Marinika udarila na Đorđa Vukadinovića, pa dobila ekspresan odgovor: Ti si ona što je glasala da se Srbi proglase za genocidni narod!

prvo , zlocine je cinilo mozda 100 ili 500 osoba

ne 7 miliona

drugo , nisu svi srbi iste vere nit razmisljanja
Koliko god mi ne želeli da kažemo to je bio etnički i verski rat (iako s kraja dvadesetog veka), niko ne negira da ima Srba sve tri dominantne konfesije na Balkanu. Ako je počinilo 500 Srba oni imaju imena i prezimena i svoju ličnu odgovornost (da ne ulazimo u sitna crevca i vređanje inteligencije sa "lokalnim genocidom"). Na delu je dezavuisanje RS ali i Srbije kao matice i samim tim stavljanje tega oko vrata te bi Srbi u svetu postali parije koje je dozvoljeno, čak i poželjnomaltretirati i kažnjavati bili krivi ili ne. Nikom ne smeta što su za vojskiom federacije išle žene, starci i deca kako bi kupili ratni plen (priznala za Kravice gospođa i to snimljeno) ali zato je đenosajd ba.
Mi (Srbija) kao (pravno gledano) neutralna strana smo opet konstantno optuživani, konstantan je pritisak dnevne politike iz okruženja. I još uvek se traži da se izvinimo. Za šta da se izvinimo? Kome da se izvinimo? Čak i da ima, zar nisu neki predsednici, premijeri to činili revnosno i redovno (čim zasednu u fotelju). Dokle više? Zar to nije indikativno, zar to ne pokazuje odsutnost volje druge strane za pomirenjem i saživotom?
Kada je genocid u pitanju, gde je granica da je genocid a ne zločin? Da li je to rušenje zgrade, ulice? Da li je to autobus pun putnika? šta je i gde granica genocida u lokalni genocid i lokalnog genocida u zločin (koja god reč je upotrebljena kao gradacija da ide nakon kovanice lokalni genocid)?

Nije mi se omakla.

Nacisti.
A ovamo u Srebrenici su Srbi? Nisu nacionalisti?

Вукадиновић је један пристојан и нормалан човек, али није баш добар у политици.Мало је заборавио како су "жути" називали његов сајт "новом фашистичком мисли" и да су га елиминисали из свих мејнстрим медија и да је могао да нешто пише само на свом сајту.

Пре неколико година, Вукадиновић се опет вратио жутима али је пријем био доста хладан и резервисан.НСПМ је постао доста жут у последњих неколико година, али се Вукадиновић ипак нашао на удару другосрбијанаца.
Onog trenutka kada su se Antonić i Đ. Vukadinović razišli u stavovima i ovaj prvi restao da piše na NSPM, tog trenutka se ĐV okrenuo nekim drugim političkim opcijama. Dotle je bio izrazito patriiotski nastrojen i desno orijentisan.

Вукадиновић је један пристојан и нормалан човек, али није баш добар у политици.Мало је заборавио како су "жути" називали његов сајт "новом фашистичком мисли" и да су га елиминисали из свих мејнстрим медија и да је могао да нешто пише само на свом сајту.

Пре неколико година, Вукадиновић се опет вратио жутима али је пријем био доста хладан и резервисан.НСПМ је постао доста жут у последњих неколико година, али се Вукадиновић ипак нашао на удару другосрбијанаца.
Pa mora da prizna svoju zabludu, što je uopšte ikada podržavao tvog predsednika.

Ali umesto tog pokajanja, Debeli Đurađ nudi samo dodatno zalaganje za srpski svet

Onog trenutka kada su se Antonić i Đ. Vukadinović razišli u stavovima i ovaj prvi restao da piše na NSPM, tog trenutka se ĐV okrenuo nekim drugim političkim opcijama. Dotle je bio izrazito patriiotski nastrojen i desno orijentisan.
Нису се разишли јер се Ђоле Лажна Анкета окренуо "неким другим политичким опцијама"; он је посланик постао на листи ДСС-Двери. Шта ћеш десније од тога. Разишли су се јер је Антонић у међувремену одлепио.

Mi nismo bili u ratu, niti smo ratovali da bi se uspostavljala paralela sa njima, mislim na R. Srbiju. Otkad smo se raspali kao SFRJ, tamo tj. na ratista su isli samo dobrovoljci.

I na kraju, mi nismo nikakva grupa, mi smo narod tj. drzava daleko od rata.

Ти опет као да не схваташ. Баш њих брига како се административни ентитет у ком се злочин десио звао (Софронија, Република Сорбска, Сирмиа, Трибалиа, Моравија, Велика Црна Гора, Душаново Царство, Азимутанија,...) и у ком од њих се десио неки злочин. Неће ентитет бити обележен да је вршио геноцид, нити појединци. Никада у историји нису појединци успели да изврше геноцид. Немци су годинама покушавали са својом целокупном техником и људством па нису стигли до краја.

Наравно да је резолуција о геноциду у Сребреници осмишљења да сатнизује српски народ. Не СР Србију, не Репубику Српску, не Милошевића или Караџића или неког Боцу, већ искључиво Србе. А осмислили су је плански, наменски и подмукло исти они клерофашисти коју су тада покушали да елиминишу српски елемент на Балкану.

Poslednja izmena:
Ти опет као да не схваташ. Баш њих брига како се административни ентитет у ком се злочин десио звао (Софронија, Република Сорбска, Сирмиа, Трибалиа, Моравија, Велика Црна Гора, Душаново Царство, Азимутанија,...) и у ком од њих се десио неки злочин. Неће ентитет бити обележен да је вршио геноцид, нити појединци. Никада у историји нису појединци успели да изврше геноцид. Немци су годинама покушавали са својом целокупном техником и људством па нису стигли до краја.

Наравно да је резолуција о геноциду у Сребреници осмишљења да сатнизује српски народ. Не СР Србију, не Репубику Српску, не Милошевића или Караџића или неког Боцу, већ искључиво Србе. А осмислили су је плански, наменски и подмукло исти они клерофашисти коју су тада покушали да елиминишу српски елемент на Балкану.
Ne slazem se s tim i sto se mene tice, batalite me zauvek takve diskusije.

Za nase nesposobnosti krivi smo sami i niko vise.

Nudjena nam je konfederacija, tadasnje vlasti ni to nisu htele, pa izvini ali nema opravdanja, niko drugi nije kriv nego samo mi, tj. ne ja, vi koji to razmisljanje opravdavate i sad se vadite na "kolektiv". Zlocin je pojedinacni i s tim nemam nista, ni milioni ljudi koji su ziveli u bedi a da rat nisu hteli i debelo su ga ovde platili.

Zlocin je pojedinacni i s tim nemam nista, ni milioni ljudi koji su ziveli u bedi a da rat nisu hteli i debelo su ga ovde platili.

Ово што си рекла је потпуно небитно. Никога тамо не интересује твој лични осећај у вези тога што се догодило.

Ово што си рекла је потпуно небитно. Никога тамо не интересује твој лични осећај у вези тога што се догодило.
Pa ni mene ne interesuje tudji licni osecaj, ovo o cemu govoris nigde ne pise.

Na kraju mi imamo svoju Deklaraciju o Srebrenici koja je na snazi i u kojoj se kaze da se slazemo sa ocenama Medjunaordnog suda pravde, i tu bi trebalo da bude kraj svakoj diskusiji.

Pa ni mene ne interesuje tudji licni osecaj, ovo o cemu govoris nigde ne pise.
А ти имаш 5 година па не знаш са киме имаш посла.
Није нигде писало ни да СР БиХ може да се отцепи.

Na kraju mi imamo svoju Deklaraciju o Srebrenici koja je na snazi i u kojoj se kaze da se slazemo sa ocenama Medjunaordnog suda pravde, i tu bi trebalo da bude kraj svakoj diskusiji.
Наравно да није. Декларације које се доносе под притиском војних аресора и окупатора нису баш обавезујуће.

Da ali samo Vi insistirate da je SNS genocidan narod.

Tu formulaciju nikad nisi čuo od Blera doktora Tonija
Блер је ратни злочинац и убица, његове изјаве нису неко мерило истинитости.

А ти имаш 5 година па не знаш са киме имаш посла.
Није нигде писало ни да СР БиХ може да се отцепи.

Наравно да није. Декларације које се доносе под притиском војних аресора и окупатора нису баш обавезујуће.

Блер је ратни злочинац и убица, његове изјаве нису неко мерило истинитости.
Ne znam s kim imam posla, ali znam da je bilo bolje da smo zapad tada poslusali i na vreme, nego sada, onda bi i oni bili na nasoj strani, rata ne bi bilo, a mozda bismo do sad postigli vece nacionalne ciljeve nego onako, o ekonomskim da ne pisem.

Nisam iz te price, opravdavam dezertere u tom ratu kojih nije bilo malo pod tom nesposobnom vlascu, i nikad se necemo sloziti. Sve sto je u vezi tog rata osudjujem, a od svih mi smo imali najmanje pameti.

Ne znam s kim imam posla, ali znam da je bilo bolje da smo zapad tada poslusali i na vreme

Наравно, и када гледаш Други светски рат, јасно је да је Јеврејима било боље да су одмах сами отишли на Мадагаскар.

Наравно, и када гледаш Други светски рат, јасно је да је Јеврејима било боље да су одмах сами отишли на Мадагаскар.
Nije to isto, niko nije imao nista protiv nas ni '90-te ni '91. Posle inacenja normalno da jeste, i ja sam na kraju imala protiv takve vlasti i ljudi koji podrzavaju to.

I to je za mene davno zavrsena prica, koja se napokon zavrsila 5. oktobra 2000-te na svu srecu, mada prekasno za uzaludne zrtve.

Kad ratujes, ratuj tako da pobedis i da imas jake saveznike, ili uopste se ne upustaj u rat. To je sve, a sto su nekada znali i Kralj i Zivojin Misic i svaki normalan covek i ratnik, vojskovodja.

Nije to isto, niko nije imao nista protiv nas ni '90-te ni '91.
Слажем се да нису имали против вас само тих пар година. Нису ништа те године посебне у односу на претходних 200.

I to je za mene davno zavrsena prica, ...
Класична прича политичких анестезиолога. За њих је све лоше што ти се деси и онда гурне под тепих, давно завршена прича 😴

Nije to isto, niko nije imao nista protiv nas ni '90-te ni '91. Posle inacenja normalno da jeste, i ja sam na kraju imala protiv takve vlasti i ljudi koji podrzavaju to.

I to je za mene davno zavrsena prica, koja se napokon zavrsila 5. oktobra 2000-te na svu srecu, mada prekasno za uzaludne zrtve.

Kad ratujes, ratuj tako da pobedis i da imas jake saveznike, ili uopste se ne upustaj u rat. To je sve, a sto su nekada znali i Kralj i Zivojin Misic i svaki normalan covek i ratnik, vojskovodja.
Најбоље је било да су се Срби сами преклали и побацали у јаме, да се не замерамо западним силама, и да наши граџанисти могу да иду у Ровињ и на море.

Најбоље је било да су се Срби сами преклали и побацали у јаме, да се не замерамо западним силама, и да наши граџанисти могу да иду у Ровињ и на море.
Ni'dje veze sa mojim postom, alal ti intelEgencija.

Израз "геноцидни народ" нема на ником другом језику, него нашем.

Нико не назива Немце геноцидним народом или не дај боже Американце.
Naravno, obicna glupost.

Back