Masoni, Templari, Rotarijanci

......ne budi bukvalista...KO je "taj 1 Bog" kod hishccana...?
Nisam ja bukvalista, nego ti ne znas precizno da postavis pitanje, a bez toga nema nikakve diskusije. No iako osecam da je tvoje pitanje bilo trik-pitanje, sam si kriv sto si sebe zavezao u cvor s njim.

...ne...on je sin Bozhiji..:lol:
...ne brini...imam strpljenja...josh uvek chekam IME Vrhovog Boga u Hrishccana...!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...gde se izgubi Coptic rain...xaxaxa

Znaci moram da sedim pred kompom 24h? Svasta. Odgovoricu kad budem imala vremena da dodjem na net... Tako se ne dobija rasprava, drugar, ali ti si trol ocigledno.

Za ime mozes da cekas do Sv. Nikad. Jer kao sto kaze oklop, nisi ti ni prisao Bibliji, jer bi inace znao "Da Oca niko ne zna do Sin, i kome Sin hoce kazati."
Da li ZAISTA mislis da bi bog Otac dao svoje ime iskvarenom coveku i raspolozivo crnomagijasima i vesticama na koriscenje?

Poslednja izmena:
Ne postoji vrhovni Bog postoji samo jedan Bog. Ja sam ti već dao odgovor, a to što ti nećeš da ga shvatiš to je već druga priča.

...da nije Allah...? :mrgreen:

Nisam ja bukvalista, nego ti ne znas precizno da postavis pitanje, a bez toga nema nikakve diskusije. No iako osecam da je tvoje pitanje bilo trik-pitanje, sam si kriv sto si sebe zavezao u cvor s njim.

nekoliko puta sam postavio preciznije ( samo za tebe ) pitanje...:hahaha:

Znaci moram da sedim pred kompom 24h? Svasta. Odgovoricu kad budem imala vremena da dodjem na net... Tako se ne dobija rasprava, drugar, ali ti si trol ocigledno.

Za ime mozes da cekas do Sv. Nikad. Jer kao sto kaze oklop, nisi ti ni prisao Bibliji, jer bi inace znao "Da Oca niko ne zna do Sin, i kome Sin hoce kazati."
Da li ZAISTA mislis da bi bog Otac dao svoje ime iskvarenom coveku i raspolozivo crnomagijasima i vesticama na koriscenje?

...e moj dechko...Bash zbog toga shto sam dobro prouchio nekoliko razlichitih varijanti Biblije postavljam to pitanje...

...a zashto se ti profani ' rishccanine nashao u chudu za Masonskog Boga...?...kazhesh, ne zove se nikako, pa samim tim Masoni su sharlatanija...:rotf:...a ti ' rishccanine, ni ti nemash ime svoga Boga...dok Masoni imaju IME za svog...ali budi siguran da tebi i slichnima necce recci...:bye:

Jedan Beskonacni Kreator = Veliki Neimar (Arhitekta) Svih Svetova
ATS: Ko je tvoj 'kreator' i da li je tvoj 'kreator' isti kao naš 'kreator'?

HH: Ovo je odlično pitanje koje mogu da iskoristim da približim našu komunikaciju 'Suštini'.

Da i ne. Prvo morate da razumete Kreaciju.

U početku, postoji Beskonačno Jedno. Ovo je Izvor Svega. Inteligentna Beskonačnost. Ona je neostvarena Apsoluta. U njoj je neograničen potencijal, čekajući da "postane". Mislite o tome kao "neisklesanom bloku" Vaših taoističkih tradicija.
Inteligentna Beskonačnost, postaje "svesna" sebe, zatim teži da Se iskusi te je Jedan Beskonačni Kreator "rođen" ili "ostvaren" (u vašem trećedenzitetskom shvatanju ovo je "prostor"). U stvari, Kreator, je tačka fokusirane Beskonačne Svesti, ili svesnosti, u Beskonačnu Inteligentnu Energiju.
Jedan Beskonačni Kreator takođe postavši svestan sebe, želi da se iskusi kao Stvaratelj, i na taj način, počinje sledeći korak na dole u spirali Kreacije. Jedan Beskonačni Kreator, u fokusiranju Svoje Inteligentne Beskonačnosti, postaje Inteligentna Energija (koju biste vi mogli nazvati Veliko Centralno Sunce) i deli se na manje delove Sebe, koja onda opet sebe mogu doživeti kao Kreatore (ili Centralna Sunca). Drugim rečima, svako Centralno Sunce (ili Kreator) je 'korak dole' u svesti (ili distorziji) iz Originalne Misli Kreacije. Dakle, "U početku" nije bila "Reč", nego Misao. Reč je misao izražena i ostvarena kao Kreator.

Postoji Jedinstvo. Jedinstvo je Sve što postoji. Inteligentna Beskonačnost i Beskonačna Energija. Dvoje su Jedno i u njima je potencijal za čitavu Kreaciju. Ovo stanje svesti bi se moglo nazvati kao 'Bivstvo'.

Inteligentna Beskonačnost ne prepoznaje svoj "potencijal". To je neostvarena Apsoluta. Ali Beskonačna Energije prepoznaje potencijal 'postajanja' svih stvari, kako bi se privuklo bilo koje željeno iskustvo u 'bivstvo'.

Beskonačna Inteligencija se može posmatrati kao centralni "Puls" Života a Inteligentna Energija kao Duhovna "krv" (ili potencijal) koja "pumpa" da bi Kreator stvorio Kreaciju.

Ova slika može da doprinese vašem razumevanju:

HiddenHand010409.gif

Kreacija je zasnovana na 'Tri primarne Distorzije Zakona Jednog'.

1). Slobodnoj Volji:

U prvom Zakonu (ili distorziji) Kreacije, Kreator dobija Slobodnu Volju da se spozna i iskusi kao individualan iako (paradoksalno) jedinstveni aspekt Jednog.

2). Ljubavi:

U drugom Zakonu Kreacije, početna distorzija Slobodne Volje, postaje tačka fokusa svesti poznate kao Logos, ili 'Ljubav' (ili Reč u terminu Biblije). Ljubav ili Logos, koristeći Svoju Beskonačnu Inteligentnu Energiju, onda preuzima ulogu ko-stvaranja širokog niza fizičkih iluzija ('misaonih formi ") ili Denziteta (što neki zovu dimenzije) u kojima prema Svom Inteligentnom naumu, najbolje nudi paletu "potencijalnih" iskustava u kojima Se može spoznati.

U suštini, Jedan Beskonačni Kreator, koji Se deli u Logose, mogao bi se nazvati u vašem trećedenzitetskom shvatanju kao 'Univerzalni Kreator". Drugim rečima, i Logos, stvara na Univerzalnom nivou Bivstva. Logos stvara fizičke Univerzume, u kojima To i Kreator mogu da iskuse sebe.

("Neka bude svetlost")

3). Svetlo:

Da bi se izrazila ova Beskonačna duhovna ili "Životna" Energija u vidu fižičke misaone forme ili Denziteta, Logos stvara treću distorziju, ili Svetlost. Od tri originalne Primarne distorzije Jednog u donošenju Kreacije, postoji mnoštvo drugih pod-distorzija, sa svojim specifičnim paradoksima. Cilj Igre je ući u ove u daljim deljenjima Kreacije, a zatim pokušati da usklade polariteti, da bi se ponovo spoznala Jednost kao njihov Kreator.

Priroda svih ovih fizički izraza Energije je svetlost. Tako da gdegod da postoji bilo koji oblik fizičke 'materije', postoji Svetlost, ili Božanska Inteligentna Energija u svojoj suštini ili centru.

Nešto što je beskonačno ne može biti "osim" ili "mnogo", Beskonačni Kreator zna samo Jedinstvo. Tako, crtajući preko Inteligentne Beskonačnosti, jedan Beskonačni Kreator je dizajnirao nacrt na osnovu konačnih principa Slobodne Volje Svesti i pod-nivoa Kreacije, koje zauzvrat, mogu da postanu svesne sebe, i tražiti da se iskuse kao Kreatori. I tako u stilu "ruskih babuški" eksperiment je 'prenesen' na dole i dole. Nivoi Kreacije u okviru nivoa Kreacije.

Jedan Beskonačni Kreator (ili Veliko Centralno Sunce) prenosi Svoju Beskonačno Energiju da postane Logos. Logos zauzvrat dizajnira ogromne Univerzume prostora (još uvek nematerijalizovane), prenoseći dole i deli Se opet u Logoe (množina), drugim rečima, u niz Centralnih Sunca koja će svaki postati Logos (ili 'ko-kreator' ) Svog sopstvenog Univerzuma, gde svaki individualizovani deo Jednog Beskonačnog Kreatora, sadrži u Sebi kao Svoju samu suštinu, Inteligentnu Beskonačnost.

Korišći Zakon Slobodne Volje, svaki Univerzalni Logos (Centralno Sunce) dizajnira i stvara sopstvenu verziju ili perspektivu "fizičke stvarnosti" 'u kojoj Se iskušava kao Kreator. Prenoseći dole opet, fokusira Svoju Inteligentnu Energiju i stvara nemanifestovan oblik Galaksija unutar Sebe, i deli Se još dalje u 'ko-kreator' delove ('Sub-Logose "ili Sunca) koji će onda dizajnirati i izraziti svoje ideje fizičke stvarnosti u obliku tačaka Svesti koje nazivamo Sunčevim Zvezdama i Planetama.

"Planetarni entitet" (ili "Duša") započinje prvi Denzitet iskustava, u kojem se drugi individualizovani deo Jednog može inkarnirati. Baš kao i sa svim Logosima i Pod Logosima Kreacije, svaka duša je još jedan manji jedinstven deo Jednog Beskonačnog. Na početku, Inteligentna Energija planete je u stanju koji biste vi mogli nazvati 'haos', što znači da je Energija nedefinisana. Onda proces započinje ponovo. Planetarna Energija počinje da postaje svesna Sebe (prvi denzitet spoznaje je "Svest") i Planetarni Logos (pod-pod-Logos u suštini) počinje da kreira druge silazne korake unutar Sebe, i unutrašnja građa planete počinje da se formira; kao što se sirovi elementi vazduha i vatre kombinuju da bi "radili na" Vodama i Zemlji, tako povećavajući svesnost njihovog 'bivstva', te proces 'evolucije' počinje, formiranjem drugog Denziteta.

Drugodenzitetska bića počinju da postaju svesni sebe, kao 'odvojene', a time i počinju da evoliuraju prema trećem denzitetu samo-svesti, (najniži denzitet u koji se 'ljudska duša" može inkarnirati).

Ljudi opet (ili Duše inkarnirane u njima), traže da se "vrate Svetlu i Ljubavi, iz kojih su došle, te počinju putovanje napredovanja, od 3. Denziteta do 8. Denziteta, te povratak u Beskonačnu Jedno-st.

Objašnjenje Denziteta iznad 'normalne' ljudske svesti je drugo pitanje ipak, pa ako želite da saznate nešto više o njima, neko će morati da postavi inteligentno pitanje na koje mogu da odgovorim, tako da ne ometam vašu Slobodnu Volju da ne znate.

Tako da, uzimajući u obzir gorenavedeno, mogu da se vratim i razjasnim originalno pitanje:
...

Poslednja izmena:
...da nije Allah...? :mrgreen:

...e moj dechko...Bash zbog toga shto sam dobro prouchio nekoliko razlichitih varijanti Biblije postavljam to pitanje...

...a zashto se ti profani ' rishccanine nashao u chudu za Masonskog Boga...?...kazhesh, ne zove se nikako, pa samim tim Masoni su sharlatanija...:rotf:...a ti ' rishccanine, ni ti nemash ime svoga Boga...dok Masoni imaju IME za svog...ali budi siguran da tebi i slichnima necce recci...:bye:

Priča oko Božijeg imena je priča na kojoj insistiraju Jehovini svedoci, a ne hrišćani pošto veruju da postoji samo JEDAN Bog. U Bibliji se koriste razni nazivi za Boga: Elohim, Adonaj, El Šadaj, Jahve. Ti jevrejski nazivi za Boga su otprilike kao naši: Gospod, Svesilni, Svevišnji itd. Bog je Mojsiju rekao da je on "Onaj koji jeste" ili na jevrejskom "Ehje ašer ehje" i tu se priča oko Božijeg imena završava.

Priča oko Božijeg imena je priča na kojoj insistiraju Jehovini svedoci, a ne hrišćani pošto veruju da postoji samo JEDAN Bog. U Bibliji se koriste razni nazivi za Boga: Elohim, Adonaj, El Šadaj, Jahve. Ti jevrejski nazivi za Boga su otprilike kao naši: Gospod, Svesilni, Svevišnji itd. Bog je Mojsiju rekao da je on "Onaj koji jeste" ili na jevrejskom "Ehje ašer ehje" i tu se priča oko Božijeg imena završava.

...i tebe, kao 'rishccanina zadovoljava TVOJ odgovor...da si ti u stvari Jevrej...:mrgreen:
...samo me nemoj svrstavati u Jehovine svedoke...:hahaha:

...ovako...tuzhna je pricha 'rishccanska...kad ih pitash kako je ime njihovom Bogu...oni se STIDE...stide se recci JEHOVA, Jahve...,...,...
...zashto...jednostavno...oni su VANBRACHNO dete, za koje njihov "bioloshki" Otac necce ni da chuje...te su Oni jako ljuti na njega...ali, zbog svog opstanka, u nekim knjigama ( "izvod iz matichne knjige rodjenih"...oklop-e, ovo je aluzija...:hahaha: ) moraju da navedu ime svog prvog komshije, Oca...dok ga u onim manje bitnim "papirima" zovu samo " Otac "...:mrgreen:

...oklop-e...bolje se zaustavi, dok imash vremena..:hahaha:

...i tebe, kao 'rishccanina zadovoljava TVOJ odgovor...da si ti u stvari Jevrej...:mrgreen:
...samo me nemoj svrstavati u Jehovine svedoke...:hahaha:

...ovako...tuzhna je pricha 'rishccanska...kad ih pitash kako je ime njihovom Bogu...oni se STIDE...stide se recci JEHOVA, Jahve...,...,...
...zashto...jednostavno...oni su VANBRACHNO dete, za koje njihov "bioloshki" Otac necce ni da chuje...te su Oni jako ljuti na njega...ali, zbog svog opstanka, u nekim knjigama ( "izvod iz matichne knjige rodjenih"...oklop-e, ovo je aluzija...:hahaha: ) moraju da navedu ime svog prvog komshije, Oca...dok ga u onim manje bitnim "papirima" zovu samo " Otac "...:mrgreen:

...oklop-e...bolje se zaustavi, dok imash vremena..:hahaha:

Koja si ti carina, pa ti stvarno nemaš pojma šta pričaš (pišeš). Niko se ne stidi reći Jahve, a ja sam upravo to i rekao samo što ti nisi video Biblije u životu pa onda možeš da pišeš ovakve gluposti.

...dok Masoni imaju IME za svog...ali budi siguran da tebi i slichnima necce recci...:bye:

Da, vase demonsko ime Jahbuhlun... strasno smo ukraceni, nemas pojma koliko... pa tek ona masonska leprozna poza sa shakom....
A znas za ono ime koje je po Jevrejima cela Tora? Ajd izgovori ako mozes... svejedno je lazno.

Moj Bog je bar bog Istine...
Jedino ime koje nam je receno i koje nam je potrebno za spasenje jeste Isus Hristos.
To sto je Stari zavet matematicka tablica za kabaliste gde prica ne znaci ono sto pise vec brojeve (mislis da si ti jedini proucavao Bibliju? pa dovoljno je pogledati poglavlje videti da se zove Brojevi i shvatiti da nesto tu nije cisto) i sto sam Bog zna sta je od istine tu ostalo uopste ne menja cinjenicu da je Hristos sin bozji i njegov Otac pravi Stvoritelj.

Lepo je rekao rabinima - vi radite kako vas uci VAS otac djavo, a Ja ono sto meni govori MOJ Otac...

Tetragramaton je pentagram, Jahve je ime laznog boga koje se koristi u vesticarenju, nastalo od egipatskog paganskog boga YAH... zato i hule na Hristovo ime i iskrivljuju ga u YAHushua, a zapravo je Yeshua.

Poslednja izmena:
Da, vase demonsko ime Jahbuhlun... strasno smo ukraceni, nemas pojma koliko... pa tek ona masonska leprozna poza sa shakom....
A znas za ono ime koje je po Jevrejima cela Tora? Ajd izgovori ako mozes... svejedno je lazno.

Moj Bog je bar bog Istine...
Jedino ime koje nam je receno i koje nam je potrebno za spasenje jeste Isus Hristos.
To sto je Stari zavet matematicka tablica za kabaliste gde prica ne znaci ono sto pise vec brojeve (mislis da si ti jedini proucavao Bibliju? pa dovoljno je pogledati poglavlje videti da se zove Brojevi i shvatiti da nesto tu nije cisto) i sto sam Bog zna sta je od istine tu ostalo uopste ne menja cinjenicu da je Hristos sin bozji i njegov Otac pravi Stvoritelj.

Lepo je rekao rabinima - vi radite kako vas uci VAS otac djavo, a Ja ono sto meni govori MOJ Otac...

Tetragramaton je pentagram, Jahve je ime laznog boga koje se koristi u vesticarenju, nastalo od egipatskog paganskog boga YAH... zato i hule na Hristovo ime i iskrivljuju ga u YAHushua, a zapravo je Yeshua.

Strašno je koliko ti ne znaš i sa kolikim predubeđenjem govoriš.

Pretpostavimo da masoni zaista imaju neka bitna znanja, odmah se nameće pitanje zašto ne podele ta znanja sa svetom. Odgovor može biti da svet nije spreman za to znanje, to bi moglo da pije vodu kad bi svi masoni bili u duhovnom i intelektualnom smislu mnogo iznad običnog čovek , ali jasno je da od toga nema ništa. Drugi razlog može biti taj što im to znanje daje određenu moć i gubitak znanja bi bio gubitak moći, to dovodi do zaključka da su masoni loši momci ili masoni nemaju nikakva znanja ( osim znanja o nekim istorijskim događajima u koje su bili upleteni) i da je ta mistika samo farsa.

Što reče Marčelo: svi se pitaju zašto se znanja ne dele, ali niko se ne pita šta bi se desilo ako bi ta znanja došla u posed, recimo, Mikija iz Kupinova. Šta bi se onda desilo sa svetom? Tace ut potes.

...ne budi bukvalista...KO je "taj 1 Bog" kod hishccana...?

Jedan Bog u tri lica.

Rekao je Mojsiju: " Ja sam onaj što jeste".

Ti očigledno očekuješ da napišem Isus Hristos.

Ne postoji vrhovni Bog postoji samo jedan Bog. Ja sam ti već dao odgovor, a to što ti nećeš da ga shvatiš to je već druga priča.

Koja si ti carina, pa ti stvarno nemaš pojma šta pričaš (pišeš). Niko se ne stidi reći Jahve, a ja sam upravo to i rekao samo što ti nisi video Biblije u životu pa onda možeš da pišeš ovakve gluposti.

...mali "retro"...:hahaha:
...jednom sam ti pokazao kolika si neznalica ( kada si tvrdio za bajkovitu Masonsku ezoteriju )...;)...nemoj vishe...:lol:

Back