Mars i Venera

16d1860a142e10798d9018cc1ba5f585.0.png
Ne zato sam i pitao

Venera u Devici se uvek razocara kad je u pitanju ljubav.

Ja mislim da se sve sto je u Devici uvek na kraju razocara. 😁 S obzirom na egzaltiranost Venere u Ribama sa kojom ova zemljana u Devici ima dosta slicnosti, i jedna i druga teze idealizaciji. Jedino sto egzaltirana Venera u svemu vidi draz i lepotu, dok ova u Devici u svemu vidi na kraju manu.
Za nju se uopsteno smatra da od drveta ne vidi sumu.

Ja mislim da se sve sto je u Devici uvek na kraju razocara. 😁 S obzirom na egzaltiranost Venere u Ribama sa kojom ova zemljana u Devici ima dosta slicnosti, i jedna i druga teze idealizaciji. Jedino sto egzaltirana Venera u svemu vidi draz i lepotu, dok ova u Devici u svemu vidi na kraju manu.
Za nju se uopsteno smatra da od drveta ne vidi sumu.
Device generalno vole da popravljaju.
Ti imas neku planetu u Devici?

Device generalno vole da popravljaju.
Ti imas neku planetu u Devici?

Pa da, Device su perfekcionisti, traze dlaku u jajetu i nista im ne promice, promucurne su, mudre, recite kada treba. U ljubavi vecito nezadovoljne i sve provlace kroz filtere razuma. Zato je Venera u Devici debiltirana, jer ljubav trazi nadahnuce, zanesenost, prepustanje, a Devici to ne ide lako, tj ona idealizuje, zanese ali se razocara kada pocne da otkriva mane. I onda postane dzangrizava, nezadovoljna, tesko joj je udovoljiti, sve sto za nju ucinis ona izanalizira u sitna crevca dok ne sve ne obesmisli i pretvori u razlomke.

Ja nemam nista u Devici, samo MC. :)

Poslednja izmena:
Pa da, Device su perfekcionisti, traze dlaku u jajetu i nista im ne promice, promucurne su, mudre, recite kada treba. U ljubavi vecito nezadovoljne i sve provlace kroz filtere razuma. Zato je Venera u Devici debiltirana, jer ljubav trazi nadahnuce, zanesenost, prepustanje, a Devici to ne ide lako, tj ona idealizuje, zanese ali se razocara kada pocne da otkriva mane. I onda postane dzangrizava, nezadovoljna, tesko joj je udovoljiti, sve sto za nju ucinis ona izanalizira u sitna crevca dok ne sve ne obesmisli i pretvori u razlomke.

Ja nemam nista u Devici, samo MC. :)
Venera u Devici gleda da se dobro uda/ozeni.Puno je tu nezadovoljstva sakriveno a samopouzdanja nema.Primetio sam da devojke sa tom pozicijom sredjuju nos,povecavaju grudi...vecito nezadovoljni svojim izgledom a ni malo spontanosti,pokoceni stidljivi anksiozni.
Ti si imas nesto u Ovnu zaboravio sam sta.

Venera u Jarcu voli starije muskarce,zrelije.
Mars u Ribama voli pronicljive muskarce,osecajne.

Nije bas tako.
Venera u Jarcu voli sigurnost i ne voli da rizikuje. Kod zena je Mars taj koji uz vladara 7.opisuje kakve muskarce ona voli. Venera je njen pristup ljubavi a kao kardinalna Venera ona naglo ume da ulazi i izlazi iz veza, ljubav shvata vrlo ozbiljno i ocekuje da se prema njoj ponasaju sa postovanjem. Nedostaje joj opustenosti, sebe u ljubavi dozivljava ozbiljno i uvredljiva je, ponosna. Ponekad je dozivljavaju kao nepristupacnu i arogantnu zenu.

Nije bas tako.
Venera u Jarcu voli sigurnost i ne voli da rizikuje. Kod zena je Mars taj koji uz vladara 7.opisuje kakve muskarce ona voli. Venera je njen pristup ljubavi a kao kardinalna Venera ona naglo ume da ulazi i izlazi iz veza, ljubav shvata vrlo ozbiljno i ocekuje da se prema njoj ponasaju sa postovanjem. Nedostaje joj opustenosti, sebe u ljubavi dozivljava ozbiljno i uvredljiva je, ponosna. Ponekad je dozivljavaju kao nepristupacnu i arogantnu zenu.
Nije svaka kardinalna Venera takva,to je Venera u Ovnu i mozda Venera u Jarcu.

Odlika kardinalninih znakova jeste da su nagle u odlukama, da odlažu ali preseku ili naglo donose odluke.
Takve su i Vage pogotovo.
Venera u Vagi se znatno razlikuje od Venere u Ovnu.
Venera u Ovnu preuzima inicijativu,impulsivna je,ne zeli da gubi vreme,zeli sve i sad i osvaja,ne dozvoljava da bude osvojena.
Venera u Vagi je stidljive prirode,ne zna sta hoce,magnet je za suprotan pol,ne zeli da vodi zeli da bude vodjena,

Venera u Vagi se znatno razlikuje od Venere u Ovnu.
Venera u Ovnu preuzima inicijativu,impulsivna je,ne zeli da gubi vreme,zeli sve i sad i osvaja,ne dozvoljava da bude osvojena.
Venera u Vagi je stidljive prirode,ne zna sta hoce,magnet je za suprotan pol,ne zeli da vodi zeli da bude vodjena,

Ali su obe sklone tome da odluke donose naglo, to je odlika kardinalnih znakova. Takva je i Venera u Jarcu, razmišlja, analizira, kao čeka da bude osvojena a onda donese odluku kao grom iz vedra neba, kada niko to ne bi očekivao. To je odlika kardinalnih znakova, uopštena.

Back