jedni druge o stanju „nafrontu”.

------------------------------------------------

Osu­da „di­vlja­nja” po­li­ci­je

Te­he­ran, Tri­po­li – Iran­ski pred­sed­nik Mah­mud Ah­ma­di­ne­žad je oštro osu­dio „di­vljač­ki” ob­ra­čun bri­tan­ske po­li­ci­je s mla­dim de­mon­stran­ti­ma, dok je re­žim li­bij­skog vo­đe Mu­a­me­ra Ga­da­fi­ja po­ru­čio da zbog ne­re­da u Bri­ta­ni­ji pre­mi­jer Dej­vid Ka­me­ron mo­ra da pod­ne­se ostav­ku jer je „iz­gu­bio sav le­gi­ti­mi­tet”, pre­no­si Tan­jug.

„Bri­tan­ski po­li­ti­ča­ri tre­ba da po­mog­nu vla­sti­tom na­ro­du ume­sto što oku­pi­ra­ju Av­ga­ni­stan, Irak i Li­bi­ju ka­ko bi se do­ko­pa­li nji­ho­ve naf­te”, po­ru­čio je Ah­ma­di­ne­žad u po­ru­ci ko­ju je ob­ja­vi­la dr­žav­na te­le­vi­zi­ja.
Z. Š.

objavljeno: 11.08.2011.

Ovaj njihov ministar zestok neki dasa k'o nas Dacic:think:
Ахмадинеџаду царе!

У потпуности подржавам.

London pod opsadom izgrednika

Zbog nereda u mnogim krajevima ne radi javni prevoz, otkazane su utakmice i kulturni događaji, za četvrtak zakazana vanredna sednica parlamenta
London-pozar-na-severu-foto-FONET.jpg

„Nisam želela da izađem na ulicu da gledam kako sve to izgleda, mada su mnogi moji prijatelji, zaštićeni kordonom policije, otišli da vide ove do sada nezamislive prizore. Ostala sam kod kuće”, kaže Iva Ajder (24), Beograđanka, koja radi i živi u Londonu.

Ona nam je sinoć telefonom potvrdila da je upravo počelo okupljanje nekolicine predvodnika gangova vrlo blizu centra Londona i da blogeri, koji odmah odlaze na lice mesta i preko društvenih mreža šalju informacije, predviđaju još jednu burnu noć, s tim što ovoga puta meta razbijača može da bude Siti, sam epicentar finansijske moći.

„Iznad glave su brujali helikopteri i novinarski i policijski. Uši su mi probijale sirene policijskih automobila. Preko blogova, Tvitera i Fejsbuka obaveštavala sam se o neredima i požarima u različitim delovima grada. Malo sam se uplašila kada sam saznala da su počela rušenja i paljenja u ulici Mejr koja je vrlo blizu mog stana, u opštini Hakni. Nisam mogla da verujem da se sve ovo ovde dešava, delovalo mi je nerealno”, kaže ona i dodaje da se nadala da se sve najzad posle tri neprospavane noći smirilo, ali vesti joj ne daju za pravo.

U Londonu je, inače, najavljeno da će mnogo više policajaca izaći na ulicu nego prethodnih dana. Premijer Dejvid Kameron vratio se u London, odlučan da se uspostavi mir i zaustavi nasilje. Ono se od Totenhema, gde je u obračunu sa policijom ubijen jedan mladić, proširilo na ceo London, a preksinoć i juče i na druge velike gradove u Velikoj Britaniji: Birmingem, Liverpul, Bristol…

Političko rukovodstvo zemlje je u stalnom zasedanju. Kameron je održao hitne sastanke sa Terezom Mej, ministarkom unutrašnjih poslova, i šefom mnogo kritikovanog Skotland jarda Timom Godvinom i Kobrama, timom za delovanje u vanrednim okolnostima. Za četvrtak je zakazana vanredna sednica parlamenta.

Iako na ulicu od juče izlazi 16.000 umesto dosadašnjih 6.000 policajaca, još uvek nema naredbe za upotrebu sile u obračunu sa izgrednicima. Pravo je čudo da nema više ljudskih žrtava, tvrde očevici ovih dramatičnih događaja. U nemirima je do juče predveče stradao još jedan mladić pogođen gumenim metkom, a 525 izgrednika je uhapšeno.

Neredi su izbili u subotu uveče u Totenhemu, siromašnom kvartu Londona, kada je jedan tamošnji stanovnik crne puti usmrćen u još nerazjašnjenom obračunu sa policijom. Mediji nagoveštavaju da je policija pucala na Marka Dagana (29) iako niko od čuvara reda nije bio životno ugrožen.

Stanovništvo Londona juče je počelo organizovano da raščišćava krš koji je ostao posle treće noći. Mnogi ljudi su ostali bez doma ili privatne radnje. Juče je zapaljeno i skladište tehnike Soni, i mnoge druge prodavnice su opljačkane.

Osiguravajuće firme se preračunavaju i veruju da će se odšteta koju duguju vlasnicima radnji i demoliranih automobila popeti na više stotina miliona funti. U Londonu praktično vlada vanredno stanje, koje ipak još nije proglašeno. Mnoge javne saobraćajne linije ne rade, otkazani su sportski i kulturni događaji, a roditelji se pozivaju da upozore svoju decu da ne izlaze na ulicu i da se ne pridružuju bandama pljačkaša.

Z. Šuvaković
objavljeno: 10.08.2011

Ovde jedino Amerika i Nato sa nekim "milosrdnim andjelom" Libijskom zorom" da pomognu Englezima:aha:

xaxaxaxa neka place engleska majka !!!!!
Па да, и треба.
Допиздило људима лицемерје.
Као Гаша од Либије влада 41 годину, а ова матора олињала из Бакингемске палате не зна шта је доста.
И још средила да снаји наместе несрећу!
Фуј!
:bljak:

Па да, и треба.
Допиздило људима лицемерје.
Као Гаша од Либије влада 41 годину, а ова матора олињала из Бакингемске палате не зна шта је доста.
И још средила да снаји наместе несрећу!
Фуј!
:bljak:

ma i ovo su sami organizovali, iz besa i pakosti

Engleska je jako bitan sraf u zapadnoj civilizaciji. Nikakvi agresivni tupsoni ne mogu to da poremete pa makar ubili i kraljicu i premijera.

Цивилизације и падају кад им битни шрафови попусте...шта је било са Римом када су им једни такви ''агресивни тупсони'' закуцали на врата :mrgreen:

Slazem se da bi trebalo smiriti situaciju u Engleskoj ali ne prekomernom silom.

треба послати кандићку бисерко и остале жене у црном да протестују и праве перфомансе против полицијске бруталности и прекомерне употребе силе против сиротих невиних отпораша :lol:

Back