Masoni, Templari, Rotarijanci

Ovde ima bas razlicitog misljenja tacnog i netacnog!!!! To vam je isto kao kada je kralj preveo bibliju sa latinskog na narodni da bi je mogao narod-seljaci citati.Ali ono sto se nije nadao je to sto je citac postao i TUMAC-tumacio je je.Tako da knjigu u ruke pa citaj ne oslanjaj se mnogo na internet i ne dolazi do lakomislenih tumacenja onog oko cega se gubilo zivot i vekovima raspravljalo.Nije laka tema i nezahvalna je !!!Ovde mozete samo da pokazete svoje veliko neznanje.;)

Preporucujem ti knjigu Tajna drustva,u izdanju Mono&Manana.U pitanju je enciklopedijsko izdanje,Larousse,u prevodu Ibrahima Begovica.Knjiga je zaista odlicna i sveobuhvatna.Moze da ti sluzi i samo informativno-ako ne zelis da se preterano udubljujes,ili kao pocetak u neko dalje proucavanje.
Ja sam je procitala od korice do korice...nadam se da ces i ti;)
evo slicica.....

Ne pristupa se. Oni te pozovu ako iza sebe imaš nešto što je po njima vredno.

Niko te ne zove, vec je potreban najbitniji tzv. voljni moment. Dakle, potrebno je da "zakucas" na vrata i zatrazis svoj prijem. Slobodni zidari ne vrbuju, to nije u skladu sa slobodnozidarskim nacelima. Potrebno je da sam zatrazis prijem. Da li ces to uciniti preko svojih prijatelja koji su vec u Bratstvu ili mozda mozes zahtevati prijem po svom poreklu (tj. da ti je recimo otac mason), nebitno je, bitno je da ti to sam zelis.

Ovde ima bas razlicitog misljenja tacnog i netacnog!!!! To vam je isto kao kada je kralj preveo bibliju sa latinskog na narodni da bi je mogao narod-seljaci citati.Ali ono sto se nije nadao je to sto je citac postao i TUMAC-tumacio je je.Tako da knjigu u ruke pa citaj ne oslanjaj se mnogo na internet i ne dolazi do lakomislenih tumacenja onog oko cega se gubilo zivot i vekovima raspravljalo.Nije laka tema i nezahvalna je !!!Ovde mozete samo da pokazete svoje veliko neznanje.;)

Koliko si ti merodavan da procenjujes sta je tacno, a sta netacno?
Slozicu se da ima mnogo iznetih netacnih, kao i tacnih tvrdnji. To je neminovno, sobzirom da ova tema ima sada vec 38 stranica i toliko toga iznetog. Prosto bi bilo cudno da je sve tacno ,odnosno netacno...

Da li hoces da kazes da je potreban jedan sablon po kome ce svi morati da razumeju na istovetan nacin procitano? Ko je taj koji ima prava da namece tumacenja na samo jedan jedini i po njemu ispravan nacin. Svaka knjiga je podlozna tumacenjima i svako je moze doziveti na sopstveni nacin.

Pogledajte prilog 32979

Moj skroman doprinos vašoj priči.
Proučite shemu, samo polako. Može se svašta u njoj pronaći.

Obratite pažnju na levi krak šestara. Tu su i templari i malteški vitezovi i crvenokrstaši.
Slika je malo nečitka. Ali ko traži-naći će. Obradite je malo u nekom photo-shopu. Izvucite kontrast. Svašta se u njoj može pronaći!

Među brojnim pravilima viteškog reda Templara, za koja se tvrdi da su ustanovljena u 11-tom veku ( ?? ) ( red je ustanovljen 1118-te godine ), pod rednim br. 21 navodi se sledeće:

Some of The Original Rules of the Knights Templars (11th Century)
………………………………………………………………….

21. Masons are the only other people permitted to wear gloves to protect their hands
(Masoni su jedini među ostalima kojima je dopušteno da nose rukavice radi zaštite ruku. )

Šta se može izvući kao zaključak ( ili pre- pitanja ) iz toga?

Templarska pravila ustanovljena su u 11. veku, a red Templara je osnovan početkom 12. veka?
Masoni su postojali pre ustanovljavanja reda Templara?
Masoni su bili privilegovani pripadnici Templara?
Templari su osnovani unutar organizacije masona?
Masoni su bili inicijatori ili su u najmanju ruku doprineli osnivanju Reda Templara?

Šta nam govori ova slika o odnosu -masoni-templari?

Pogledajte prilog 32998

21. Masons are the only other people permitted to wear gloves to protect their hands

Hajde da zanemarimo prethodna pitanja i ovo pravilo prevedemo drugačije, bukvalno:

(Zidari su jedini drugi ljudi kojima je dopušteno da nose rukavice radi zaštite ruku. )

Otvara se pitanje:

Zašto su u 11. ( ili 12. ) veku zidari bili privilegovani od strane tako moćnog reda?

Drugo pitanje:

Ako i templari pripadaju masonskoj organizacionoj piramidi, kako objasniti činjenicu da je njihova uloga čuvanje i zaštita hrišćanskih relikvija, a pri tome se masonima generalno pripisuje opredeljenje za Atntihrista?

Na slici u prethodnom postu tekst na lenti glasi: THE GRAND CONCLAVE OF MASONIC KNIGHTS TEMPLAR IN ENGLAND AND WALES.

Znači, to su masonski vitezovi templari. Uniforma i oružje su, očigledno, iz perioda znatno ranijeg od onog u kojem datira osnivanje prvih masonskih loža u Engleskoj. Ali simboli na štitovima su nedvosmisleno masonski.

Da li vam tu sve štima?
Možda neko zna odgovor?

Ovde sam procitao mnogo pogresnih informacija, te sam odlucio da se registrujem i napisem
ovaj post. Kao sto rekoh, procitao sam mnogo nebuloza i zelim da vam ukazem
na neke stvari. Primetio sam da niko nije spomenuo KOMISIJU. Naime, radi se o tajnom drustvu
koji nije toliko javno eksponirano, ali verujte trenutno ima neuporedivo veci uticaj od masona.
Na vrhu KOMISIJE nalaze se cetiri od kojih se tri nazivaju VELICANSTVENI. Pristup drustvu je
gotovo nemoguc. Za sada toliko od mene, ako neko zna i spreman je neka napise jos neku informaciju.
Ja dalje ne bih.

ja sam cuo(procitao)da je danas najjaca tajna organizacija NOVI AKROPOLJ-iza koje slede-komitet 300,iluminati pa nanize i da je sve to jedna stvar samo na razlicitim nivoima.novi akropolj je u stvari-new age i on je na vrhu svega-njegov znak je=ZUTI KRUG NA PLAVOJ PODLOZI?????????????????????

Među brojnim pravilima viteškog reda Templara, za koja se tvrdi da su ustanovljena u 11-tom veku ( ?? ) ( red je ustanovljen 1118-te godine ), pod rednim br. 21 navodi se sledeće:

(Masoni su jedini među ostalima kojima je dopušteno da nose rukavice radi zaštite ruku. )

Templarska pravila ustanovljena su u 11. veku, a red Templara je osnovan početkom 12. veka?
Masoni su bili inicijatori ili su u najmanju ruku doprineli osnivanju Reda Templara?

Pogledajte prilog 32998

Zvanično da,ustanovljen je 1118g., zaboravljaš ili nisi obavešten da je osnivač reda 1110 g. Ig de Pajen sa jos 9 vitezova otišao u svetu zemlju,te da su oni bili ti koji su pisali i ustanovili Templarska pravila .
pozz

Koliko si ti merodavan da procenjujes sta je tacno, a sta netacno?
Slozicu se da ima mnogo iznetih netacnih, kao i tacnih tvrdnji. To je neminovno, sobzirom da ova tema ima sada vec 38 stranica i toliko toga iznetog. Prosto bi bilo cudno da je sve tacno ,odnosno netacno...

Da li hoces da kazes da je potreban jedan sablon po kome ce svi morati da razumeju na istovetan nacin procitano? Ko je taj koji ima prava da namece tumacenja na samo jedan jedini i po njemu ispravan nacin. Svaka knjiga je podlozna tumacenjima i svako je moze doziveti na sopstveni nacin.

IMAM UTISAK DA OSOBA KOJA PISHE OVAKVE BALJEZGARIJE NEDOZRELI KLINAC KOJI IMA PUUUNO SLOBODNOG VREMENA. DA SE STVARNO RAZUME U OVAKVE STVARI MORAO BI DA BUDE MASON,A NI JEDAN MASON POD ZAKLETVOM NECE JAVNO DA GOVORI O BILO CHEMU. AKO PAK NIJE MASON NEGO SVOJA ZNANJA PABIRCHI SEDECI U BIBLIOTECI I KNJIZARAMA ONDA MU SE DAJE OGROMAN ZNACHAJ

IMAM UTISAK DA OSOBA KOJA PISHE OVAKVE BALJEZGARIJE NEDOZRELI KLINAC KOJI IMA PUUUNO SLOBODNOG VREMENA. DA SE STVARNO RAZUME U OVAKVE STVARI MORAO BI DA BUDE MASON,A NI JEDAN MASON POD ZAKLETVOM NECE JAVNO DA GOVORI O BILO CHEMU. AKO PAK NIJE MASON NEGO SVOJA ZNANJA PABIRCHI SEDECI U BIBLIOTECI I KNJIZARAMA ONDA MU SE DAJE OGROMAN ZNACHAJ

Trudio sam se da ova tema bude kvalitetna. Postoji vec skoro 3 godine i zaista je bilo svega i svacega, ali ovoliko drskosti ne secam se da je bilo.

Kaze se, nezreli klinac... Pritom, zaista nije primereno da se izrazavas na ovakav nacin:
IMAM UTISAK DA OSOBA KOJA PISHE OVAKVE BALJEZGARIJE...

Nakon tvog posta, ni sam vise ne znam ko je "nedozreo"...
Mada, to vise govori o tvojim namerama i stepenu kulture. Razmisljaj ti i dalje sta to bese 25. decembar i ziv mi bio!!! Sol in Victus!

Misha :.

Trudio sam se da ova tema bude kvalitetna. Postoji vec skoro 3 godine i zaista je bilo svega i svacega, ali ovoliko drskosti ne secam se da je bilo.

Kaze se, nezreli klinac... Pritom, zaista nije primereno da se izrazavas na ovakav nacin:

Mada, to vise govori o tvojim namerama i stepenu kulture. Razmisljaj ti i dalje sta to bese 25. decembar i ziv mi bio!!! Sol in Victus!

Shto sam mislio to sam i napisao. NEDOZREO je termin koji sam upotrebio sa svrhom i nemash potrebe da mi objashnjavash shta sam hteo reci. O 25.decembru bih imao svashta da ti objasnim pa mi ni tu ne treba tvoj komentar, a shto se tiche kulture,mislim da je najnekulturnija pojava biti neznalica a u sve se petljati. Da si postavio temu Knjige koje sam prochitao,mozda bi ovaj forum imao i neki smisao ali postaviti temu masonerije i praviti se da si kompetentan.............e to je bezobrazluk za desestku

Potpuno je primereno nazivati stvari pravim imenom,osim ako forum nije kolektivno pravimo se ludi i blesavi. A poshto se sva tvoja kritika svodi na gramatichko ispravljanje mog nicka,imam i ja da dodam neshto. Tri tachke koje dodajesh na svoj nick mogu da pishu samo INICIRANI masoni majstori i to u posebnim sluchajevima,a ne na internet forumu,shto je josh jedan dokaz da si lazan i NEDOZREO. Da ne spominjem tvoje nadobudne komentare koji su TOTALNE bljuvotine,koje mogu biti zanimljive dvanaestgodishnjacima koji se igraju tajnog drushtva na raspustu.

Pogledajte prilog 32998

Slika je preuzeta sa sajta bradfordskog univerziteta u kojem je smeshtena pozamashna arhiva o starim masonskim ritualima i praksama. Rituali i statut reda chiji je grb istaknut pripadaju Velikom matichnom taboru visheg reda vitezova templara.Jedno vreme nije bio u upotrebi sve do pochetka 19.veka. Chitava templarska ikonografija u masoneriji sluzi da ilustruje da se masoni organizuju na isti ili slichan nachin kao templari te da rade slichne stvari. Masonerija dolazi sa erom verskih ratova u evropi,sa pojavom deizma i nema nikakve direktne veze sa viteshkim redom.

Back