Marchelo

znachi da obrazlazhem

Dakle, on u pesmi govori o svima onima koji su u stanju danonoćno da pričaju kako u ovoj zemlji ništa ne valja, kako sve treba da se menja iz korena, oni su kobajagi neki bunt i revolt, a sve što znaju je da pametuju.

evo nam ga marchelov opis. sere svima zbog toga a upravo on to radi.
Pesma se odnosi na sve one koji su probleme u našem društvu prepoznali, ali ne reaguju na njih.

a on se odvaljuje od akcije po tom pitanju, jel? Mislim, mogu reci sad, vrlo pametno, provalio je probleme i pravi pare od toga. Ja ne bih bolje umeo, kapa dole za njega.

Svima nam je dens – bljak, svima nam je fens – ljax,
Al niko nema herca da menja nešto smesta...

Ništa bolji od pink – likova, samo drukčiji stajling,
Drukčijeg muzičkog ukusa uz malo izmišljenog prkosa

Drugari splavari, splavuše i sav cirkus krivi nisu:
Ako je rock’n’roll mrtav, pričamo o samoubistvu.

bla bla truc, sere li sere, ama bash nishta osim toga ne vidim od njega. U stvari vidim, sere uz melodiju iza, pa naziva to muzikom, to je jedina razlika izmedju njega i tih "odvratnih ljudi koji ne reaguju na probleme"

Dobro, ok je to
Ali ja ti već rekoh, ono što on radi naziva se društvenom odgovornošću, a to 90% ljudi u Srbiji nema
I jednostavno, on je na taj način izabrao da se bori protiv toga i to je ok. Možda si u pravu, velika je verovatnoća da jesi, kad bolje razmislim :think:
Mislim da je inače on držao ranije neke tribine na različite teme, ali to je već druga priča :)

Krenula je turneja, ja sam bila u Nišu 18. aprila
Simpatičan je :)
A baš mi je fora što na njegovim koncertima nikad ne viđam repere, samo rokeri i metalci :lol:

Prepoznajem se. xD A mene si tamo sigurno primetila, ja sam bio jedini plavushan koji je pravio shutku sa jednim dzhinom sa dugom kovrdzhavom kosom. :lol: Anyway, slusham Marchela dugo, josh od izlaska Puzzle Shock! -a chini mi se, shto tje retji - 5 godina i jedini je reper koga mogu da slusham (ostatak mog slushalachkog opusa se svodi na metal i rok, uglavnom). Obozhavam njegove tekstove, vidi se da je iskren, nachitan i inteligentan tip. Pocheo sam josh vishe da ga obozhavam kad sam chuo da i on voli DD-a kao ja i kad je pocheo da radi uvodnike i adaptacije prevoda za isti, a najvishe kad mi je potpisao strip pred taj isti koncert u Nishu. ^_^

Ne volim nesto puno rap, ali slusam Marchela: "Testament", "Sarada", "Kuca na promaji", "Sveti bes", "Pismo bratu", "Suze", "Klos vs. Ljax", "Kuca na promaji", "Ponos".

Nisam jos preslusala ceo album "Treca strana medalje". :neutral:

Slušam ga selektivno.
Za neke stvari mu treba skinuti kapu, s' druge strane često se nalupa kojekakvih gluposti.
Po mom mišljenju jedna od boljih:

Uzgred, svidela mi se Zajedno sami, ovu novu nisam čitao.

Ne volim nesto puno rap, ali slusam Marchela: "Testament", "Sarada", "Kuca na promaji", "Sveti bes", "Pismo bratu", "Suze", "Klos vs. Ljax", "Kuca na promaji", "Ponos".

Nisam jos preslusala ceo album "Treca strana medalje". :neutral:

Takodje! Ni ja bas ne slusam rep, ali Marchela obozavam!!! Pesme: "Sveti bes" "Suze" "Jedan" "Sarada" "Pismo bratu" "Novi Vavilon" "Dole" su stvarno dobre.... :):):)

Kad ga čujem i vidim,prosto osetim neku odbojnost!Čovek deluje nabeđeno,nakurčeno kao da sve on zna!A ono što on dobro zna da radi je da s... o tome kako ništa ne valja u društvu i da pritom ni dupetom ne mrdne!Takođe čovek zna kako se zgrće lova,jer će svoj mukotrpni rad,sa sve dubokoumnim strofama i rimama, da proda omladini i ljudima koji su zapadnjaci i šatro su neki buntovnici(kao i on)!

Mozete da pricate da ne volite Marcela ali mnogo njegovih pesama ima stvarno dobar text i to ne moze niko da ospori. Ja ne slusam mnogo Marcela ali one pesme koje znam su stvarno dobre i slusao sam neki intervju i smatram da je inteligentan covek.

Marčela jako poštujem kao izvođača ali sa tolikim udaljavanjem od hip hop tematike se udaljila i moja želja da slušam njegove pesme. Treću stranu medalje sam par puta preslušao, novi album ne verujem da ću uopšte, jednostavno imam osećaj da mu fali neka promena...

Back