Masoni - sta, ko, kako?

Meni nije jasno zapravo,da li je masonsko drustvo,tj ideja nesto sto je lose ili dobro?Da li je cilj masona da se promeni svet nabolje uz pomoc svih tih uglednih i uticajnih ljudi koji ih sacinjavaaju ili je cilj da masoni vladaju nad ostatkom sveta ili nesto trece?
Imao bih negativnu sliku o masonima i tim lozama i svim pricama i svemu ostalom sto ih okruzuje,ali ne mogu,iz prostog razloga sto kada uzmem u obzir ko je sve u Srbiji bio mason:kralj Aleksandar,Dositej Obradovic,Vuk Karadzic,Njegos,Vojvoda Zivojin Misic..... E tu mi se prelama misljenje,jer znam kakve su to licnosti bile..niko od njih nije bio prodana dusa,svi su bili spremni da daju zivot za svoja ubedjenja ili drzavu,svakako im nije bilo za cilj da vladaju ostatkom sveta ili bilo kakve slicne zle namere... Kralj Aleksandar je znao da ce biti ubijen u Marseju,ali ipak odlazi,pa da je njemu kao masonu bio cilj da sebi ulepsa zivot,zvuci totalno nelogicno,ako je bio spreman da umre relativno mlad....Znaci ako im ovozemaljski svet nije bio u prvom planu,onda tu ima necega casnog,duhovnog,opet da kazemo nesebicnog i dobrog. Njegos je bio vladika,Dositej Obradovic kaludjer,jedan od najvecih Srba u svoje vreme,jedan od ljudi koji je najvise i zaista voleo Srbiju i svoj narod....Zivojina Misica da i ne pominjem........ Sve me to zbunjuje,pa ne znam sta da mislim..tesko mi je da mislim dobro o masonima,jer nista dobro nisam cuo za njih.Jedna od prvih asocijacija kada se kaze masonerija mi je Amerika.Ali sa druge strane imam direktan primer masona u Srbiji,da to nisu bili nekakvi demoni,ubice,lopovi,lazovi,vec nesto nasuprot,licnosti na koje bi svako mogao i trebao da se ugleda,i kojima bi se svaka zemlja na svetu ponosila! ;)

Nije lose ,dobro je, a kao i bilo gde drugde sigurno ima nekih losih ljudi pa se zato stice los utisak... Negde sam citao da ih je katolicka crkva zabranjivala i to im je dosta narusilo ugled , pa ih zato ima vise u protestantskim i pravoslavim drzavama nego u katolickim , ne znam koliko je to tacno jer nisam clan, ali se nadam da cu jednog dana da postanem ...

Eh ,da , citao sam da je i vladika Nikolaj bio mason takodje i da postoji njegova slika sa masonskom keceljom negde ...

Nije lose ,dobro je, a kao i bilo gde drugde sigurno ima nekih losih ljudi pa se zato stice los utisak... Negde sam citao da ih je katolicka crkva zabranjivala i to im je dosta narusilo ugled , pa ih zato ima vise u protestantskim i pravoslavim drzavama nego u katolickim , ne znam koliko je to tacno jer nisam clan, ali se nadam da cu jednog dana da postanem ...

Eh ,da , citao sam da je i vladika Nikolaj bio mason takodje i da postoji njegova slika sa masonskom keceljom negde ...

Sad,koliko je sve to tacno....pitanje je da li su svi ti ljudi bili masoni,ja u sustini verujem da jesu,mada retko ko je javno to pokazivao,pa se prica ipak moze dovesti u malu sumnju i podeliti na 2 dela:
1.Ako ti ljudi jesu bili masoni,onda......
2.Ako ti ljudi nisu bili masoni onda......
Kako god,bilo bi korisno i lepo da zakljucimo obe price,pa bi tako i formirali stav ;)

Trebalo bi da jesu svi koje si nabrojao , samo nisam siguran za kralja Aleksandra , kazu da je on bio clan Velikog Orijenta Francuske ,a oni nisu priznati jer su mnogo odstupili od prave masonerije (primaju ljude koji ne veruju u Boga, valjda primaju i zene ...)

Isto su katolici negirali postojanje Jezuita,a oni su crna strana katolicizma.Problem je u tome sto u Vatikanu i po Katedralama postoje masonske oznake,a niko na to ne obraca paznju.U sred Vatikana stoji Obelisk, ali koga je to briga.
Pogledaj ovaj film, tada ce ti sve biti jasno:

Nisi mason, a govoris da je to dobro kao da i sam znas to?

"Kao sljiva, dok je ne probas ne znas kakvog je ukusa".

- - - - - - - - - -

Trebalo bi da jesu svi koje si nabrojao , samo nisam siguran za kralja Aleksandra , kazu da je on bio clan Velikog Orijenta Francuske ,a oni nisu priznati jer su mnogo odstupili od prave masonerije (primaju ljude koji ne veruju u Boga, valjda primaju i zene ...)

A koja je to prava masonerija?

Ja nznm gde sam to cuo tacno,i odakle i sa cim sam povezao to,a mozda i nije tacno,no mislim da su masoni nastali kao posledica krstaskih ratova.Sam naziv "slobodni zidari" odnosno znak uglomera i sestara ima veze,ako sam dobro cuo,sa tim sto su se krstasi divili Solomonovom hramu i nekim drugim gradjevinama,odnosno nacinu na koji su oni izgradjeni...Onda su poceli da proucavaju te zidarske tajne i da se okupljaju i polako nastaje to "tajno" drustvo :D
A hteo bih da pitam nekoga ko se malo bolje razume od mene: Da li je moguce da su masoni nastali kao nastavak krstasa,koji su prestali da postoje? Kao sto je postojao npr taj nekakav viteski red i ugledni ljudi koji su bili vitezi ili su bili u vezi sa tim krstasima,pa da tako postoje i te masonske loze?
A cuo sam i da je katolicka crkva kao i neki sposi iz tog vremena optuzivali templare kao jeretike,homoseksualce,sataniste,izmedju ostalog su se klanjali su se nekakvom svom bogu koji je imao slican izgled kao onaj iluminatski bog sa glavom jarca,pa da li je moguce da su koreni masonerije zapravo templari? ;)

Ja nznm gde sam to cuo tacno,i odakle i sa cim sam povezao to,a mozda i nije tacno,no mislim da su masoni nastali kao posledica krstaskih ratova.Sam naziv "slobodni zidari" odnosno znak uglomera i sestara ima veze,ako sam dobro cuo,sa tim sto su se krstasi divili Solomonovom hramu i nekim drugim gradjevinama,odnosno nacinu na koji su oni izgradjeni...Onda su poceli da proucavaju te zidarske tajne i da se okupljaju i polako nastaje to "tajno" drustvo :D
A hteo bih da pitam nekoga ko se malo bolje razume od mene: Da li je moguce da su masoni nastali kao nastavak krstasa,koji su prestali da postoje? Kao sto je postojao npr taj nekakav viteski red i ugledni ljudi koji su bili vitezi ili su bili u vezi sa tim krstasima,pa da tako postoje i te masonske loze?
A cuo sam i da je katolicka crkva kao i neki sposi iz tog vremena optuzivali templare kao jeretike,homoseksualce,sataniste,izmedju ostalog su se klanjali su se nekakvom svom bogu koji je imao slican izgled kao onaj iluminatski bog sa glavom jarca,pa da li je moguce da su koreni masonerije zapravo templari? ;)

Druze, nemoj nikada javno da pricas o necemu sto ne znas.

Masoni u globalu njihovog djelovanja ne rade nikako dobre stvari po covecanstvo,mnogo je poznatih licnosti bilo u masonima ali to ne znaci da su oni usli medju njih da bi radili lose vec sa dobrim ciljem medjutim ne znaju da ti njihovi dobri ciljevi budu samo maske,toliko sam ja saznao iz knjiga o masonima.

Pogledaj film i sve ce ti biti jasno, a to je da sva tajna drustva stizu iz jedne kuhinje, vatikanske.:)

Pa ako kazu da je dobro , ja im verujem ...

A za ovo pravu masoneruju , mozda se nisam dobro izrazio , ali mislio sam na to da su odstupili od onih osnovnih nacela masonerije .

Pa nemoj mi samo reci da nisi cuo vise puta da su zli. Ti ne verujes u ono sto "oni" kazu vec u ono sto si izabrao, tj. u ono sto zelis.

A koji su to osnovni naceli masonerije?!

- - - - - - - - - -

Masoni u globalu njihovog djelovanja ne rade nikako dobre stvari po covecanstvo,mnogo je poznatih licnosti bilo u masonima ali to ne znaci da su oni usli medju njih da bi radili lose vec sa dobrim ciljem medjutim ne znaju da ti njihovi dobri ciljevi budu samo maske,toliko sam ja saznao iz knjiga o masonima.

Koje knjige si koristio pa si to "saznao"?

Pogledaj film i sve ce ti biti jasno, a to je da sva tajna drustva stizu iz jedne kuhinje, vatikanske.:)

Jel ti znas nekog masona ili clana nekog tajnog drustva kada vec tvrdis da si otkrio ko su i sta su oni?!

Onaj film "tajna iza tajnih drustva" je nejveca komedija koju sam ja gledao.

Covek i sam kaze da on samo iznosi teorije koje su izasle u javnost i da oni koji sumnjaju u to, ne pitaju njega vec one koji su to plasirali u javnost.

Vec se ogradjuje i indirektno salje poruku da on ne zna o njima vec samo uzima informacije koje su plasirane.

U prevodu, doticni govornik iznosi teorije i uporedjuje ih sa tekstovima iz Otkrivenja.

Samim tim on ne govori o necemu sto zna, vec govorio o onome sto misli da zna. To je velika razlika.

Da ne pricam o tome sto ni sam nije mason a sve je on "razotkrio".

Масони по неким обичајима и веровањима, тајне ритуали, тајна знања, заударају на гностицизам.
А делују као организоване интересне скупине, са нетранспарентним методама деловања, што деле са многим таквим што економским, што политичким, што криминалним скупинама

Хришћани би требало да се клоне масона, јер су њихови обичаји и методе деловања дубоко антихришћански.

Масони по неким обичајима и веровањима, тајне ритуали, тајна знања, заударају на гностицизам.
А делују као организоване интересне скупине, са нетранспарентним методама деловања, што деле са многим таквим што економским, што политичким, што криминалним скупинама

Хришћани би требало да се клоне масона, јер су њихови обичаји и методе деловања дубоко антихришћански.
I antifašistički bokte mazo...:rotf:

Back