МАСОВНЕ ГРОБНИЦЕ У РС !

Ako dobro procistis tekst, mozes izvuci i poneku normalnu recenicu koju je mita napisao.......doduse, moras da je izvadis iz glupavog konteksta, ali , bolje ista nego nista.......

Zasto su srpske zrtve , kojih je evidentno bilo , toliko slabo medijski eksploatisane, i toliko zapostavljene , da je tesko nabrojati pet stratista srba, a da sira javnost zna za njih........

I ko je za to kriv??...........kriva je slobina i seseljeva bulumenta ratnih profitera i bandita, koja se nije potrudila da dokumentuje, nadje svedoke, slika, snimi skoro niti jedno od mesta gde su srbi masovno ubijani...........ne, njima je tada bilo najvaznije da cisterne i sleperi redovno i uredno ulaze sa naftnom i cigaretama .......yebalo se slobi i seselju za zrtve, sem ako nije trebalo da se malo patetishe i lamentira nad istima........:evil:

I danas, haski sud radi , po prijavama Batica, nevladinih organizacija , i retkih pojedinaca , koji su dostavili fakte i dokaze za masakre nad srbima..............u slobinim i seseljevim DB i policijskim dokumentima nema dovoljno ozbiljnih dokaza da osude dzeparosa iz marinkove bare, a kamoli nekog zlocinca.............

Sta ste ocekivali???.........da hrvati i muslimani prikupljaju dokaze za srpske zrtve??.......pa i tu je onaj hrvat, seticu se imena, prikupio vise dokaza od slobine drzavne bezbednosti.............zato, treba yebati kevu upravo onima koji su rat koristili da se obogate, zasednu na vlast, a da ih pritom nije racku zaboleo za zrtve sa srpske strane...............ali, glupi mita, mamina sparushena kita, i njegovi mamlaz - istomisljenici to ne mogu da razumeju.........od tumora gluposti na malom mozgu obnevidelo , pa poludelo skroz..............

Ти си прави пример описа дежурног курајбера који појма ни о чему нема а о свему има "своје мишљење". И прекини више стално да ми се вртиш око ките - јер ћу морати стварно да те поизнабадам у ту празну главурду...

Тоне стручне документације и материјала О ЗЛОЧИНИМА НАД СРБИМА ДОСТАВИО ЈЕ ПОЗНАТИ СТРУЧЊАК И ПАТОЛОГ ДР СТАНКОВИЋ који је био једно време и Министар одбране - и како можеш овако смрдљиве и бедне лажи да износиш.

Što se tiče ratnog profiterstva i ravnodušnosti naših vođa prema žrtvama sopstvenog naroda, Idi Amin je savršeno u pravu Bio sam tome svjedok i tokom ratnih godina ali i poslijeratnih, pa evo i sada kada je došlo vrijeme da skoro moramo kriti da smo bili vojnici Republike Srpske i stidjeti se toga, dok profiteri, uglavnom ljudi koji su u vrijeme rata bili na visokim položajima i koji su iste znali itekako dobro iskoristiti, danas imaju svoje fabrike, svoja mala carstva i nedodirljivi su. Žrtve rata više niko i nespominje.

Pa zanimljive su neke stvari i o njima bi zaista trebalo da se govori.

1. Nedavno je u SAD uhapšen nemački ratni zločinac koji je u drugom sv. ratu odgovaran za smrt nekoliko desetina hiljada Srba, Jevreja i Roma u Beogradu...
Kada je uhapšen, nespremni Bruno Vekarić je izjavio kako bi trebalo da se pronađu relevantni dokumenti o tome jer da "možda postoje osnove" da tražimo njegovo izručenje.
Direktorka arhive Srbije, gospođa Prpa je izjavila kako su krenuli u ubrzano prekopavanje i izučavanje dosijea nemačke i nedićevske vlade kako bi pronašli podatke o tome...

2. Srbija nije ništa učinila da kao oštećena strana traži od Austrije izručenje austrijskog državljana, inače ustaškog zločinca, iako je centar Simon Vizental napomenuo da Hrvatska očigledno po tom pitanju ništa ne čini (osim protokolarne "zainteresovanosti") i kako bi Srbija mogla da traži njegovo izručenje...

3. Još uvek ne znamo šta se dešava sa već godinu ili više dana uhapšenim pripadnikom TO Tuzle, koji je učestvovao u napadu na kolonu JNA.

4. Na suđenju Vojislavu Šešelju stalno se pojavljuju presretani snimci razgovora Miloševića, Karadžića i ostalih, a da niko nije pomenuo niti se zapitao kakvu smo to mi službu bezbednosti imali ako su nas prisluškivali svi mogući u okruženju, niti je pokrenuta bilo kakva inicijativa da ti nesposobni bezbednjaci koji su godinama arčili pare, dobili ogromne stanove u kojima se i danas baškare - snose odgovornost za svoju nesposobnost i neznanje posla koji rade...

5. Primera ima koliko hoćete, a oni samo govore o tome da su kod nas na gotovo sva mesta postavljeni nesposobni i nestručni ljudi koji nikada nisu odgovarali za svoje neznanje i greške koje su činili i čine i dalje...

mozda mogu ja da kazem koju,jer sam bio u posavini 92,i ucestvovao u operaciji koridor
sto se tice mrtvih i ubijenih srba...to je moglo biti jedino u opstinama odzak,orasje,modrica,gracanica,derventa......tu je koncetracija muslimansko-hrvatskih snaga bila najveca....na kolibama,itd
hrvati i muslimani tog kraja su bili od malena pro-ustaski uzgajani,jer je taj kraj bio izuzetno slavan po otporu ustasa partizanima...tako da je otpor u odzaku trajao do iza pada berlina
berlin pao,odzak nije.....krilatica cesto puta ponavljana u poslednjem ratu...
pomoc je stigla i iz hrvatske....1 i 3 gardijska,108,102 i jos jedna
no nebitno,znaci koncetracija neprijateljskih snaga,i to vrlo dobro naoruzanih i spremnih za borbu na tom prostoru.....sta vise,zbog slavne pro-ustaske proslosti kraja,vrlo nabrijani na ustastvo..tako da nikakvo cudo nije da su poubijali ljude....uopste me ne iznenadjuje...ali uistinu,nikakvih podataka niko o tome nije tada tamo iznosio
mi se jesmo borili na razbijanju njihovih snaga,jer su presekli koridor,koji smo kasnije probili kod brckog.....da bi spojili banjaluku sa restom srpske
u banjaluci je bilo tada vrlo tesko,i bila je prica da je 8 beba umrlo u bolnici usled nestasice
tada je doneta zajednicka odluka o proboju fronta na posavskom ratistu
vrs je pokusala nesto,ali vrlo neuspesno,naivno i tupavo su krenuli u napad,potcenivsi neprijatelja...napad je zaustavljen,uz velike gubitke...ponajvise su stradali tenkovi....kretali su u juris,bez zastite pesadije,i prethodnog granatiranja terena ka kome se islo
cist fijasko
tada dolazimo u pomoc mi...iskusniji borci koji smo koliko toliko imali iskustva iz hrvatske
uglavnom su bili ljudi poreklom iz bosne...mada imalo je i nas koji smo dosli kao iskusni kadar po naredjenju
skupili smo sve sto je valjalo u vrs....na spicu napada smo bili mi,iz 2 i 43 oklopne..
hrvati su u tom kraju imali nesto tenkova...iz hrvatske su presli.....dva su nam narocito zadavala probleme...brzo su menjali polozaje a i u tom kraju oko modrice pa sve do odzaka bila je i inace najveca koncetracija nep.vojske.....kada smo krenuli u juris i proboj,ja sam kao,ajhd sad da ne preteram,jedan od boljih komandanata,dobio naredjwenje da neutralisem ta dva tenka.....uspeo sam u tome,cak smo razbili i celu pratecu cetu......tada sam na posavini,na koridoru92,dobio orden nemanjica...kasnije i orden zastave republike srpske,ali to je druga prica
elem...razbili smo ih i probili polozaje,pocela je opsta bezanija...hrvatska vojska iz hrvatske,je pokusala da se vrati u slavoniju,ali su vecina docekani kod bos.broda mislim,i na nekoj cistini totalno razbijeni,kada su pokusali da predju u hr
sto se tice daljih borbi sa lokalnim snagama....kada su protivnici napustili odzak....odzak je bio prazan cela dva dana...niko od bosanskih srba nije smeo da udje u njega,jer se narod kao fol,plasio odzaka zbog reputacije koje je imao u 2.s.r
na kraju je vojska iz srbije uletela,koliko se secam....ubrzo padaju i derventa i modrica....ostaje jos zestoka koska...brcko....muslimani su drzali polozaje okolo...i nikako nisu smreli a ih napuste,jer je brcko bilo vrlo vitalno i vazno za rep.srpsku...
cak su i avioni morali da dejstvuju,koiko su bili utvrdjeni.....sto se tice tih,civilnih pokolja...u brckom su srbi pocistili muslimane i hrvate prvi..u samom gradu mislim...bilo je opakih zlocina
tako da...ja posavinu nepamtim kao mesto pokolja,poput istocne bosne...vec kao stvarno zestoku bitku....sta se radilo po selima pod njihovom kontrolom mi nemozemo da znamo....zato i nije cudo da se cudimo
eto...toliko o posavini

Љута мамбо, ти причаш о пробоју коридора, а ови злочини су се догодили прије њега. Покољ Срба у Бос.Броду је један од првих злочина у БиХ и радило се искључиво о цивилима. Мој колега је причао прије неку годину са једним чичом који је то преживио. Чича зна имена убица и јавно то прича, каже да се не боји али нико не реагује. То је до нас, а не до друге стране.
Мени је интересантна друга ствар у свему томе. У Сребреници није стрељано 8000 људи, поуздано знам. Чак их у току рата није толико ни погинуло у самој Сребреници. Цифра је вјероватнија за читав рат и за сва околна подручја заједно. Мени је невјероватна и цифра од 700 000 побијених у Јасеновцу. Тај логор је радио пуне 4 године, што би значило да је дневно убијано готово 500 људи. У већини изјава преживјелих се помињу као најстрашнији дани када је гинуло 300-400 људи. Ако се посебно сјећају таквих дана, значи да није сваки дан било тако. Знам да се у Јасеновцу није убијало на једном мјесту, то је био комплекс логора, али, математичка логика је неумољива. Штос је у томе што су у тој цифри све жртве (углавном хрватског и БиХ дијела Крајине), сви они који су побијени на кућном прагу, бачени у јаме и сл.
Сви су они звјерски побијени али је проблем у томе што ако су нпр. Муслимани и Хрвати звјерски побили из сваке општине у БиХ по 20 људи, то је 2000, али то није одједном и нема на то реакције (иако су сви побијени због нечије одлуке, као нпр. кад Бољковац каже да се официру ЈНА пуца у стомак, да му се побије породица и сл.), али кад се убије на једном мјесту онда је то злочин, геноцид. Значи проблем је у људској перцепцији. Ако предузеће гдје радите поткрадате мјесечно по 100 евра у периоду од 10 година, нисте неки посебан лопов и ако вас ухвате. Ако одједном украдете тих 12 000 евра, ви сте велики криминалац.

mozda mogu ja da kazem koju,jer sam bio u posavini 92,i ucestvovao u operaciji koridor

tako da...ja posavinu nepamtim kao mesto pokolja,poput istocne bosne...vec kao stvarno zestoku bitku....sta se radilo po selima pod njihovom kontrolom mi nemozemo da znamo....zato i nije cudo da se cudimo
eto...toliko o posavini

za pad posavine je medju najodgovornijim, gojko susak...
veliki trgovac teritorijama, oruzjem i svim ostalim ...

...hrvati i muslimani tog kraja su bili od malena pro-ustaski uzgajani,jer je taj kraj bio izuzetno slavan po otporu ustasa partizanima...tako da je otpor u odzaku trajao do iza pada berlina...

ovo sigurno vazi za hrvate, ovi drugi ne do `88-89. nego socijalisticki uzgajani.
drugo ne spominjes krajisnike. ja sam davno gledao neke trake krajisnici, martic, helikopter, tenkovi...

Moram priznati da sam čuo o zločinima koji su se dešavala u bosanskoj posavini. O brojkama ne bi, jer o tome ni ne znam. Upalo mi je jedno selo iz Eremitinog posta, koje se nalazi, u bosanskoj posavini. Tu se je napočetku rata dogodio zločin, sjećam se bio sam klinjo kad su svi ,što stari što mladi, oko mene o tome pričali dan poslje toga.
Jednostavno naši su prešli Savu i otišli u to selo, te srpske porodice, nekolko njih izmasakrirali...znam da su bile 3-4 prezimena ondosno porodice.O tome se je dosta pričalo, ono kako se kaže " u komšiluku".
Vinovnik tog zločina...ne bi mu navodio ime, al se to ovdje dobro zna tko je on, danas je jako poznat u cijeloj Hrvatskoj, sudjeluje u raznim emisijama zabavnog i drugoga sadržaja, političar, ugostitelj ma sve. Čak je bio u mojoj kući i hvalio se o tome, pred mojim starim, sjećam se da je rekao : " jao da znaš što smo ih klali"...mislim ja nisam bio tamo ali stari mi je pričao,još je rekao da su mu se noge oduzele kad je to čuo i da je jedva je čekao da ode.

Back