Mars i Venera u Natalnoj karti: tko je nas idealan partner?

Meni je mars u 12 kuci u jarcu., 12-ta kuca odgovara ribama...nit sam bila sa jarchevima, nit sam bila sa ribama...i potpuno sam ravnodushna prema ta 2 znaka...Tako da se ne slazem sa ovom teorijom...:)

Moras gledati celu Natalnu kartu a ne samo Mars i Veneru i njihov polozaj.

Nijedna teorija nije za svakoga.

Mene privlace AC Skorpijoni: moje Sunce je u njihovoj 7.kuci. Privlace me Vage: njihovo Sunce je u mojoj 1.kuci. Te dve kuce su najvaznije, da li nam se netko svidja ili ne.
Jarci su za mene posebni i to oni rodjeni 1.1. Tu je Sinastrija: njihovo Sunce pravi sekstil sa mojim Mesecom i trigon sa mojim Suncem. Osim toga moja Tacka Ljubavi je na 9'50 Jarca.

To su moja iskustva.

LP

ma što reći.

nije toliko komplicirano samo gledate kakve aspekte trpi nečiji mars i mjesec, ako je muškarac u pitanju, a ako je žene kakve aspekte trpi njena venera i mjesec.

a ove fore o znakovima to puno nema težine.

ili ovo sa ascedent / desecednet. To stoji, ne mogu reći da ne, ali ako je samo to to može govoriti o poslovnom partneru, ortaku u biznisu ili nešto tako.

Mene privlace AC Skorpijoni: moje Sunce je u njihovoj 7.kuci. Privlace me Vage: njihovo Sunce je u mojoj 1.kuci. Te dve kuce su najvaznije, da li nam se netko svidja ili ne.
Jarci su za mene posebni i to oni rodjeni 1.1. Tu je Sinastrija: njihovo Sunce pravi sekstil sa mojim Mesecom i trigon sa mojim Suncem. Osim toga moja Tacka Ljubavi je na 9'50 Jarca.

To su moja iskustva.

LP
To i jeste logično jer nam obično partneri budu oni koji nam (na bilo koji način) aktiviraju 7. polje, pa i 5. i 1. (kod prvog to uglavnom budu neke planete koje govore o emocijama, privlačnosti i sl. - znači, vladari odgovarajućih polja ili Mesec, Venera, Mars itd)
Naravno recepti ne postoje unapred, mora se detaljno pogledati sinastrija jer što reče vindex - ta osoba nam može biti poslovni ili partner neke druge vrste, da li će biti ljubavni vidi se kroz kombinaciju svega.

I ono drugo, za ljude rođene određenog datuma ima logike :) ali samo ako posmatramo položaj njihovog Sunca, dakle nije poenta u samom datumu ;) Ja sam isto to primetila.

Inače, mislim da je normalno da svako ima svoje viđenje bazirano na znanju ili iskustvu (ili i jednom i drugom), i normalno je da o tome raspravljamo ... ako se i ne slažemo baš u svakoj pojedinačnoj stvari, i to je normalno ;) Polako.

Moje iskustvo je da se najbolje slažu osobe kod kojih su venera i mars u konj. tj. tamo gde je vama mars da ta osoba ima veneru i obrnuto..

Ozbiljna a ja citala da ta konjukcija i nije tako dobra,kao daje dosta strasti i erotike ali i da Mars ume da nagazi Veneru...ali mi je drago jer sam upravo upoznala decka cija je Venera na mom Marsu vladaru sedme.kad probam javljam:)

Jako je loše ako se npr. nadje opozicija ili kvadrat venera-merkur ili mars-merkur, ali za ove konj. marsa i venere garantujem iz ličnog iskustva. Konjunkcija venera-sunce može da da srećan brak.
Ne može se reći da je nešto "jako loše" samo na osnovu par aspekata, sami aspekti mogu govoriti o harmoniji ili ne ali to nije dovoljno za zaključak o celom odnosu.
Isto kao i za konjunkciju Venere i Marsa - slažem se, dobar je to aspekat, ali dobar je za privlačnost (jer o tome i govori) ali ne mora biti za sam odnos.

Ja se izvinjavam, mozda je offtopic a mozda i nije... negde sam procitala (ili mi je neko rekao, nebitno) da je Mesec jedne osobe na DC ili ASC onog drugog, pokazatelj za brak. E sad, ako to uopste jeste tacno, da li mora da je tacno na, ili je dozvoljeno par stepeni odstupanja?

sto bi bilo tacno ? mozda je jedan od pokazatelja samo ali imam 2 braka i nikad mesec partnera nije bio na mom dsc

Nije da mora da bude tako jel bismo oda cim takav naidje znali da cemo se udati bas za njega i nikog drugog slicne astrosimbolike, i svi bi bracni partneri imali taj medjusobni aspekt. Ali jeste jedan od pokazatelja da si ti mozda njegova buduca supruga ako je nad njegovim Dsc ( supruge) tvoj mesec ( Mo devojka kad postane zena, postaje mesec, supruga, domacica... :D ) jer ti bi kao takva ( gde ti je mesec ) bila otprilike onakva zena kakvu on bas trazi ili kakvu bi zenu hteo da ozeni.
Jer je Znak njegovog Dsc-ta otprilike opis ( jednim delom) njenih karakteristika koje ti imas cim ti je mesec bas tu em u tom znaku ( odgovaraju karakteristike, naravno jednom delom ), em bas na tacki 1. kuce njegove zene - a ti to sve vec jesi jer su upravo te osobine deo tvoje najdublje prirode ( Mesec).

Venera u 8 polju (jarca) Mars u 10 polju (vodolija)...
Razmisljam, citam sta ste napisali i dolazim do zakljucka da sam uvek sa muskarcem ili je skorpija - jarac ili je jarac - skorpija kombinacija. Vise i ne pitam za znak - podznak ako mi se neko dopadne. Hm ima istine...
Pitanje je da li se ovo nekako moze promeniti?
Dosadno je uvek isto, sve je unapred poznato... Pocetak, sredina i kraj...

Neko je spomenuo Veneru u drugoj kuci u Lavu kod muskarca i to da ona daje partnerku sa puno nakita, vlasnicu butika i sl. E, pa ja je imam u drugoj kuci u LAvu i kindjurenje , zlatom posebno, ne volim uopste~! Nikad ne nosim mnogo nakita, osim jednog jedinog srebrnog lancica koji ima posebnu emotivnu vrijednost,. Sto se tice butika...rado ih obilazim :) ali nisam vlasnica niti tako ensto. :) Iz nekog razloga svi ovu Veneru povezuju sa nakitom, a iz mojih iskustava cesto to nije slucaj

Pa gde ti je mars u kom znaku i u kojoj kući a gde venera? Nekada ne mora biti poklapanja, recimo on ima veneru u jarcu, ti u svojoj natalnoj nemaš naglašenog jarca niti si jarac u horoskopu, ali ti je jak saturn i dobro postavljen, on će prepoznati energiju jarca tj. saturna u tebi.
Ili recimo on ima veneru u trigonu sa mesecom, a ti imas veneru u raku, i eto sličnosti i prepoznavanja.;)

Pa gde ti je mars u kom znaku i u kojoj kući a gde venera? Nekada ne mora biti poklapanja, recimo on ima veneru u jarcu, ti u svojoj natalnoj nemaš naglašenog jarca niti si jarac u horoskopu, ali ti je jak saturn i dobro postavljen, on će prepoznati energiju jarca tj. saturna u tebi.
Ili recimo on ima veneru u trigonu sa mesecom, a ti imas veneru u raku, i eto sličnosti i prepoznavanja.;)

Evo ovako:

Ja - VENERA u 3.kuci u znaku BIKA, Mars u skorpiji u 9 kuci.

ON - VENERA u 11. kuci u znaku OVNA, Mars u 11 kuci u znaku OVNA i ima konjukciju sa Venerom...

eto...sad moze neki prevod????

Evo ovako:

Ja - VENERA u 3.kuci u znaku BIKA, Mars u skorpiji u 9 kuci.

ON - VENERA u 11. kuci u znaku OVNA, Mars u 11 kuci u znaku OVNA i ima konjukciju sa Venerom...

eto...sad moze neki prevod????

E glupava krstarica, otkucala ogroman text i sve progutala :evil:

On voli samostalne , nezavisne žene, dominantne, malo agresivne, provokativne, strastvene, vatrene, koje će ga zavoditi i osvajati. Voli da se takmiči sa svojom izabranicom. Interesantnija mu je igra zavodjenja i osvajanja nego sama veza. Voli naglo, strastveno, intezivno ali i kratko.
Može biti sklon kratkim, strastvenim vezama pretežno baziranim na fizičkoj privlačnosti..
Voli izazove, i voli sve što mu nije dostupno, ali nemoj ni previše tvrditi pazar :D jer mu strpljenje nije jača strana, i lako će potražiti drugu.;)
Svoje zavodničke sposobnosti testira na svojim prijateljicama :D Verovatno je dobar ljubavnik zbog konjukcije venere i marsa u ovnu, ali i dosta posesivan i ljubomoran, pa možeš očekivati burne reakcije kod njega. On voli da poseduje.
Jako je dominantan, ali zbog venere u ovnu, može biti malo nesiguran, pa čak i naivan.:D Ima strah od napuštanja pa zato može delovati hladno, arogantno, čak i malo surovo, i kada se uveri da ti je zaista stalo do njega, biće umiljat.;)
Jako mu je bitan sex ali traži devojku koja će mu biti i prijateljica. Astrološki idealna partnerka za njega je u znaku ovna, ali ne mora da znači.

Ti si tipična predstavnica bika, tako da ti ne moram opisivati kakva si, zavodiš rečima i sklona si flertu zbog položaja venere u 3. kući koja je analogna blizancima.;)
Mars ti je u škorpiji što ti daje jaku erotičnost i harizmu, takvog muškarca i tražiš, jakog, dominantnog, harizmatičnog.
Položaj marsa u 9. pre opisuje da ćeš upoznati nekog muškarca u inostranstvu, ili nekog ko nije iz istog mesta rodjenja kao ti, ili eventualno nekog na fakultetu ako studiraš.;) Odgovaraju ti muške škorpije ali i svaki muškarac sa jakim marsom u natalnoj karti.;)
Ovaj dečko čije si podatke dala, ima jak mars u ovnu u svom sedištu, pa mogu reći da ti odgovara, isto tako njemu treba devojka sa jakim marsovskim osobinama ;), koje ti takodje imaš jer ti je mars u škorpiji.;)
Slaganje je moguće, ali sve zavisi kakvi su vam uporedni aspekti.
Ti si postojana u ljubavi, obe planete su ti u fixnim znacima, za razliku od njega koji nije stabilan, i svakoj vezi pristupa kao novoj avanturi.

pozz

Back