A ovo:
društveni stanovi koje je praktično poklonio građanima,
Ustav kojim je ujedinio Srbiju,
sloboda medija,
uvođenje višepartijskog sistema,
vraćanje značaja crkvi,
nacionalno buđenje naroda,
sprečavanje da se sukobi iz okruženja preliju u Srbiju,
stvaranje Republike Srpske,
pomoć prekodrinskom srpskom narodu,
zbrinjavanje izbeglica,
odbrana KiM i Rezolucija 1244.....
Evo ja cu da odgovorim:
1. Drustveni stanovi na poklon - zabluda socijalizma. Nisu ti stanovi pali Slobi s neba pa da ih on deli dzabe, nego je neko morao da ih sagradi, a za gradnju je potreban materijal itd. E, taj neko je ostao uskracen za prihod od prodaje tih stanova. A i ne znam kako je mogao Sloba da ih deli, jer su valjda bili vlasnistvo drzave. Jedino ako je on licno bio drzava.
2. S obzirom da je stanje po prethodnom Ustavu bili nenormalno, to je svakako bio obavezan da ucini i ne vidim zasto se to istice kao nekakav uspeh.
3. Sloboda medija i uvodjenje visepartijskog sistema - posto je u to vreme komunizam u Evropi bio na izdisaju i posto su sve okolne zemlje cinile isto, morao je i Sloba da pristane na to. Ali, svi znamo da je u cilju lakseg vladanja zemljom, vlast preko DB sama osnivala pojedine opozicione stranke da bi ublazila snagu onog dela naroda koji je bio protiv nje. Koliko se Sloba zaista mirio sa visepartijskim sistemom, pokazao je svojim cuvenim kradjama izbora i likvidacijama politickih neprijatelja.
4. Vracanje znacaja Crkvi - isto kao i pod 2 i 3.
5. Nacionalno budjenje naroda - isto kao i pod 2, 3 i 4. U SFRJ je gusen nacionalizam, a u novoj drzavi smo ostali skoro samo mi, Srbi, pa je morao da zaigra na kartu srpstva, iako je zadrzao stari naziv - Jugoslavija.
6. Sprecavanje prelivanja sukoba - to mu je valjda bila duznost, a i ne vidim kako bi sukobi iz okruzenja mogli da se prenesu na Srbiju.
7. Stvaranje RS - ajde da mu priznam ovo, mada nije samo njegova zasluga.
8. Pomoc prekodrinskim Srbima - pa nije on licno davao iz svog dzepa, a posle im je i uskratio tu pomoc.
9. Zbrinjavanje izbeglica - nije ih on zbrinjavao nego drzava. On ih nijednom nije obisao.
10. Odbrana KiM - zavisi iz kog ugla se gleda. Kad povuces svoju vojsku sa dela teritorije i prepustis ga tudjoj, to vise nije tvoja teritorija a novi vlasnik retko kad pristaje da ti je vrati.