Mirođija
Veoma poznat
- Poruka
- 11.565
Zašto je maslinovo ulje tako skupo ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ok,merci...
takodje ga koristim(sem za przenje)ali nisam znala za tolike dobre strane
mislim da za przenje ne moze da postigne vrelinu kao suncokretovo,tako mi neko rece
a sta mislite o ulju od kostica grozdja?ovde je to najskuplje ulje,nisam ga koristila,ali po ceni kapiram da nije ulje za svaki dan
Ali, zašto je toliko skupo ?
Dobila sam 5l maslinovog ulja od prijatelja iz Grcke i sada ne znam sta mi je ciniti :? Koristila sam pretragu, nisam mogla naci nijedan recept. Da li neko ima ideju kako ga mogu upotrebiti osim u pripremi salata.
Pozdrav
Pomenuto je i ulje od semena lana - ono je stvarno odlicno bas kao lek (ujutru 1 kaf.kas. na prazan stomak), ali ima jednu ogromnu manu - moze vrlo kratko da bude sveze, pa makar se cuvalo u frizideru, paa ako nije sveze, onda od njega veca steta no korist.eh, uvek ima neko "ali" koje devojci srecu kvari....
Shvatanja o ishrani se periodicno menjaju, najnovije saznanje je da vecina hladno cedjenih ulja nisu preporucljiva da se na njima vrsi termicka obrada namirnica (to nema nikakve veze sa prelivanjem toplih skuvanih namirnica - to je OK).
Dal` jos neko koristi maslinovo ulje u kozmeticke svrhe i kako - interesuje me posebno upotreba za zrelu kozu?
pozdrav![]()
Dobila sam 5l maslinovog ulja od prijatelja iz Grcke i sada ne znam sta mi je ciniti :? Koristila sam pretragu, nisam mogla naci nijedan recept. Da li neko ima ideju kako ga mogu upotrebiti osim u pripremi salata.
Pozdrav
Jah! Kad se ja trpam... a i nisam baš precizna u izražavanju, naročito kad hoću da skratim... Ja i onako slabo šta pržim, ali polazim od toga da, pošto ovo nije tema o zdravoj hrani, ima raznih, koji prže šta stignu, i to i najviše vole, pa bar da koriste kvalitetnije ulje... Neću više...![]()
ja ga koristim u kuvanju za sve i svasta, jer obozavam ukus maslinovog ulja...cak od njega pravim i pite sa sirom...
zasto samo u salate? ne kapiram.
na maslinovom ulju mozes da kuvas sve. npr pasulj zapecen u maslinovom ulju...mmm...pa to je prste da polizes...
jedino ga ne treba koristiti za przenje![]()
A zashto ne? I jel istina da ulje na kome se przi vise puta postaje kancerogeno?
Mast je bolja kada su visoke temperature u pitanju, ali nije
ni nju dobro korisiti vise puta.
A i ako se koristi, staviti bas malo i ponekad.
Jaje isprzeno na malo butera je odlicno za nekog mladog coveka koji se bavi sporotom, ali nije dobro za sredovecnog gospodina kome i ne treba nista przeno.
Mora se gledati i aktivnost i godine i opste stanje organizma.
A da je maslinovo ulje odlicno, to jeste tacno, samo je pitanje sta nam prodaju po prodavnicama - tvrde da je hladno cedjeno i sl, ali nekada bas i nisam sigurna.... pogledam boju pa se umirim (nece biti neke stete, ali sto da skupo placamo obicno suncokretovo koje mogu da dodaju... a mozda je i sve OK, ma nije ni cudo sto sam tako postala sumnjicava kada nas zakidaju na svakom mestu).
...the...
PS @taote, meni lici da i ti imas neke veze sa ishranom jer si ba supucena u te stvari.
Bas veceras sam pravila pastetu od soje: suvo samleveno zrno (gotovo kupljeno, mozda malo vis esoli su stavili), pa se doda malo jabucnog sireceta, jedna kolicina maslinovog ulja (to mi se bas dopalo), malko senfa i voda.
Sve se to dobro umuti i bas sutra ujutru da vidim dal` ce biti dobra pasteta - to je onaj osnovni recept, ako zadovolji, onda cu da mu dam neki svoj licni pecat (kada smisllim koji)