Marchelo

ok,ja sam pesmu skontao na svoj način,verovatno i nisam skontao neke stvari,al ok.

polako se svi stapamo u masu...da li imaš snage da budeš otpor,da budeš iznad te linije ?

Respect, niko nije ni rekao da je moje tumačenje tačno :)
U principu, znam da imam volje za to. A snagu... skupljam ;)
Mada, ja se celog života izdvajam iz mase, po nekim drugim stvarima, kao mala sam to mrzela, a sad obožavam :lol:
A ti?

Respect, niko nije ni rekao da je moje tumačenje tačno :)
U principu, znam da imam volje za to. A snagu... skupljam ;)
Mada, ja se celog života izdvajam iz mase, po nekim drugim stvarima, kao mala sam to mrzela, a sad obožavam :lol:
A ti?
rispekt i za tebe,iz tvojih postova vidim da lepo razmišljaš,imaš svoj stav,to mi se svidja.
trudim se,ne želim da budem većina,većina je odvratna,sve mediokriteti i malogradjani.ovde ti je je najveća fora(ja sam iz zrenjanina,mada tako je u celoj srbiji :( da nosiš sve što drugi nose,da slušaš sve što drugi slušaju,najveći si car kad izadješ u klub i odvališ se ko majmun i posle bacaš pegle po asfaltu...i tako celu mladost,običan kliše.strašno,monotonija ubija,ubijaju ova današnja deca proseka,ko što kaže marčelo oni ne shvataju život kao dar,ali nisu krivi oni,već pametni a bezobrazni što nam nameću ovaj sistem vrednosti.

uglavnom moj je moto-‚‚sve te stvari ka kojima težim,na jedno se svode-da u masi sputanih nikad ne pozovu moj broj‚‚

malo sam otišao u of topik,sori! ;)

Pa nije offtopic, mi tumačimo Marchelove tekstove :mrgreen:
U, a ja mislila da je kod vas u Vojvodini bolje... :D
Hajde da je samo to problem, totalna apatija i nezainteresovanost za bilo šta vlada među mladima. Nije strašno što se napijaju sa 15, 16, 20 godina, strašno je što će to raditi celog života.

Pa nije offtopic, mi tumačimo Marchelove tekstove :mrgreen:
U, a ja mislila da je kod vas u Vojvodini bolje... :D
Hajde da je samo to problem, totalna apatija i nezainteresovanost za bilo šta vlada među mladima. Nije strašno što se napijaju sa 15, 16, 20 godina, strašno je što će to raditi celog života.

a i to što kažeš....ma svuda je isto. :D
sad će sigurno za koji mesec marčelo da profura kroz srbiju,koncerti,ovo-ono. :)

jedva čekam,ali iskreno,nije mi baš nešto ubedljiv uživo,al dobro,teško je sve to,ipak ću urlati tekstove i mahati rukom. :D ipak je vikler kralj lajv koncerata.

Ali zar ne radi isto cela turbo folk i sva ostala muzicka kompanija.....?Ali Marchelo za razliku od njih ima dobre pesme i neku vrednost....Oni ne seru o drustvu,propadanju,vrednostima,ali seru na drugi nacin....I dobrim delom cine ovo drustvo tako propalim...A onda imas mladog lika koji se pobuni protiv toga(svakako nije jedini),koji ima kvalitet,i logicno je da treba da dobija parice za to sto radi!Sta treba besplatno da pravi muziku?

ti si potpuno promashila poentu onoga shto sam ja govorio
necemo vishe o tome

uh,nisam se dobro izrazila,ja sve to trpam u fensere,
al' prvenstveno mislim na one likove sto slusaju nesto zato sto je to tada "kul"(iliti,je l' te, pozeri),sto je bio slucaj sa marcelom kad je izasla pesma..;)

ja za pozere smatram one shto idu na koncerte jer je to popularno, nose Iron Maiden majice jer su videli da drugi to slushaju, imaju pesme koje ne slushaju na mobilnom itd.
mislim, ja sam se ovde orijentisao na muziku, ali ima razni' nachina da se to manifestuje

Pozera imas u svim sferama zivota, mada je nekako najlakse to objasniti na primeru muzike.
Drugo sto mi pada na pamet, recimo, stil oblacenja. U sustini to moze biti, a najcesce i jeste, povezano sa muzikom. Npr kad neko nosi siroke majice, neke lance, neprirodno glomazne chuke, ... itd... ili sa druge strane crne farmerke, martinke, vijetnamke iako u sitini ni on ne zna zasto to radi.
Zatim, ono najglavnije, nedefinisane i povodljive osobe koje su spremne na sve kako bi se istakli. Tipicni mediokriteti... Kad kazem sve tu i mislim bukvalno na sve...sem necega pametnog. Sto kaze moja baba: "svak' bi voleo da je najlepsi". U prevodu svako voli da je u centru paznje...ali nemaju svi kvaliteta da to ostvare...neko do toga dolazi pamecu, stvaralastvom, vestinom, nadarenoscu a neko pijancenjem, duvanjem, tucama i ostalim devijantnim ponasanjima. Isti ovo ne slusaju turbo folk, tatko im nije punog dzepa, urbani su ali u istu ruku i VIRUSI :)

Koliko je sve ovde postala svadja, nije normalno... Cak me mrzi da nesto napisem o svom omiljenom izvodjacu danasnjice sa ovih prostora, samo zato sto cu odmah biti uvucena u diskusiju i polemiku oko toga da li je lazov, plagijator, pozer.....
Evo ja sam dokaz da ga ne slusaju samo oni koji vole rep, ja prva ne volim tu vrstu muzike, ali Marchela prosto obozavam. Nekvalitetna muzika? Mozda.
Ne znaju svi da pevaju. Sam Marchelo kaze da je zeleo da muzikom kaze ono sto ima, ali posto nije mogao da peva, on je to uradio onako kako najbolje ume - repovanjem. Ko smo da ga osudjujemo zbog toga? Nismo svi talentovani sa sve.... On bar dobro radi ono sto radi, za razliku od nekih.
Dalje, pitanje da li je iskren.. Otkud to pitanje? Kao da mi uopste mozemo da znamo ko je iskren, ne samo u svetu muzike, nego i inace... Sve dok pronalazimo sebe u tim tekstovima, zasto se uopste pitamo ko iza svega toga stoji, kako, zasto....?
Na kraju, i nek se obogatio, svako nadje neki nacin. On je stekao nesto tako sto je radio ono sto voli, pise, repuje, stvara.... Nije otimao, krao, bio neposten...
Poslednji album je dosta otisao u neke druge vode koje nisu rep, ali Marchelov adut su tekstovi, tako da to i nije mnogo bitno.

Ne direktno, ali oni na koje se odnosi su u 90% slucajeva fenseri ili latentni fenseri...

Ta pesma nema veze ni sa fenserima, ni sa metalcima, ni sa pankerima, nego ako baš hoćete svrstavanje po subkulturama... :roll:
Dakle, on u pesmi govori o svima onima koji su u stanju danonoćno da pričaju kako u ovoj zemlji ništa ne valja, kako sve treba da se menja iz korena, oni su kobajagi neki bunt i revolt, a sve što znaju je da pametuju. Pesma se odnosi na sve one koji su probleme u našem društvu prepoznali, ali ne reaguju na njih. Tačnije, misle da je to dovoljno. E sad, ako ćemo da posmatramo po stilu oblačenja i muzici koju slušaju, fenseri uopšte ne spadaju u tu grupu, jer, blago rečeno, misle da žive u raju :lol:
I ovi ljudi koji bi trebali da se prepoznaju u pesmi su mnoooogo gori od fensera, a inače, sami stihovi koji pokazuju da se pesma ne odnosi na fenseraj
Svima nam je dens – bljak, svima nam je fens – ljax,
Al niko nema herca da menja nešto smesta...

Ništa bolji od pink – likova, samo drukčiji stajling,
Drukčijeg muzičkog ukusa uz malo izmišljenog prkosa

Drugari splavari, splavuše i sav cirkus krivi nisu:
Ako je rock’n’roll mrtav, pričamo o samoubistvu.

Takve ljude mrzim i prezirem iz dna duše, više nego bilo koje druge. Jer, upravo su oni taj virus.
Think about it ;)

Back