NickFreakyrgios
Elita
- Poruka
- 24.262
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Откуд Протобугари на Великој Морави пре 6. века?Imali smo ranije temu koju smo desetak godina održavali, posvećenu tzv. misterioznom Margumskom natpisu.
https://forum.krstarica.com/threads/margumski-natpis.479110/page-14
Nedavno je forumaš @Kažu "strani plaćenik" skrenuo pažnju da je Žarko Veljković napravio veliki iskorak u dešifrovanju teksta na dotičnom natpisu. Kako je zbog novih pravila tema bila godinu dana neaktivna i stoga zaključana, ne bi bilo na odmet otvoriti novu, na kojoj ćemo nastaviti diskusiju.
Pogledajte prilog 1117399
йоуъв иойими уенд(ь)зе уутцай аецг(ь)нт гьйойш иуи (ь)йома... Христос, нмааун
храбар војник Јов, који је издахнуо мирно (? по) Божјој вољи... Христе, (?) молим (? Ти) се
Dakle, natpis bi trebalo da je starobugarski. Veljković najavljuje da će i objaviti rad na njegovu temu.
Pogledajte prilog 1117400
@Boris T @хан Ацо @Bastiani @Battlecat @svarozic @sumljiv_tip @RickRoss @Redsnow @vučko @Ahil71 @ИгарЈ @Сребрена @NickFreak @Mrkalj @Aranko @Hrastovnik @Лекизан @Bajo Pivljanin @Lesandar @krinka5 @zofr @supertruper @ZIGOMAR! @C2I3 @Обрен @Konstantin Veliki @psmaniac @Акај @Специальный корреспондент @*iskander @Icelord @VoSlavu @kentaur Nesh
Можда староседеоци, ко ће га знати.Откуд Протобугари на Великој Морави пре 6. века?
Откуд Протобугари на Великој Морави пре 6. века?
nema ni govora da se radi o falsifikatu.
u požurivanju sigurno nije pomoglo kada si ti tvrdio da je u pitanju Jacanovićev falsifikat.
U njenim djelima pise da su Albanci Iliri.Najveći svjetski balkanolog je nedavno preminula prof. dr Fanula Papazoglu, inače upravo ex YU istoričarka. Njena djela bivaju prevođena na strane jezike i predstavljaju najbolje sinteze saznanja o balkanskim 'varvarskim' plemenima.
U njenim djelima pise da su Albanci Iliri.
Jel ova mutna slika sve što postoji? To ukazuje na pravljenje lošeg fotošop falsifikata, ništa više od toga. Ovako i ja svoju vozačku mogu da slikam i da me niko ne prepozna. Da li si ti normalan čovek kad ovo smatraš dokazom nečeg?Evo i Veljkovićeve fotografije natpisa dok je bio ceo:
![]()
Natpis potiče iz Sente, iz zbirke Joce Vujića (1863-1934), čuvenog srpskog kolekcionara umetnina.
Neko je odlomio polovinu ovog natpisa iz Sente i pokušao ga poturiti tako da ispadne kao da on potiče, navodno, iz arheološkog lokaliteta Margum (Dubravica nedaleko od Požarevca).
P. S. Eh, kad se samo setim koliko sam napadan i progonjen samo zbog toga što li sam se usudio da izjavim da je reč o falsifikatu...a uspostaviće se da je jedina greška koju sam napravio: ta što sam u jednom momentu odustao od tvrdnji da se radi o falsifikatu.![]()
I ti i Veljković - štrokavi mozgovi jer u razmišljanju kako su postupali drugi polazite od sebe.
Fotošop falsifikator je krajnji amater i naivan čovek.
Ovaj trapavi pokvarenjak je kao predložak koristio sliku sa prethodne stane:
![]()
i to u nepromenjenoj veličini!!! Kada sam poklopio te dve slike u svom fotošopu, preklopile su se savršeno - slovo na slovo je leglo 100% - izuzev:
![]()
u obeleženom delu, gde se vidi da su i slova pomerana, što znači da se ne radi o istoj ploči. Jer, ako se ostalo poklapa sem u jednom delu, onda se nikako ne radi o istom predlošku.
Druga mogućnost je da je piksel na piksel legao slučajno (šanse je, recimo 1:64000), a da se radi o još jednom otisku koji se malo deformisao prilikom pečenja terakote.
Veljkoviću, falsifikatoru!
Persida, dezinformatoru!
Blesav je onaj ko dva puta već vrši propagandu da je Jacanović fasifikator.Ma kakakv bre legao piksel slučajno.Da li si ti svestan da fotografija zavisi i od ugla iz kojeg je napravljena? Ovo nisu skenovi.
Krajnje je blesavo i paranoidno tvrditi da je Veljković ovde napravio neku originalnu fotografiju kao falsifikat.
Zašto bi neko polomio ploču da je podmetne u Požarevcu kad je mogao da podmetne celu?!?![]()
Blesav je onaj ko dva puta već vrši propagandu da je Jacanović fasifikator.
Ponavljam. Dve su mogućnosti:
1. da je onaj koji je autor ove mutne slike nju sam proizveo jer se poklapa u piksel sa na ovoj temi prethodno objavljenom slikom Jacanovićeve Margumske ploče.
2. da se radi o fotografiji drugog pozitiva otisnutog sa istog negativa, pri čemu je sam Veljković rastezao sličicu male rezolucije da vidi da li se poklapa sa Jacanovićevom Margumskom pločom prikazanom na ovoj temi ranije, pa je zato došlo do savršenog poklapanja postojećih zakova u oko 60% površine Jacanovićeve Margumske ploče.
Jel ova mutna slika sve što postoji? To ukazuje na pravljenje lošeg fotošop falsifikata, ništa više od toga. Ovako i ja svoju vozačku mogu da slikam i da me niko ne prepozna. Da li si ti normalan čovek kad ovo smatraš dokazom nečeg?
Jel je Jacanovic otkopao 1948. godine ili i za taj podatak laze?
Znači, ovo je ti bila potpuno pogrešna hipoteza. Čak je i nisi predstavio kao hipotezu nego kao informaciju. Dakle, po ko zna koji put - potpuna dezinformacija.Natpis potiče iz Sente, iz zbirke Joce Vujića (1863-1934), čuvenog srpskog kolekcionara umetnina.
Neko je odlomio polovinu ovog natpisa iz Sente i pokušao ga poturiti tako da ispadne kao da on potiče, navodno, iz arheološkog lokaliteta Margum (Dubravica nedaleko od Požarevca).
P. S. Eh, kad se samo setim koliko sam napadan i progonjen samo zbog toga što li sam se usudio da izjavim da je reč o falsifikatu...a uspostaviće se da je jedina greška koju sam napravio: ta što sam u jednom momentu odustao od tvrdnji da se radi o falsifikatu.![]()
Znači, ovo je ti bila potpuno pogrešna hipoteza. Čak je i nisi predstavio kao hipotezu nego kao informaciju. Dakle, po ko zna koji put - potpuna dezinformacija.
Zapisa, ne "natpisa".Tako je; oba natpisa postoje, kao različiti artefakti.
To što sam izjavio bila je, čak, jedna notorna budalaština. Mutna slika je jedna jako stara fotografija tog predmeta iz poseda porodice Vujić, ali čak i na osnovu nje, dakle bez uvida u samu ploču, moglo se pretpostaviti da se radi o ratličitim (fizički) predmetima.
Al' ti bolje da se ne javljaš.![]()
Zapisa, ne "natpisa".
Natpis ili zapis, koga briga. Bitno da je na srpskom jeziku pisanoNatpisa. Nastali su na tvrdom materijalu, a ne rukopisnoj ili štampanoj hartiji. Svi tekstovi urezani u opeke, gips, itd. su natpisi.
Nije budalaština nego osnovana hipoteza, ali se pokazalo, pogrešna.