masoni u srbiji...

Juce lepismo slike raznih arhitektura a nigde nismo stavili "velikog arhiteku srbije" :D

picture.php

@milica cobanica
Molim vas vi zelite da vam pricam o simbolima u masoneriji, pa masonerija se moze slobodna nazvati religijom i to religijom kroz koju je provucen kompletan sadrzaj svih paganskih religija sveta pa i ovih drugih , dakle od kecelje koju dobijaju inicijacijom i rukavica, pa do tajnog imena bozanstva koje se otkriva u potpunosti na 33 stepenu sve ima duboku simboliku i zahteva kakvo takvo poznavanje materije i ozbiljnost, ja ne zelim ovde ikog da ubedjujem u bilo sta vec samo iznosim ono sto mislim , kapis....
a ako zelis imena i citate nema problema, ali sumljam da ce ti to bilo sta pomoci ako samo malo ne pokazes volje za istinom....
pozzz

:heart: sve sto imas o masonima iz Srbije lepi ovde
Prema pomenutom istrazivanju iz 1993. godine, od uticajnih pojedinaca izvan političkih stranaka u strukturi srpskog političkog lobija povezani sa vrhom nomenklature Srbije, kao masoni tada su navedeni princ
Aleksandar Karađorđević, Zoran D. Nenezić, Milan Panić i Željko Ražnatović Arkan.
U strukturi finansijskog lobija, na čijem se vrhu neminovno nalazi Slobodan Milošević, prema istoj analizi, kao masoni su pomenuti Đorđe Zečević, Dušan Mihajlović, braća Karić, Zoran Đinđić, Desimir Tošić, Jovica Stanišić, Vladislav Jovanović i Vladimir Cvetković.

ne fascinira me ama bas nista kod njih. jednostavno mi je bilo interesantno da vidim fasade na kojima ima masonskih obelezja. generalno, ja sam osoba koja voli lepe, neobicne, starinske fasade. ima li tu cega cudnog?

Ima, sestar i uglomer, meni to apsolutno nije interesantno,pogotovo na zgradama :roll: bez veze,piramide i simboli sunca i nekako ali lobanje i sestari pfff
Znaci tako,povrsno,ja mislo da imas neku zescu ideju iza svega ovoga :think:

Molim vas vi zelite da vam pricam o simbolima u masoneriji, pa masonerija se moze slobodna nazvati religijom i to religijom kroz koju je provucen kompletan sadrzaj svih paganskih religija sveta pa i ovih drugih , dakle od kecelje koju dobijaju inicijacijom i rukavica, pa do tajnog imena bozanstva koje se otkriva u potpunosti na 33 stepenu sve ima duboku simboliku i zahteva kakvo takvo poznavanje materije i ozbiljnost, ja ne zelim ovde ikog da ubedjujem u bilo sta vec samo iznosim ono sto mislim , kapis....
a ako zelis imena i citate nema problema, ali sumljam da ce ti to bilo sta pomoci ako samo malo ne pokazes volje za istinom....
pozzz
slazem se

Ako nekog interesuje neka pogleda dokumentarac esoteric agenda, tu se malo detaljnije govori o istorijatu iluminata i masona i šta nam to interesantno spremaju za budućnost.
Ako je neko već odgledao nek prokomentariše.

jos bolje Svetozar Radisic npr a i Dejan Lucic prica isto ;)

Ti si ismevao ljude koji pricaju o Reptilima i vredjao si ih....a sada si preporucio ljude koji su ih takodje spominjali, mada ne toliko direktno. Ali vidis ti to nisi znao. Drugi put ne prozivaj ljude koji pricaju o reptilima, jer sam sebi skaces u usta.

A vidis Dejan Lucic je na Jagodinskoj televiziji rekao sledece:"Da li su oni uopste ljudi, ili su kako neki kazu Reptili vanzemaljci, mozemo da diskutujemo na tu temu, ali da su dobri ljudi, to sigurno nisu."

Ima i snimak kada je to rekao, premotajte klip na 3:42, u tad je to rekao:

takodje i Svetozar Radisic koga si spomenuo je rekao:"uvek je potrebno nesto izazvati, da bi se mogao ostvariti cilj onih koji se napajaju energijom, jer je jako vazno shvatiti da postoje BICA koja se napajaju adrenalinom..."

premotajte klip na 6:15, u tom intervalu je Radisic rekao to:

Poslednja izmena:
RADI SE STVARNO O FRAKCIJAMA UNUTAR GOTOVO ISTE IDEOLOGIJE...
POSLE spektakularne konferencije za štampu Dušana Mihajlovića, ministra policije Vlade Srbije, kome je asistirao i Andreja Savić, šef Bezbednosno-informativne agencije, kada je saopšteno da su uhapšeni članovi terorističke grupe koja je imala za cilj da likvidacijama Zorana Đinđića, Čedomira Jovanovića, Miroljuba Labusa, Vojislava Šešelja i Jovice Stanišića destabilizuje vlast i izazove haos u zemlji, Tada se javila slika povezanosti ovdašnjih masona sa članovima te grupe koja je, po nekim informacijama, u sukobu sa drugom masonskom organizacijom čiji je značajan član upravo ministar policije Dušan Mihajlović. Mihajlovićeva **sabraća** su još i Nebojša Čović, Dragoljub Mićunović i Jovica Stanišić.
Željko Maksimović Maka (po mišljenju policije organizator ubistva generala Boška Buhe i još uvek nedostupan organima vlasti) bio u loži veliki orijent Dragana Maleševića Tapija. Mimo masonskih pravila, Tapi je Slobodanu Vuksanoviću dodelio treći stepen. Iako to Vuksanović negira, mnogi su ga videli u toj masonskoj loži** , navodeći kao članove ove masonske lože još i glumce Dragana Bjelogrlića, Mikija Manojlovića i Dragana Nikolića, Vladimira Savčića Čobija, kontroverznog biznismena Dušimira Zabunovića (firma MPS), direktora Beogradskog zoološkog vrta Vuka Bojovića, predsednika Stranke srpskog jedinstva Borislava Pelevića, uz već inkriminisanog Željka Maksimovića. Zbog ovog poslednjeg je došlo do Tapijevog sukoba sa Zoranom D. Nenezićem u Velikoj loži **Jugoslavija**, i dodaje se da je Tapi prijemom određenog broja moćnih direktora, kriminalaca i policajaca stvorio specifičnu masonsko-mafijašku organizaciju.

Back