To za Crnu ružu je stara priča. Još su željka Malnara u SFRJ optuživali da je član crne ruže kao neku javnu ličnost. Stalno se menjala lokacija, sedište, ljudi koji su u njoj i šta to sve znači. Dakle nikad nisam išta opipljivije, realistično video na tu temu. Nekako ne mogu da to ozbiljnije shvatim, jer bi trebalo da sam sam naleteo na neku od tih silnih sekti do sada koje se pominju.
Ali zato jedan moj drugar zna francuskinju koja je u ime grupe svojih prijatelja htela da napravi kamp za meditaciju negde u srbiji, kod manjeg sela, ono, fino mir, priroda. Upoznali se sa seljacima, sve lepo, pili kafu u kući. Kad su došli sledeći put, sve spaljeno, skupio se narod da **** majku sektašima. Ljudi u šoku, ne mogu da veruju sa kakvim divljacima imaju posla.
Čitao sam i te neke radove i izveštaje, to je smejurija. Posebno je smešno kada recimo saznam da je čovek koji "pratio sekte" završio kao klinički slučaj, pa ti onda sudi o verodostojnosti toga šta je sve on pre toga "otkrio" i "izveštavao". Sekte danas dođu kao neki društveni ventil i neko da se na njega prebaci odgovornost. Čitam članak u novinama, neki klinac skočio sa zgrade. Roditelji tvrde da apsolutno nisu imali niti najmanju ideju da će to da se desi, da su imali divan odnos i da se on ponašao potpuno normalno. navodi se da se sumnja na sekte i u članku fotografija "Sveske u kojoj je pisao satanističke simbole" a ono školska sveska i u njoj "Slayer" logo. Znači niko nije kriv, ni društvo, ni roditelji, ni prijatelji pokojnika, nego, bato, sekte su krive što se on ubio!