О датацији.
Pa imaš li nešto konkretno osim "hrvatski povjesničari"?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
О датацији.
Jesi ti pročitao što si mi poslao, aman bre ba?
Pogledajte prilog 1754991
Što znači renovated around 800? Da je objekat iz oko 800e godine? I to ga Srbi renovirali u langobardskom stilu jelPrvo digli kasnoantičku crkvu u 5, 6 stoljeću pa stolječima kasnije renovirali u langobardskom stilu. Šteta da ga niste kasnije renovirali i u srpskom, moravskom stilu. Mogli ste odmah preko puta otvoriti građevinski fakultet
Pa imaš li nešto konkretno osim "hrvatski povjesničari"?
Прочитај коментаре колеге на кога сам те упутио.Koje kasnoantičke crkve se smatraju starohrvatskim?
Šta gdje je? Pa očito je opljačkano i porušeno. I to te sad čudi? Opet se praviš blesav. Imaš nešto srpsko, neki spomen, kameni ulomak, epitaf, p.m na Brezi što upučuje na neko srpstvo objekta? Opet top usporedba
Ostalo nađeno? Uklesana ilirska imena upućuju na srpski dvor? Zanimljivo. Imamo nešto germansko, imamo nešto ilirsko..samo kasniji Srbi nisu ništa ostavili
Hajde pročitaj i celi prethodni pasus, da bi razumeo kontekst.
Pogledajte prilog 1755004Pogledajte prilog 1755005
Nema oltara, nema crkvenih elemenata, nema nigde grobova.
Nije crkva. Rezidencijalni je objekat (palata). Stara teza o crkvi je zapravo neutemeljena.
Ma i da je javna kuća. Nije izgrađena u 8. stoljeću.
Je li to Aleksićeva teza da je tad objekat bio iz temelja podignut?
Zašto si se toliko fiksirao za Aleksića? Doslovce tražiš svaki mogući razlog, ma koliko besmislen bio, da ga diskredituješ.Očito se teza temelji na DAI. I to je to. Jesu li koristili objekt...nemamo pojma. I ako jesu...kad i zašto je napušten? Zašto se nigdje ne spominje?
Valjda ima neke odgovore u Aleksićevoj knjigi. Ali kad se već sjetim kako konstruira priču o onoj srpskoj krstionici, mogu si misliti kako će priču oko Breze konstruirati.
Očito se teza temelji na DAI. I to je to. Jesu li koristili objekt...nemamo pojma. I ako jesu...kad i zašto je napušten? Zašto se nigdje ne spominje?
Valjda ima neke odgovore u Aleksićevoj knjigi. Ali kad se već sjetim kako konstruira priču o onoj srpskoj krstionici, mogu si misliti kako će priču oko Breze konstruirati.
Lol, ako je konstrukcija iz tog perioda, bukvalno znači da je tada bio korišćen.
Konstrukcija je porušena i obnovljena oko 800 u langobardskom stilu. Otkud ti znaš da nije odmah opet devastirana s obzirom da nema nikakav kasniji pisani spomen niti se zna kad je devastirana, napuštena itd..
Zašto si se toliko fiksirao za Aleksića? Doslovce tražiš svaki mogući razlog, ma koliko besmislen bio, da ga diskredituješ.
Aha, nije dovoljno politički korektan za tvoj ukus. Moramo mu reći da navede sve teorije idućeg puta kako se ne bi neki žestili.Pa tema je o Aleksiću. Znaš što meni zapravo smeta? Kad jedan ozbiljan aerheolog kaže "krstionica srpskog kneza Višeslava", kao da je ona to van svake sumnje. I sam naziv je glup s obzirom što uopće na njoj ne piše da je Višeslavova krstionica nego je Višeslav vremenska odrednica. Mada nije on tu jedini.
Ili kako on kaže "crkva u Brezama koja je iz 8. stoleća". Nije iz 8. stoljeća nego je barem dva stoljeća stariji objekt.
Lik to predstavlja kao gotovu stvar, sve srpsko, a radi se o običnoj hipotezi. Baš ću ispratiti što će Kotromanićev sinček izvući iz njega.
Pa tema je o Aleksiću. Znaš što meni zapravo smeta? Kad jedan ozbiljan aerheolog kaže "krstionica srpskog kneza Višeslava", kao da je ona to van svake sumnje. I sam naziv je glup s obzirom
Pa tema je o Aleksiću. Znaš što meni zapravo smeta? Kad jedan ozbiljan aerheolog kaže "krstionica srpskog kneza Višeslava", kao da je ona to van svake sumnje. I sam naziv je glup s obzirom što uopće na njoj ne piše da je Višeslavova krstionica nego je Višeslav vremenska odrednica. Mada nije on tu jedini.
Ili kako on kaže "crkva u Brezama koja je iz 8. stoleća". Nije iz 8. stoljeća nego je barem dva stoljeća stariji objekt.
Lik to predstavlja kao gotovu stvar, sve srpsko, a radi se o običnoj hipotezi. Baš ću ispratiti što će Kotromanićev sinček izvući iz njega.
Nije crkva
Onda reci to njemu. Citiram njega.
А шта друго да каже када се надалеко чује кукњава Мирјане Матијевић Сокол о томе како хрватски археолози дају на пладњу српским археолозима Вишеславову крстионицу?![]()
Aha, nije dovoljno politički korektan za tvoj ukus. Moramo mu reći da navede sve teorije idućeg puta kako se ne bi neki žestili.
Nema to veze sa političkom korektnošću. Lik ima hipotezu i nju predstavlja kao nepobitnu činjenicu, nema smisla.
Ima veze. Jer ti nisi pročitao njegov rad na tu temu, pa ni ne znaš kako je predstavlja. Samo gledaš klipove sa Jutjuba i Tiktoka. Jućub analitičar.Nema to veze sa političkom korektnošću. Lik ima hipotezu i nju predstavlja kao nepobitnu činjenicu, nema smisla.
Ima veze. Jer ti nisi pročitao njegov rad na tu temu, pa ni ne znaš kako je predstavlja. Samo gledaš klipove sa Jutjuba i Tiktoka. Jućub analitičar.
Kako ću ga pročitati kad mi je tek sad predstavljen? Imaš neke pretpostavke na kojima inzistiraš kao Aleksić. On je jedini koji kaže da je objekt iz 8. stoljeća.
On je jedini koji kaže da je objekt iz 8. stoljeća.