cetka
Iskusan
- Poruka
- 5.498
Koliko god mi ne želeli da kažemo to je bio etnički i verski rat (iako s kraja dvadesetog veka), niko ne negira da ima Srba sve tri dominantne konfesije na Balkanu. Ako je počinilo 500 Srba oni imaju imena i prezimena i svoju ličnu odgovornost (da ne ulazimo u sitna crevca i vređanje inteligencije sa "lokalnim genocidom"). Na delu je dezavuisanje RS ali i Srbije kao matice i samim tim stavljanje tega oko vrata te bi Srbi u svetu postali parije koje je dozvoljeno, čak i poželjnomaltretirati i kažnjavati bili krivi ili ne. Nikom ne smeta što su za vojskiom federacije išle žene, starci i deca kako bi kupili ratni plen (priznala za Kravice gospođa i to snimljeno) ali zato je đenosajd ba.prvo , zlocine je cinilo mozda 100 ili 500 osoba
ne 7 miliona
drugo , nisu svi srbi iste vere nit razmisljanja
Mi (Srbija) kao (pravno gledano) neutralna strana smo opet konstantno optuživani, konstantan je pritisak dnevne politike iz okruženja. I još uvek se traži da se izvinimo. Za šta da se izvinimo? Kome da se izvinimo? Čak i da ima, zar nisu neki predsednici, premijeri to činili revnosno i redovno (čim zasednu u fotelju). Dokle više? Zar to nije indikativno, zar to ne pokazuje odsutnost volje druge strane za pomirenjem i saživotom?
Kada je genocid u pitanju, gde je granica da je genocid a ne zločin? Da li je to rušenje zgrade, ulice? Da li je to autobus pun putnika? šta je i gde granica genocida u lokalni genocid i lokalnog genocida u zločin (koja god reč je upotrebljena kao gradacija da ide nakon kovanice lokalni genocid)?
A ovamo u Srebrenici su Srbi? Nisu nacionalisti?Nije mi se omakla.
Nacisti.
Onog trenutka kada su se Antonić i Đ. Vukadinović razišli u stavovima i ovaj prvi restao da piše na NSPM, tog trenutka se ĐV okrenuo nekim drugim političkim opcijama. Dotle je bio izrazito patriiotski nastrojen i desno orijentisan.Вукадиновић је један пристојан и нормалан човек, али није баш добар у политици.Мало је заборавио како су "жути" називали његов сајт "новом фашистичком мисли" и да су га елиминисали из свих мејнстрим медија и да је могао да нешто пише само на свом сајту.
Пре неколико година, Вукадиновић се опет вратио жутима али је пријем био доста хладан и резервисан.НСПМ је постао доста жут у последњих неколико година, али се Вукадиновић ипак нашао на удару другосрбијанаца.