masoni u srbiji...

MASONSKA PIRAMIDA U SRCU BEOGRADA

Piramida_ispred_Akademije_nauka.jpg

4.jpg

Zarubljena piramida postavljena ispred SANU.Na novcanici od jednog dolara motiv
je identican simbolu masona.

U CENTRALNOM delu najpoznatije beogradske ulice,
Knez Mihajlove, danas stoji simbol koji predstavlja
još jedan jasan masonski ''potpis''.To je piramida
koja se nalazi ispred zdanja Srpske Akademije nauka i umetnosti.

Zvanicno, napravljena je 1995. godine, kada je u
Velikoj galeriji SANU održana veoma posecena izložba
''Svet merenja''.Piramida oficijelno oznacava
geografski položaj Beograda, na njoj su ucrtane strane
sveta, kao i geografska dužina i širina.

Formalno objašnjenje zašto je ovaj simbol postavljen
glasi da je malo znamenitosti koje
su posvecene nauci, i da je ovo Jedno od njih.

Medjutim postoji i drugo lice ovog simbola.

"Progonjeni'' iskustvom
koje smo imali na Avali, kao i velikom važnošcu
piramide kao bitnog obeležja u slobodnih zidara,
rešili smo da uporedimo izgled ovog spomenika sa
drugim masonskim predstavljanjima piramide.Ovoga puta
bilo je zaista jednostavno...

Uz fotografiju piramide ispred SANU postavili smo
novcanicu od jednog dolara...Slicnost je bila
ocigledna,pa razloga za sumnju gotovo da nije bilo.

Poseban dokaz predstavljala je cinjenica da je
piramida na vrhu precizno zarubljena, na istom mestu
gde je to slikovito ucinjeno na americkoj novcanici.Na
moneti je na tom mestu prikazano ''oko
svevidece''.Podsecamo da se u levom uglu novcanice od
jednog dolara nalazi masonska piramida od 13 cigli, na
cijem se vrhu, u trouglu nalazi oko.Ono lebdi iznad
zaravnjene piramide, i simbolicki izražava
slobodnozidarsku ideju o predodredjenosti masonerije
da bude jedna vrsta elite.

Iznad ove piramide, na novcanici je ispisan masonski
moto od (opet)13 slova, ''Annuit coeptis'', koji potvrdjuje da su
oni na vrhu ''izabrani''.

Tako je Beograd dobio još jedan od mnogih simbola
koji odražava masonsku simboliku u samom srcu grada

OVA skulptura izdvojena je, i potpuno
samostalna.Najzad, masoni su po ko zna koji put dali
jasan znak svog prisustva, ali po pravilu
neprepoznatljiv za ''profane'', odnosno za one koji
nisu clanovi njihovog reda.Odani svojoj tradiciji,
koja ocigledno dugo postoji u srpskoj prestonici, ne
skrivaju svoje simbole na nevešt nacin, vec ih cak
otvoreno plasiraju u samom srcu grada, ali tako da
neupuceni ''od drveta ne vide šumu''.

Ali, ovo nisu jedini simboli u ovom delu
grada.Naprotiv.Vec smo pominjali cinjenicu da je
razdoblje izmedju dva svetska rata bilo doba procvata
masonerije ko nas.Tako upravo zdanja koja se nalaze u
okolini Ulice kneza Mihaila, ali i u Nušicevoj i Ulici
majke Jevrosime, kao i u Palmoticevoj obeležavaju vreme
ekspanzije onih gradjevina ciji su vlasnici ili
projektanti davali jasne znake svoje slobodnozidarske
pripadnosti.O njihovoj moci i ugledu govori i
cinjenica da su ovo bila veoma vreda zdanja,
izgradjena upravo na najskupljim lokacijama, tako da
su njihovi vlasnici bili iz samog politickog,
poslovnog ili finanskog vrha.

SIMBOLI masonerije nisu svuda u svetu rasporedjeni
na isti nacin.Tako je poznato da u SAD sve ''vrvi'' od
slobodnozidarskih znakova, ali da, na primer, u
Austriji i Nemackoj mnogo drugacije, i

Tamo si ovakvi ''potpisi'' kudikamo diskretniji.Slicno
je i u Italiji, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Poslednja izmena:
Ima jedna zgrada na Slaviji, kod stanice "devetke" i "trideset trojke" na čijem ulazu je svevideće oko koje baca svoje zrake na dve devojke koje u ruci drže zmiju i sovu, a prozori na poslednjem spratu su ukrašeni onim trouglom i šestarom sa slovom G

mislim da je mason ili neko ko je u zivotu potpuna budala ili najjadniji mutant komunisticke zamisli,iako to u prvi mah deluje ideoloski opozitno...
Neka neodredjena tuga spram ovakvih osoba..
U stvari znam...
To je ona tuga kad se pogledas u ogledalo
i shvatis da se u danu moras nositi sa gomilom majmuna,retardiranih debila i imbecila...
tada ti dodje da se nekako zamislis nad tim tuzno samotnom masonskim obelezjima...
Svet bi zaista bio bolje mesto kada bi se barem neko malo potrudio da ga prosvetli,umesto da pred
sobom imas beskrajni primer muljavine taloga najokorelijeg, najbezocnijeg ljudskog besmisla...
have a nice day..:cool:

Poslednja izmena:
Zao mi je sto necu da skinem tu istoriju (ne samo sto sam jako skeptican u vezi toga) nego sto svi vi koristite isti izvor (ivantic.net).

Mislim, koliko mogu biti verodostojne informacije iz jednog izvora, nasuprot sasvim drugacijim informacijama iz milion drugih izvora.

Treba da ti bude zao, ali jedino samog sebe.

I da si pronicljiv barem delom koliko si indoktriniran, programiran i prestrasen, mogao bi da shvatis da ivantic.net nije "izvor", vec mesto na kome je decko sakupio stvari iz miliona izvora.

Nemo da si taki Nikko .
Svako ima pravo na svoje ludilo.
Mi na nashe ,oni na njino.

Znash prisustvovao sam cesto dogadjajima da se odbegle svinje sa salasha same vrate na jesen, ne slutetji paprikash a sve strahujutji od nadolazetje hladne zime ,u potrazi za toplim pomijama i zavetrinom rodne kochine.
Neko sam pravi takav izbor,pa i mi.Da li,u kojoj meri,zapitajmo se?

Ajd uzdravlju svima.

Vid ovog Nikka, samo bi da se svadja sa mnom.

Vidi mali. Evo ti bombona i cuti, OK?

Nisam ti ja kriv sto su te banovali, sam si trazio.
Znaci, ko ga trazi, taj ga i dobija...mislim na ban. A ti si ga dobio. Ban, mislim....

A sad cuclaj bombonu i ne spamuj vise temo Milici.

Hahahah...ma i ja tebi... hahahah

Moj pokojni otac je prirpadao jednoj beogradskoj Lozi.Necu vam pisati o ritualu inicijacije i primanja u Masone(Slobodne Zidare) jer se to ne sme.On je meni ispricao.Nije to tajno drustvo vec svako od njih ne sme otkrivati identitet drugog clana ali svoj sme.Imajui posebne oznake,sto ih ja zovem,znackice koje pokazuju kom Redu i kojoj Lozi pripadaju.Ove godine je u Beogradu odrzan skup Masona iz cele Evrope.Cak je Mira Adanja Polak snimila emisiju o tome.Na svom nadgrobnom spomeniku moj tata ima obelezije svoje Loze,sanduk mu nije nosila porodica vec'braca' iz Loze i na njemu su bile tri ukrstene ruze koje su simbolizovale piramidu.Slazem se da u svakom zitu ima i kukolja ali generalizovati sve Masone kao otpad i sljam mislim da nema bas velikog smisla.Posle njegove smrti oni i dan danas nas kontaktiraju i u obavezi su da nam ,ne daj Boze uvek pomognu bez obzira da li oni to zele ili ne.To im nalaze njihov Kodeks casti.Osim,inicijacije,odnosno rituala primanja u Masone moj cale nije mnogo pricao o tome ali znam kada je on organizovao skup za svoju Lozu u cast svog primanja u istu,videla sam ljude od kojih vam zastaje dah i velika mi je cast sto sam upoznala takve ljude.

Necu vam pisati o ritualu inicijacije i primanja u Masone(Slobodne Zidare) jer se to ne sme.On je meni ispricao.Nije to tajno drustvo vec svako od njih ne sme otkrivati identitet drugog clana ali svoj sme.Imajui posebne oznake,sto ih ja zovem,znackice koje pokazuju kom Redu i kojoj Lozi pripadaju.Ove godine je u Beogradu odrzan skup Masona iz cele Evrope.Cak je Mira Adanja Polak snimila emisiju o tome.Na svom nadgrobnom spomeniku moj tata ima obelezije svoje Loze,sanduk mu nije nosila porodica vec'braca' iz Loze i na njemu su bile tri ukrstene ruze koje su simbolizovale piramidu.Slazem se da u svakom zitu ima i kukolja ali generalizovati sve Masone kao otpad i sljam mislim da nema bas velikog smisla.Posle njegove smrti oni i dan danas nas kontaktiraju i u obavezi su da nam ,ne daj Boze uvek pomognu bez obzira da li oni to zele ili ne.To im nalaze njihov Kodeks casti.Osim,inicijacije,odnosno rituala primanja u Masone moj cale nije mnogo pricao o tome ali znam kada je on organizovao skup za svoju Lozu u cast svog primanja u istu,videla sam ljude od kojih vam zastaje dah i velika mi je cast sto sam upoznala takve ljude.
Deo simbola se da pocetniku ali on je namerno vodjen u drugi pravac sa laznim interpretacijama. Nije namenjeno da on razume njih,nego je namenjeno da on misli da razume njih. Njihov pravi znacaj je rezervisan za Adepte,za Princeve Masonerije. Ovo je razlog zbog cega 95% koji su u masoneriji nemaju pojma koji su ciljevi organizacije. Oni su pod iluzijom da je to drustvena organizacija koja radi za dobro drustva.

To sto kazes da je Mira Adanja Polak snimila emisiju o tom skupu u Bgu, kako i ne bi kada joj je driketor televizije na kojoj radi mason Aleksandar Tijanic.

Deo simbola se da pocetniku ali on je namerno vodjen u drugi pravac sa laznim interpretacijama. Nije namenjeno da on razume njih,nego je namenjeno da on misli da razume njih. Njihov pravi znacaj je rezervisan za Adepte,za Princeve Masonerije. Ovo je razlog zbog cega 95% koji su u masoneriji nemaju pojma koji su ciljevi organizacije. Oni su pod iluzijom da je to drustvena organizacija koja radi za dobro drustva.

To sto kazes da je Mira Adanja Polak snimila emisiju o tom skupu u Bgu, kako i ne bi kada joj je driketor televizije na kojoj radi mason Aleksandar Tijanic.

Šta Masonstvo uči?
Masonstvo nas uči nekim važnim principima. Nema ničeg iznenadjujućeg na tom spisku. Masonstvo uči:

Pošto je Bog Tvorac, svi ljudi i žene su Božija deca. Zato su svi ljudi i žene braća i sestre, dostojni poštovanja čije se mišljenje mora uvažavati i mora se voditi računa o njihovim osećanjima.

Svaki pojedinac mora preuzeti odgovornost za svoj sopstveni život i dela. Ni bogatstvo ni siromaštvo, ni obrazovanje ni neznanje, ni zdravlje ni bolest, nikoga ne mogu osloboditi obaveze da čini ono najbolje što on ili ona mogu učiniti s obzirom na okolnosti.

Niko nema pravo da govori nekome drugom u šta ona ili on moraju verovati ili misliti. Svaki muškarac i žena imaju potpuno pravo na intelektualnu, duhovnu, ekonomsku i političku slobodu. Ovo pravo nam je dodelio Bog, ne čovek. Sve tiranije, u ma kakvom obliku se javile, su nezakonite.

Svaki pojedinac mora učiti i primenjivati samokontrolu. Svaki pojedinac mora obezbediti da njegova duhovna priroda nadvlada animalnu. Na drugi način, mogli bismo reći da čak i ako smo u iskušenju da pobesnimo, ne smemo biti nasilni. Čak i ako smo u iskušenju da budemo sebični, moramo biti darežljivi. Čak i ako smo u iskušenju da nekome "otpišemo" moramo pamtiti da je on ili ona ljudsko biće i da zaslužuje naše poštovanje. Čak i ako nas mrze, moramo uzvraćati ljubavlju ili, u najmanju ruku, ne smemo uzvraćati mržnom. To nije lako!

Vera mora biti u središtu naših života. Tu veru pronalazimo u domovima našeg bogosluženja, ne u Slobodnom zidarstvu, ali Masonstvo neprestano podučava da je pojedinčeva vera. bez obzira kojoj pripada, središte ispravnog života.

Svaki pojedinac je dužan da bude dobar gradjanin, poslušan zakonu. To ne znači da mi ne pokušavamo da izmenimo stvari, ali do promena mora doći legalnim putem.

Važno je delati da bi se ovaj svet učinio boljim za sve koji žive u njemu. Masonstvo podučava da je važno činiti dobro, ne zato što to osigurava pojedinčev odlazak na nebo - tim pitanjem se bavi religija, ne bratstvo - već zato što je naša dužnost prema drugim muškarcima i ženama da učinimo njihov život onoliko ispunjenim koliko može biti.

Čast i postojanost karaktera su od suštinskog značaja za život. Život bez časti i karaktera je i bez značenja.

Koji su uslovi potrebni da bi se postao član?
Osoba koja želi da se pridruži Masonstvu mora biti muškarac (to je bratstvo) zdrav telom i duhom, koja veruje u Boga, da je dosegla onaj broj godina koji je propisalo Masonstvo u njegovoj zemlji i da je osoba od ugleda. (treba razumeti da zahtev "zdrav telom i duhom" - koji potiče od kamenorezaca Srednjeg veka - ne znači da fizički hendikepirane osobe ne mogu postati Masoni; mnogi jesu)Kada je čovek Mason?

Kada može posmatrati reku, brda i daleke vidike sa dubokim osećanjem sopstvene malenkosti u velikom poretku stvari, a opet imati veru, nadu i hrabrost - izvore svake vrline.

Kada zna da je u dubini svoga srca svaki čovek tako plemenit, tako zao, tako božanski, tako djavolski i tako usamljen kao i on sam, i kada traga da upozna, da oprositi i da voli svakog svog ljudskog sabrata.

Kada zna kako da saoseća sa ljudima u njihovim jadima i, šta više, čak i u njihovim gresima - znajući da svaki čovek vodi tešku bitku sa mnogim izazovima.

Kada nauči da stvara prijatelje i da ih čuva, a iznad svega da bude prijatelj sam sa sobom.

Kada voli cveće, kada ptice ume da lovi bez puške, i oset i treptaj davno zaboravljene radosti kada čuje smeh male dece.

Kada se može osetiti srećnim i uzvišenog duha pred sitnim kinjenjima života.

Kada ga zvezdama ovenčano drvo i bljesak Sunca na vodi prožmu kao pomisao nekog veoma voljenog i davno nestalog.

Kada nijedan glas nevolje ne dopre do njegovog sluha bez odziva i kada mu se nijedna ruka ne pruži tražeći pomoć bez njegovog odgovora.

Kada pronadje dobro u svakoj veri koja omogućuje čoveku da postane svestan božanskog i da uvidi veličanstveni smisao života, bez obzira kakvo je ime te vere.

Kada može pogledati u blato kraj druma i videti nešto osim mulja, i kada na licu najnesrećnijeg smrtnog sabrata može videti nešto osim greha.

Kada zna kako da se moli, kako da voli, kako da se nada.

Kada veruje u sebe, u svoga sabrata i u svoga Boga; u ruci mač protiv zla, u srcu zvuk pesme - srećan što živi, ali bez straha da umre!

Takav čovek je dopro do jedine stvarne tajne Masonstva one koju ona želi da daruje čitavom svetu.
_______Preuzela sam sa neta jer me mrzi da toliko kuckam ali u sustini to je to.___________

Mi to znamo i podrzavamo i cak prihvatamo ali je problem sto manjina tih masona su malo udareni mokrom krpom a u rukama drze konce svetske ekonomije,oruzija,hrane i lekova(a uskoro i vode) i put kojim nas vode nama se ne svidja:(

Mi to znamo i podrzavamo i cak prihvatamo ali je problem sto manjina tih masona su malo udareni mokrom krpom a u rukama drze konce svetske ekonomije,oruzija,hrane i lekova(a uskoro i vode) i put kojim nas vode nama se ne svidja:(

Nemoj da si tako pesimican:)U svakom zlu ima i neceg dobrog.Sto bi neki rekli-ko zna zast je to dobro:)

Sto bi neki rekli-ko zna zast je to dobro:)
Dobro je za masone i njihovu materijalnu situaciju, i njihove šefove, a loše je za njihovu dušu, i loše je za sve ostale građane koji nisu masoni.

Ne dozvolite da vas masoni uvuku u svoju "organizaciju". Pre nego sto vas navuku zavedeni njihovom slatkorečivošću i novcem, procitajte o tome:

-Da li je slobodno zidarstvo (masonerija) zaista slobodno?
-Ko je masonski Bog?
-Masonski simboli
http://www.scribd.com/doc/12304244/Masoni-Tajna-Reduce

Poslednja izmena:

Back